pozdrawiam
Dodam jeszcze że wymieniłem czujnik temperatury.
A zapomniałem dodać w moich wcześniejszych "wypocinach" że czujnik temperatury też wymieniłem na nowy oryginał żeby właśnie nie mieszał zwłaszcza że pokazywał bzdury zarówno na wskaźnikach jak i po podpięciu Vaga-a.tx-didi pisze:zernijcie chlopaki jeszcze, co pokazuja wasze czujniki temperatury (sterownik silnika, blok 007) zanim podejmiecie probe uruchomienia. Czujniczek potrafi zdrowo namieszac, zwlaszcza jak przy -15 pokazuje radosnie 20 stopni na plus......
Kolego a możesz podać mi dokladna lokalizacje tego czujnika? tzn gdzie on sie dokladnie znajduje przy silniku czy gdzie i jakiego koloru jest , gdzie go odlaczyc? Dodam że jak jest na plusie tak z +7 jak dzis to auto nie grzeje swiec wgl nawet jak postoi tylko mrugnie kontrolka na chwile , natomiast jak jest tak lekko na minusie np minus 2 , to grzeje swiece normlanie , podgrzeje je 3-4 razy i to tez nic nie daje.Quattrorulezz pisze:Skoro masz problemy z rozruchem to raczej czujnik (podaje fałszywą temp. i sterownik Âźle oblicza dawke na start). Możesz na próbę go odłączyć, wtedy sterownik zapoda dawkę syberyjską(-50st) i zobaczysz jak zapali. Oczywiście może być mnóstwo innych przyczyn ale akurat przepływkę zostawiłbym narazie w spokoju.
robertooo13 pisze:u mnie był ten 4 błąd i do tego jeszcze przepływomierz,postawiłem do mechanika i on badał furke przez 2dni i jego odpowiedz;żadnego bledu niema auto pali do max 2 obrotów rozrusznikiem zadzwon do mnie jak nie odpalisz to przyjade z kompem i go zapne wtedy bede wiedział gdzie szukać; użytkuje auto już 1tydzień i pali od kopa nie mam pojecia co mu było. może jakas wtyczka nie łączy albo jakas wilgoc