[ INNY] Jak poznac konczacy sie napinacz paska wielorowkoweg
- radzik81
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Lechu168 dzieki za cennik:) Ja wymienilem wielorowkowy na firmy Gates.Duzo sie naczytalem na ten temat i Contitech jak Gates to dwie najlepsze firmy na rynku .Nie jestem pewien ale chyba Contitech jest uzywany do grupy Vag.Jesli chodzi o napinacz to wybral bym Febi .Ja bym nieprzeplacal w ASO bo juz sie przekonalem ze Febi robi napinacze rozrzadu do naszych Audiczek a cenowo wychodzi ok 40%.Oczywiscie kazdy zrobi jak uwaza>
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Lech
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
mi sie wogole nie usmiecha kupowanie tego w aso.a za bardzo nie wiem jakie paski i rolki i napinacz montuja w oryginale. a takie wlasnie bym chcial zalozyc by uniknac drugi raz zagladania w to samo miejsce.z tego co wyczytalem to faktycznie masz chyba racje ze w oryginale montuja pasek contitech co do pozostalych komponetow to nie wiem.pzdr
- radzik81
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radek
- Rocznik: 2007
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
Lechu 168 wiec przegladalem dzisiaj Allegro i znalazlem nowy napinacz paska ORI i mial wybite numery 059 145 201 F i robi go Slowacka firma INA. Cena za ten napinacz poza ASO ok 300zl a w ASO tak jaknapisales 500zl.Wiec placisz za to samo 200 drozej bo tylko z ASO.Pozdro
[ Dodano: 2013-03-26, 09:03 ]
Kolego IgorW niewiem jaki masz przebieg w twoim autku ale przydalo by sie zajzec w jakim stanie jest pasek wielorowkowy,kolo pasowe,rolki napinacz itp.Mi sie sie rozwulkanizowalo kolo pasowe i zaraz po tej awari wymienilem pasek ,kolo pasowe na zamiennik i cala reszta byla sprawdzona.No ale niestety zamiennik chyba nie jest najlepszej jakosci kosztowal ok 700zl ale niewiem jakiej firmy mi mechanik zalozyl czego bardzo teraz zaluje
Kolo pasowe ORI z ASO ok 1000zl ale poszperalem troche i wyglada na to ze Corteco produkuje te kola do Audi i BMW.
Moje kolo pasowe chyba nie tlumi drgan jak powinno bo napinacz dziwnie drga i dziwny terkot sie wydobywa z tych okolic.Wiec po swietach zaloze uzywke ORI z Allegro i zobaczymy.Mam nadzieje ze to bedzie te kolo bo juz slyszalem o wielu przypadkach ze kolo pasowe wariowalo po wymianie a specjalnie na zamiennik(Niewiadomo jak dlugo to lezalo w jakich warunkach na magazynie przeciez te kolo w wiekszosci zbudowane jest z gumy)pozdro
[ Dodano: 2013-03-26, 09:03 ]
Kolego IgorW niewiem jaki masz przebieg w twoim autku ale przydalo by sie zajzec w jakim stanie jest pasek wielorowkowy,kolo pasowe,rolki napinacz itp.Mi sie sie rozwulkanizowalo kolo pasowe i zaraz po tej awari wymienilem pasek ,kolo pasowe na zamiennik i cala reszta byla sprawdzona.No ale niestety zamiennik chyba nie jest najlepszej jakosci kosztowal ok 700zl ale niewiem jakiej firmy mi mechanik zalozyl czego bardzo teraz zaluje

Moje kolo pasowe chyba nie tlumi drgan jak powinno bo napinacz dziwnie drga i dziwny terkot sie wydobywa z tych okolic.Wiec po swietach zaloze uzywke ORI z Allegro i zobaczymy.Mam nadzieje ze to bedzie te kolo bo juz slyszalem o wielu przypadkach ze kolo pasowe wariowalo po wymianie a specjalnie na zamiennik(Niewiadomo jak dlugo to lezalo w jakich warunkach na magazynie przeciez te kolo w wiekszosci zbudowane jest z gumy)pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Lech
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
igorw spojrz kilka notek w gore i masz spis czesci potrzebnych do wymiany paska wielorowkowego. jak juz podejmiesz sie tego to warto sie wziasc przy okazji tez za wymiane paska cr wraz z dwoma rolkami.
o dzieki radzik za wybadanie tematu skoro to ten sam napinacz to go kupie poza aso zawsze pare stowek do przodu,pzdr
o dzieki radzik za wybadanie tematu skoro to ten sam napinacz to go kupie poza aso zawsze pare stowek do przodu,pzdr