Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] 1,8poTURBOWANE - by gryfi -> a teraz by qnitus

Prezentacja w/w aut.
borussia_CK

Post autor: borussia_CK » 16 sie 2012, 19:58

ÂŁadne, zadbane autko!

qnitus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: qnitus » 14 lis 2012, 16:37

Mały update auto w minionym tygodniu dostało nowy przegub zewnętrzny prawy oraz zimowy setup w postaci wymiany wszystkich filtrów plus nowy olej - pełen syntetyk MOTUL 5W40 8100 XCLEAN

UPDATE

Dziś na pokład zawitał nowy akumulator CENTRA FUTURA CA640 zastępując tym samym starego wysłużonego poprzednika który w czasie obecnych mrozów potrafił miewać humory

Awatar użytkownika
gryfi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gryfi » 17 mar 2013, 11:16

Cieszę się, że coś się dzieje.
Moje byłe miłości:
A6 c4 1,8 20v (125 KM), A4 b5 1,8T (180 KM), A6 c5 2,8 v6 quattro (193 KM), A4 b5 2,4 v6 quattro avant (165 KM), S4 c4 4,2 v8 quattro (290 KM), A6 c5 1,8T (150 KM), A4 b5 2,8 v6 quattro avant (193 KM)

Awatar użytkownika
sokół
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sokół » 02 kwie 2013, 17:13

No piękna jest ;) Milionaaa kilometrów , Pozdrawiam

adrian055

Post autor: adrian055 » 07 kwie 2013, 17:52

dobre 4 kółka

ShineMaster-pl

Post autor: ShineMaster-pl » 08 kwie 2013, 19:40

ÂŁadne, zadbane autko :) kolor też ciekawy. Zrób fotorelację jak już będziesz ją "pucował" nowymi kosmetykami.
Motorek też słuszny, jakieś mody silnika planujesz ? 1.8T to bardzo przyjemne silniki, sam taki mam tylko, że w małej Ibizie.

qnitus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: qnitus » 08 kwie 2013, 22:32

Do ShineMaster.pl na pewno zrobię i wrzucę fotki, ale musi sie ocieplić, w tym miesiącu planuje również przyciemnić szyby więc pewnie foty wrzucę jak ogarnę wszystko plus wrzucę letnie koła,co do wirusa myśle o tym cały czas ale mam penwe wątpliwości - pożyjemy zobaczmy.

ShineMaster-pl

Post autor: ShineMaster-pl » 11 kwie 2013, 20:16

Nie ma co się bać wirusa, u mnie oprócz niego jest dołożony duży FMIC i 3' downpipe no i 2 z przodu jest :) dokładnie 201 i niecałe 300nm momentu. Różnica w porównaniu z serią jest kolosalna, a spalanie bez zmian. ÂŚmigam już tak rok czasu i nic sie nie dzieje z autem złego.

qnitus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: qnitus » 24 kwie 2013, 17:55

W końcu przyciemniłem szybki i zafundowałem wiosenne SPA w postaci mycie, glinkowanie, glaze i na koniec wosk - efekt końcowy przeszedł moje oczekiwania,auto na żywo prezentuje sie przynajmniej raz lepiej niż na fotkach.
Serdeczne podziękowania dla SHINEMASTER'a za dobór gadżetów ktore sprawdziły sie w 100% a były to:

1. Szampon Megs GC
2. Glinka ValetPRO żółta
3. PB White Diamond
4 .Duragloss Track Claw Racing Polish
5. 303 aeroscape protecntant

Szyby miałem przyciemniać z maxfolu ale po tym jak właściciel powiedział mi że nie mogę u niego zaczekać na zakładzie bo ma takie zasady i kazał się szwendać 5-6h po Rybniku to zrezygnowałem i udałem się do również sprawdzonej firmy w Chorzowie i jestem bardzo zadowolony.Na tył i boczne tylnie poszła średnia folia, na przednie boczne najjaśniejsza
z dostępnych, oto efekty:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

GRUMCAJS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: GRUMCAJS » 24 kwie 2013, 20:53

Fajna podoba mi się :) można kolego wiedzieć ile zapłaciłeś za przyciemnianie szyb ? :) bo myślę tak zrobić w swojej :)

ShineMaster-pl

Post autor: ShineMaster-pl » 24 kwie 2013, 21:03

Cieszę się, że kolega zadowolony :) Jak widać kosmetyki dobrane wprost pod ten lakier zdały egzamin i nawet efekt przeszedł moje oczekiwania, fajny blask Ci się udało wyciągnąć. Oby teraz utrzymać ją jak najdłużej w takim stanie.

