[Audi A6 C6] Woda pod dywanikiem od strony kierowcy. Pomocy
[Audi A6 C6] Woda pod dywanikiem od strony kierowcy. Pomocy
Witam wszystkich
Pod dywanikiem od strony kierowcy, zawsze po deszczu zbiera mi sie duzo wody. Czy ktos wie co moze byc problemem? Nie che zeby mi cos przegnilo albo sie popsulo
pzdr
Pod dywanikiem od strony kierowcy, zawsze po deszczu zbiera mi sie duzo wody. Czy ktos wie co moze byc problemem? Nie che zeby mi cos przegnilo albo sie popsulo
pzdr
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
kolego nie wiem jak jest w C6 ale w C5 miałem to samo zalało mi całe auto xD
pod akumulatorem i pod tym czyś od hamulców zapomniałem jak to się nazywa są dwa odpływy lubią się zabrudzać i zatykają odpływ wody jeśli masz tam jakieś takie gumowe jakby syfony czy coś żeby coś większego tam nie wpadło to radze je zlikwidować bo tylko przeszkadzają.
ja u siebie to wszystko wymontowałem pod ciśnieniem przepłukałem odpływy i jest super
dodam że jeden odpływ był dosłownie na równo zalepiony drobinkami brudu.... aż ciężko w to uwierzyć...
jak koledzy mówią sprawdzić wszystko za ta przegrodą bo chyba C6 ma podobnie
Pozdrawiam
pod akumulatorem i pod tym czyś od hamulców zapomniałem jak to się nazywa są dwa odpływy lubią się zabrudzać i zatykają odpływ wody jeśli masz tam jakieś takie gumowe jakby syfony czy coś żeby coś większego tam nie wpadło to radze je zlikwidować bo tylko przeszkadzają.
ja u siebie to wszystko wymontowałem pod ciśnieniem przepłukałem odpływy i jest super

dodam że jeden odpływ był dosłownie na równo zalepiony drobinkami brudu.... aż ciężko w to uwierzyć...
jak koledzy mówią sprawdzić wszystko za ta przegrodą bo chyba C6 ma podobnie

Pozdrawiam

_________________________________ Audi Quattro______________________________
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: Allroad C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Nie ma w środku żadnych śladów którędy ta woda się mniej więcej dostaje? Mój kolega miał podobny problem, musiał bym go zapytać dokładnie jak to było ale z tego co pamiętam u niego problem pojawiania się wody po prawej stronie był spowodowany przez odprowadzanie wody z wyparownika od klimy bo gdzieś tam chyba idą od tego kanaliki. Możesz spróbować podjechać gdzieś na myjnie albo przed domem jak masz możliwość i lać wodę z węża i spróbować przyczaić co jest grane.
jerry_
Są tam kanały odprowadzające, ale jeśli ktoś tego co jakiś czas nie przeczyszcza, czy parkuje ciagle pod drzewami... to różnie niestety może być z ich drożnościąxpbit pisze:he no to wtopa nigdy się w sumie nie przyglądałem gdzie jest aku w C6
ale odprowadzenie wody ma chyba w ten sam sposób pod podszybiem

-
- Forum Audi A6 / A7
Aniolek77
u mnie był problem z pękniętą pokrywą od pudełka z lewej strony na podszybiu. Jak ktoś kiedyś ściągał zapomniał odkręcić 2-ch śrub i plastik został połamany. Woda z szyby lała się centralnie na ten połamany plastik. Wymontowałem, klej, i po problemie. Możesz też sprawdzić czy te wszyskie puszki są dobrze skręcone ( 3 skrzynki na podszybiu z elektryką)
powodzenia
u mnie był problem z pękniętą pokrywą od pudełka z lewej strony na podszybiu. Jak ktoś kiedyś ściągał zapomniał odkręcić 2-ch śrub i plastik został połamany. Woda z szyby lała się centralnie na ten połamany plastik. Wymontowałem, klej, i po problemie. Możesz też sprawdzić czy te wszyskie puszki są dobrze skręcone ( 3 skrzynki na podszybiu z elektryką)
powodzenia
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, 13:33 przez zajdel, łącznie zmieniany 1 raz.