[Audi A6 C6] Woda pod dywanikiem od strony kierowcy. Pomocy
jesli nie masz syberdachu to tak jak koledzy pisza problem jest w odplywach w podszybiu , ja mialem taka sytuacje w a4 woda zbierala sie wlasnie tam i splywala do srodka auta po rurkach od nagrzewnicy... sprezone powietrze zalatwilo problem , niestety u mnie wiazka byla juz prawie zielona i musialem wymieniac czego nikomu nie zycze, pozdrawiam
Sprawdź uszczelki drzwi. W passacie miałem podobny problem, szukałem zapchanych odpływów, problemów z klimatyzacją, a okazało się, że woda do środka auta dostawała się po gumowych uszczelkach drzwi. Sprawdź czy uszczelka (ta przymocowana do karoserii) na dolnej krawędzi styku budy z drzwiami nie jest zapiaszczona. Wymyj ją szmatką z wodą lub patyczkami do uszu, powinno pomóc.
Witam ja miałem ten sam problem uszczekla w podszybiu od linki co otwiera maske była nieszczelna i tamtędy sie dostawała woda po lince.Sprawdz jeszcze pod ta czrna skrzynka(z parasolką) tam musi byc przeswit bo inaczej woda tam stoi i po lince powoli leci do srodka a w srodku gdzie linka wchodzi jest duzo kabli i złączek. Może ci jakies błedy potem pokazywac albo cos nie działac mi np:zapalał sie airback.Ale sobie z tym poradziłem i jest ok.Pozdrokania1975 pisze:Witam wszystkich forumowiczów, też mam problem z wodą po stronie kierowcy i nie mogę sobie poradzić. Wyczyściłem odpływ w podszybiu ale dalej mam mokro pod wycieraczką.
Pytanie moje jest takie czy A6 C6 w podszybiu jest jeszcze inny odpływ oprócz tego na środku???
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Najlepszym sposobem jest zdjęcie osłony kierownicy oraz schowka i polewanie wodą tych puszek plastikowych na podszybiu.neimaD pisze:Problem w tym, że podszybie sprawdziłem
One są usadowione w nadwoziu na takich uszczelkach co potrafią przepuszczać wode, szczególnie jak pojawia się większa ilość

Jest RS7 Plus PERFOR 4.0 V8 TFSI
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
proszę bardzoneimaD pisze:Muszę poszukać jak sie ten schowek demontowło
a6-c64f-filtry-przeciwpylkowe-wymiana-vt10148.htm
- gregor100
- Forum Audi A6 / A7
Witam panowie podlacze sie pod temat. Wczoraj zaczelo zacinac sie mmi radio itd. dzis odkrylem duzo wody przy tylnej kanapie po lewej stronie
Licze sie z tym ze modul komfortu moze byc juz do smieci,co prawda daje jeszcze znaki zycie wiec mam nadzieje ze jest tylko zwarcie i wiazka kabli jest pod woda.
Najpierw musze pozbyc sie tej wody, mechanik umowiony na poniedzialek dzis jest sobota, czy jest jakis sposob by spuscic ta wode w warunkach parkingowych?

Najpierw musze pozbyc sie tej wody, mechanik umowiony na poniedzialek dzis jest sobota, czy jest jakis sposob by spuscic ta wode w warunkach parkingowych?
witam wsyzstkich. u mnie tez jest problem z woda. powodem zalania sa zatkane odplywy w podwoziu. pod plastikowymi panelami sa korki ktore sie zatykaja.woda dostaje sie przez zaslepke za przednimi fotelami. podloga w c6 jest podwojna. problem rozwiazany czesciowo. wody juz nie ma. korki usuniete a zaslepka od strony wnetrza zaklejona specjalna mata izolacyjna. teraz tylko musze poszukac przyczyny. prawdopodobnie jest jakis otwor w przedniej podluznicy w okolicy odplywu z podszybia