Awatar użytkownika
Smaqosz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Smaqosz » 26 kwie 2013, 12:39

Autko rewelacyjnie wygląda nie myślałeś może,żeby tył na maksa zrobić ? Mam pytanie czy na przednie szyby też masz atest,bo z tego co wiem to policja czepia się,za przednie szyby, no chyba,że dałeś bardzo słabo folię to wtedy przepustowość światła jest dobra. Bądź też czytałem,że jak wypalisz szyby to wtedy nie mogą się czepiać, bo wszytko jest dobrze.

Fontesen

Post autor: Fontesen » 26 kwie 2013, 12:57

qnitus, Kolego, jak ja CI "zazdraszczam" :D takiego wątku;) Tez kupiłem autko od klubowicza (a w zasadzie moderatora - teraz byłego) i u mnie ani razu sie nie zainteresował autkiem, co u niego itp itd. A tutaj kolega gryfi wali tekstem " bo za nią tęsknie" ja wiem, że to glupota, i że tot ylko auto tak na prawdę, ale skoro jesteśy w klubie, to takie zachowania uważałbym za normalne. Niestety to tylko takie marzenie;)Ja jak kupłem autko, to gosć przestał się interesować forum i kontakt zniknął.Fajnie ze udało Ci się kupić auttko od osoby, która była w jakis tam sposób związana z samochodem.:) ÂŻyczę szerokości i bezawaryjności;) FAjna bryczka;)
P.S sorki za taki wywód, może troszkę śmieszny i dziecinny, ale podejście do mmojego auta nie pozwala mi zachowywać się inaczej:) Pzdr:)

qnitus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: qnitus » 26 kwie 2013, 20:45

Smaqosz - nie chciałem na tył max czarnego bo mi się po prostu nei podoba,ale to lwestia gustu uważam że średni na tył nadaje takiego fajnego smaczku.Co do przednich to i tak żaden atest nie pomoże bo szyba fabrycznie jest już przyciemniona i nie da się uzyskać wymaganych 70% nawet na najsłabszej foli no ale cóz do kontroli szyby "w dół".

--Radek-- dzięki za miłe słowa ale bądz co bądz uznanie dla Gryfiego bo to on jest ojcem sukcesu ja mam tylko schedę po nim i dbam jak mogę tudzież dodam coś od siebie ale nie za dużo bo tak jak pisałem w 1 poście auto podoba mi sie takie jakie jest.

NA koniec mojego wywodu przyotczę sytuację z dziś, gdzie stoimy u szawgra pod ASO Renault i podchodiz facet i pyta mnei który to rok mojego auto na co ja mu mówie żeby zgadł ---> gość stoi zapatrzył sie i mowi :"no wydaje mi się że one wychodziły od 2004 " jego mina po podaniu rocznika bezcenna - tyle odemnie.

Fontesen

Post autor: Fontesen » 26 kwie 2013, 20:50

qnitus pisze:Smaqosz - nie chciałem na tył max czarnego bo mi się po prostu nei podoba,ale to lwestia gustu uważam że średni na tył nadaje takiego fajnego smaczku.Co do przednich to i tak żaden atest nie pomoże bo szyba fabrycznie jest już przyciemniona i nie da się uzyskać wymaganych 70% nawet na najsłabszej foli no ale cóz do kontroli szyby "w dół".

--Radek-- dzięki za miłe słowa ale badz co badz uznanie dla Gryfiego bo to on jest ojcem sukcesu ja mam tylko schedę po nim i dbam jak mogę tudzież dodam coś od siebie ale nie za dużo bo tak jak pisałem w 1 poście auto podoba mi sie takie jakie jest.

NA koniec mojego wywodu przyotczę sutacje z dziś gdzie stoimy u szawgra pod ASO Renault i podchodiz facet i pyta mnei który to rok mojego auto na co ja mu mówie żeby zgadł ---> gość stoi zapatrzył sie i mowi :"no wydaje mi się że one wychodziły od 2004 " jego mina po podaniu rocznika bezcenna - tyle odemnie.
Powiem Ci tylko tyle: Skąd ja to znam:)
Napiszę tylko jedną historyjkę, a było ich na prawdę dużo. Tankuję autko gdzieś pod Warszawą to było. I gość też zapytał mnie "który to rok" No to mu odpowiedziałem, że (tak palnałem w sumie, myśląc że sqma akcję) że ósmy. a on 2008??
Jaka była jego mina, jak powiedziałem ze '98;) Aż chodził na około auta i nie dowierzał, ze auto z tego roku, może tak wyglądac:) Miłe to takie, nie powiem:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja