Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A6 C6 2.7TDI] PROBLEM Z "PRZEPUSTNICÂĄ"

Silniki wysokoprężne
igorw

Post autor: igorw » 30 mar 2013, 22:46

KL4K50N, a nie lepiej wysłać swoje do AZ Serwis? Odeślą już zrobione - ja tak zrobiłem.

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 31 mar 2013, 13:40

igorw, Chciałbym bardzo, ale niestety mam tylko 7dni urlopu w PL z czego 100% czasu potrzebuje auta na chodzie. Znalazłem na allegro aukcje gdzie są już regenerowane i mogą jako pierwsi je wysłać (kaucja zwrotna 400zł) i tak zrobię. Pisałem do AZ ale oni chyba nie mają na stanie, tylko robią te co im wyślą.

masud

Post autor: masud » 31 mar 2013, 15:07

zrob to klaskon gdzie indziej albo kup zestaw naprawczy.raz ze tys zl za ta regenracje to jest za duzo a druga sprawa ze ta sa walki.mi wyslali kolektor z innym silniczkiem niz mialem

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 31 mar 2013, 16:09

masud, on już założył zestaw naprawczy... Nie rozwiązało to jego problemu...

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 31 mar 2013, 17:05

0x4B25A, Dokładnie. NIestety u mnie ten zestaw nie pomógł i dalej mam błąd bank2. A do serwisu AZ nie będę miał raczej czasu wysłać i czekać bo jak wspominałem mam tylko 7dni urlopu w PL... :(

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 31 mar 2013, 19:10

KL4K50N pisze:0x4B25A, Dokładnie. NIestety u mnie ten zestaw nie pomógł i dalej mam błąd bank2. A do serwisu AZ nie będę miał raczej czasu wysłać i czekać bo jak wspominałem mam tylko 7dni urlopu w PL... :(
Umawiasz się , jedziesz w nocy do Gdańska ( takim autem sama przyjemność), robią na miejscu i wracasz :)

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 31 mar 2013, 19:18

nikos, Mam 566km... Nie dość, że z NL do mnie mam 1450km to jeszcze musiałbym cisnąć 566km i z powrotem a potem znów 1450 do NL... Nie chce mi się <rotfl>

masud

Post autor: masud » 31 mar 2013, 20:22

droga to napewno jest przyjemnoscia.ale napewno juz nie sama wizyta u nich.raz ze ten warsztat to zpayziala dziura a po drugie to obsluga jest przemila odrazu wyganiaja cie do poczekalni. niue mowiac o zlozeniu elemntow ktore trzeba po ncih poprawiac.nie pomocowane kable i mocowania plus zerwany wezyk od chlodnicy.pelen profesjonalizm. gleboka (...) w klienta wiec polecanie tego zakladu to jedo wielkie nie porozumienie.pzdr
Ostatnio zmieniony 31 mar 2013, 21:17 przez masud, łącznie zmieniany 1 raz.

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 31 mar 2013, 20:59

masud, Czyli piszesz, że miałeś z nimi nie miłą przygodę? Ja będę musiał jakoś zaufać tej firmie z ÂŁodzi i u nich zakupię te regenerowane już kolektory.

masud

Post autor: masud » 01 kwie 2013, 02:39

no raczej mialem nie mila przygode. wiec nie napewno nie moge polecic tego zakladu.a mysle ze zalezy ci na tym zeby auto bylo dobrze zrobione i rzetelnie.tym pseudo fachowcom strach byloby dac szyby do umycia.pzdr

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 01 kwie 2013, 08:52

masud pisze:droga to napewno jest przyjemnoscia.ale napewno juz nie sama wizyta u nich.raz ze ten warsztat to zpayziala dziura a po drugie to obsluga jest przemila odrazu wyganiaja cie do poczekalni. niue mowiac o zlozeniu elemntow ktore trzeba po ncih poprawiac.nie pomocowane kable i mocowania plus zerwany wezyk od chlodnicy.pelen profesjonalizm. gleboka (...) w klienta wiec polecanie tego zakladu to jedo wielkie nie porozumienie.pzdr
Nie robiłem u nich więc nie wiem ...
Pisałem na podstawie opinii z forum, gdzie pisano, że w kolektorach są naprawdę dobrzy.
Widać, że różnie ze wszystkim bywa ...

janidrob
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: janidrob » 01 kwie 2013, 11:02

amsnake pisze:
janidrob pisze:Witajcie panowie ja tez prawdopodobnie mam problem z tymi lapkami,po podlaczeniu do kompa mam cos takiego-zawor motylkowy kol.ssacego (zespol 2) nie osiagnieto dolnego pol.krancowego P1018 -001- Gorna wartosc skrajna przekroczona-Sporadyczny
Ramka zamrozona Stan bledu 00100001,priorytet bladu 0,Czestosc bladu ;7
Mam dosc dlugo zapalony ten silniczek(jakis rok) i dopiero teraz sie za to chce wziasc..
Dodam ze nie jezdze czesto autkiem gora 15000 rocznie a nawet mniej.Mam pytanko kupic ten zestaw naprawczy i czy moze to byc cos innego... <mysli>
Zacznij od zestawu naprawczego, koszt z wymianą znikomy. Zapłaciłem 110 PLN za zestaw + 180 za jego montaz wraz z czyszczeniem kolektorów i od tamtego czasu problemów brak :)

Dziekuje panowie zaczne od zakupu zestawu i czysczenia kolektorow,widzialem taki zestaw na Allegro,pozniej pozostaje znalesc odpowiedni serwis a to troche trudne tutaj bo mieszkam w Atenach...mam nadzieje ze to pomoze <uoee> Zrobie to gdzies za mniesiac bo dopiero wtedy lece do polski napisze czy pomoglo......

adam38
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adam38 » 03 kwie 2013, 21:49

Witam klubowiczów.Od dwóch lat jestem posiadaczem a6c6 2,7tdi.Niedawno zapalił się check engine związany z klapami w dolocie.Czy ktoś zna jakiegoś dobrego mechanika z okolic Częstochowy lub Bełchatowa który wyczyściłby wszystko i zamontował nowy zestaw naprawczy (cięgno,trzpień,zawleczka) ?

Awatar użytkownika
Seba3.0TDI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Seba
Moje auto: RS6 C7
Rocznik: 2014
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Seba3.0TDI » 03 kwie 2013, 22:38

adam38, (cięgno,trzpień,zawleczka) oraz ułożyskowanie tego wszystkiego... Wtedy masz pewność że to wszystko ze sobą trochę polata :)

LukaszAUDI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: LukaszAUDI » 09 kwie 2013, 11:21

Witam:) Mi po zamontowaniu zestawu, spalił się silniczek lewy( od kierowcy) miałem na zapasie drugi (jakiś inny model chyba, bo wygląda troszkę inaczej niż ten co jest zamontowany z prawej strony) został założony, ale błąd świeci dalej. Dziś jestem umówiony na adaptacje tego wszystkiego.
Może pomorze ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl