Na forum A5 widzę, że mają taki temat dot. nadmiernej konsumpcji oleju w 2.0TFSI...
Jak szukałem autka byłem zdecydowany na 2.0 tfsi do A4 i niejeden mechanik odradzał te silniki, potem rozważałem A6 3.2 i usłyszałem że też jest coś "nie halo", kupiłem ten i okazuje się że rozrząd0x4B25A pisze:Na forum A5 widzę, że mają taki temat dot. nadmiernej konsumpcji oleju w 2.0TFSI...
Próbowałem nasłuchiwać jakichś podejrzanych odgłosów podczas odpalania na zimnym jak i na ciepłym i wydaje mi się, że wszystko jest OK.igorw napisał/a:
fabricjo, nasłuchuj przy odpaleniu zimnego silnika, na pewno usłyszysz jak będzie coś nie tak.
Zacząłbym od skrzyni...thrill7 pisze:po wlaczeniu na N lub P buczenie ustaje, wlaczam R lub D pojawia sie, dodam gazu ustaje
Nie żebym marudził ale u mnie to jest pół sekundy!thrill7 pisze:3 sek warczy i potem pracuje cicho
Może ręczny - podobno czasem się psuje wiązka elektryczna do ręcznego.thrill7 pisze:Czesto jak to sie dzieje to pojawia sie zapach "przypieczonego" z tylengo lewego kola.