Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi A6 avant 3.0 TDI quattro

Prezentacja w/w aut.
Awatar użytkownika
Pittrek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Pittrek » 26 sie 2012, 20:33

;)
jeszcze trochę się opuści, musi się ubić :>

[ Dodano: 2012-09-26, 23:02 ]
wybrałem się na delikatny remap do Rogala (R-Performance)
seria:
228KM / 470Nm
po sofcie
278KM / 566Nm
polecam ;)

[ Dodano: 2012-10-11, 18:51 ]
wykres
https://dl.dropbox.com/u/60551708/a6%203.0.jpg

i mała zmiana we wnętrzu
kierownica i gałka obszyta na nowo
skorzystałem z usługi firmy spod Pabianic, szczerze polecam, zostawiłem auto na 6.5 godz. i wszystko zostało ogarnięte jak należy
nie każda firma podejmuje się obszycia podgrzewanej kierownicy, tutaj nie było problemu ;)
z brązową nitką, tak jak chciałem
w związku z grzaniem są też pewne przeszkody np. nie można nic zacinać na kierownicy, dlatego też łączenie skóry gładkiej z perforowaną musiało być na zakładkę, oczywiście wszystko także klejone i wygrzewane żeby idealnie przylegało

przed
Obrazek

po
Obrazek

przy okazji muszę dopytać bo chyba pogniewam się ze swoim obecnym warsztatem gdzie robię audi
jak u Was przymocowany jest zbiornik wyrównawczy od płynu chłodzącego?
po odebraniu auta jak mi wymieniali sprężyny, zauważyłem że zbiornik leży zupełnie luzem przytulony do pokrywy silnika <mysli>
od tyłu jest plastikowy bolec który wchodzi w stelaż karoserii, tyle tylko że wg mnie powinna tam być jakaś guma która to trzyma, u mnie w tym otworze jest pusto więc ten bolec od zbiornika rusza się w górę i w dół
przymocowałem za pomocą opaski zaciskowej zamiast śruby i jakoś się trzyma, wiem że maska i tak to dociska i raczej zbiornik nie będzie podskakiwał, ale chciałbym to mieć zamontowane jak fabryka przewiduje
z góry dzięki za info czy tam od tyłu powinna być jakaś guma która to przytrzymuje
w warsztacie twierdzą że do wymiany sprężyn nie musieli ściągać tego zbiornika i samo się musiało rozkręcić... trochę dziwne bo raczej zwracam uwagę na takie rzeczy i kilka tyg. wcześniej było wszystko na sztywno

[ Dodano: 2013-04-12, 19:41 ]
informacyjnie, rozważam sprzedaż audi
temat pojawił się dosyć nagle i mocno biorę pod uwagę zmianę auta, ale absolutnie póki co bez ciśnienia, jeśli dostanę takie pieniądze jakbym chciał to czemu nie :)

produkcja 2005r. listopad
w 2007r. przy przebiegu 40 tyś km zostało sprowadzone do Polski i od tego momentu do przebiegu 150 tyś serwisowane wyłącznie w ASO Rowiński
obecnie 167 tyś - przebieg realny, potwierdzony wpisami w serwisie + fakturami z ASO
bezwypadkowa sztuka, żaden element nie był ponownie lakierowany, sprawdzałem kilkoma miernikami i wszystko fabryka
ostatnio zrobiłem cały zawias:
eibach pro kit + amory bilstein b6
wymienione poduchy silnika + wszystko w zawieszeniu co wymagało wymiany (gumki, łączniki itd.)
auto proste, geometria ustawiona idealnie prosto, kierownica prosto nic nie ściąga
dopiero co wymieniłem olej w silniku, filtr powietrza, paliwa, klocki przód+tył
do silnika leję Millersa XF long life 5w30 i między wymianami nie bierze nic oleju (wymieniam co 12 tyś)
silnik suchy, nie ma wycieków
brak rdzy, absolutnie wszystko sprawne
wyposażenie całkiem miłe, bixenony skrętne (wymieniałem żarniki w zeszłym roku)
grzana kierownica - niedawno obszyłem nową skórą
navi + audio bose
opony letnie Good Year F1 Asymetric 2 245/40/18 + zimowe Yokohama
skrzynia pracuje idealnie, nic nie szarpie

zrobiony programik w R-Performance na 278KM

z minusów:
na tylnym zderzaku kilka delikatnych obcierek - tak kupiłem i nie kombinowałem
felgi mają sporo obtarć, ale są równiutkie, więc też nie miałem potrzeby zmiany

co do ceny za którą byłbym w stanie się z nią rozstać to 57 tyś. PLN - faktura vat marża (kupujący zwolniony z opłaty skarbowej)

ogolnie nie mam nic do ukrycia, jak ktoś chce może sprawdzić w aso, zaprzyjaźnionym zakładzie czy też przyjechać w zespołem serwisowym :)
więcej info na PW

adamwwo

Post autor: adamwwo » 14 kwie 2013, 13:11

zebys chcial ja sprzedac 2miesiace temu mialbys klijenta :D
a tak zakup juz dokonany :(
ale powinna pojsc od reki

Tommy24
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Tommy24 » 14 kwie 2013, 23:13

Piękna,w moim ulubionym kolorze.Chętnie bym sie zamienił.Niestety auto masz na PL blachach wiec nic z tego.Ale nie sądzę żeby był problem ze sprzedażną.
Audi rulez

Awatar użytkownika
Pittrek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Pittrek » 28 kwie 2013, 17:33

odpuszczam temat sprzedaży... no trudno, może M-ka będzie kiedy indziej ;p

[ Dodano: 2013-07-26, 10:16 ]
przyciemniony tył ;)

Obrazek

[ Dodano: 2013-10-06, 12:55 ]
Koledzy z Wrocławia, który warsztat możecie polecić?
aktualnie mieszkam we Wro i jedyny warsztat jaki mi polecił znajomy to Ecu Project, widziałem też pozytywne wpisy o RS z Owsianej...

[ Dodano: 2013-11-13, 23:35 ]
z lampami led prezentuje sie nastepujaco :)

mimo wszystko wystawiam na sprzedaz, tak jak pisalem kiedys, ciagnie mnie bardzo do bmw i zadnymi modami a6 tego nie oszukam :)

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja