Spreżyny obnizajace C5 Quattro
Spreżyny obnizajace C5 Quattro
Witam. Jestem tutaj nowy. Mam do was takie pytanko, bo nie wiem czy juz kiedyś był omawiany taki temat, szukałem i nic ni znalazłem.
Czy sprężyny z Audi A4 B6 Quattro będą pasować do mojej C5 Avant Quattro?
Czy sprężyny z Audi A4 B6 Quattro będą pasować do mojej C5 Avant Quattro?
A tak na przyszłość to szukaj koniecznie do c5, do quattro, do avanta, no i do 2,5tdi bo od tego wszystkiego zależy jaki indeks masy będą miały sprężyny. Ew. może nie będą się gryzły od innej v-ki ale pewności nie mam bo podobno np. w a4 b5 jest różnica w sprężynach z przodu od tego czy auto ma klime czy nie ![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
Mialem wtedy felgi 17'', opony 225/45/17, springi byly H&R -40, jesli chcecie numery to mam je jeszcze, moge sprawdzic.artur590 pisze:Jakie felgi miałeś przy tych H&R i o ile obniżoneMam felgi 19/8 cala ET35, opony 225/35 i zastanawiam się o ile mogę obniżyc na samych sprężynach tak żeby nie przycierało przy pełnym stanie. Dodam jeszcze że mam zawieszenie komfort 1ba. Jeżeli może ktoś pomóc będę wdzięczny
Jezeli nie myslisz o gwincie to daj do tylu specjalne gumy miedzy zwoje sprezyny. Sam planuj zalozyc 8,5''/19 ET 35 i moze ktorys z was bedzie wiedzial jaka opone naciagnac na ta felge(?) zeby kolo fajnie wygladalo na aucie i bylo wszystko ok, przypomne ze mam gwint.
Nie chciał bym wkręcac gum bo wtedy robi się za sztywno o gwincie myślałem już nawet kupiłem raz używkę ale koleś mnie zrobił w balona i nie wysłał pewnie sprzedał komuś innemu. Gwint fajna sprawa ale ciężko znaleśc do quattro używkę w dobrych pieniądzach dlatego myślałem nad sprężynami. A Tobie jak się jeÂździ na gwincie bardzo sztywno jest ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Zakladam 215/35/19. Ja jezdze przewaznie po zachodniej europie, a jak jestem w PL to jezdze tak samo jak inni pozostali, omijam dziury. Ale w przeciagu kilku lat drogi w mojej okolicy poprawily sie i to bardzo i nawet jest ok. Wiadomo ze jak przesiade sie do zwyklej A6 to roznica jest odczuwana i to znacznie 

-
- Forum Audi A6 / A7
- vipkwiecien
- Forum Audi A6 / A7