Przepraszam, że się wtrącę ale jak dla mnie zaczyna być to już wyraÂźnie drażniące. Co ? Chodzi o to, że w kazdym mozliwym wątku gdzie jest mowa o ATE to dodajesz komentarz dyskredytujący wspomnianą firmę. Rozumiem, że może wzgledy konkurencji ale co to ma za znaczenie ?Lewian pisze:Chodzi o to, że skoro nie jest producentem to i nie dostarcza, raczej byłoby dziwne gdyby producenci aut brali do nich podzespoły z drugiej ręki. ATE konstruuje układy hamulcowe.
Jakby tak patrzeć to nalezy napisać, że Audi nie sprzedaje samochodów Audi bo nie produkuje sama ich komponentów !
W czasach obecnej globalizacji chyba już nikt nie produkuje wszystkiego sam. Bardziej chodzi o markę i o to, że ktos coś firmuje.
Kto wg Ciebie w takim razie dostarcza na montaż do Audi części hamulcowe ?
Dla jasności to ATE nie tylko konstruuje układy hamulcowe ale też produkuje i sprzedaje części tych układów. I od razu też zaznaczę (bo widzę, że to ma mega znaczenie) że nie wiem czy pracownik który toczy tarcze hamulcowe ma umowę o prace z firmą ATE i czyste nordyckie (a nie np. azjatyckie) pochodzenie

Przecież też nie zagwarantujesz, że tarcz Zimmermanna nie toczy Jugol, Polak, Turek itp ?
A w kwestii porównania to jakiś czas temu założyłem w 2 autach na przód podobne w sumie komplety tarcz i klocków (312 i 288). Po zjechaniu pierwszych klocków postanowiłem spróbować i założyłem następne klocki Zimmermann. Wiadomo, klocki twardsze, mniej pylą, ale niestety bardziej ryją tarcze.
Byc może chodzi o to, aby używać komplety firmowane przez jedną firmę.
Ponadto nie biore pod uwagę oczywiście podróbek, jak na razie mimo zakupu poza ASO udawało mi się trafić na części które zajeżdżałem do konca bez reklamacji. Albo mam szczęście albo nie jestem kilerem

[ Dodano: 2013-04-14, 19:57 ]
EDIT
goly191, MaTyS, widzę, że w trakcie mojej pisaniny załatwiliście temat