widze ze fajnie sie to rozwinelo a wiec po 1 wtryski mam nowe fabrycznie bosch nie zadne regenerowane koncowki zapewniam cie jacek
to co o czym piszecie to efekt zacierajacych sie wtryskiwaczy
ale to co piszecie o tym ze jak sie wtryski nagrzeja i sa wtedy zepsute' sory ale nie wierze
co wazniejsze to nie po to ktos wymyslil to ze plywaja one w oleju
co do regenerowanych wtryskow nie polecam
- bo nie wiadomo ile to pochodzi
gwarancji nie masz
nowe to nowe
co najgorsze dobry warsztat ktory dba o opinie i klienta powinien powiadomic o tym ze regenerowane wtryski powinno sie wyciagnac po przejechaniu 15 tys km okolo i dac do ponownego ustawienia powieaz sprezyna ubija gniazdo wtryskiwacza i zmieniaja sie watrosci pracy wtrysku
+ to cena
to ze po wymianie teromstatu zmienila sie praca silnika potwierdza 90% tych ktorzy maja ten przypadek
to ze po przekroczeniu 80 'C NAGLE SIE ZMIENIA PRACA tez sie zgadza
to co zrobilem znalazlem mape na stronie chiptuners.org jednak mapa sie roznila parametrami czas wtrysku itd oznaczalo to ze inna pompa lub inna moc ale poszlo odpalil byla poprawa dawka i otwarcie egr inne wartosci jednak auto nie jechalo caly gaz o tu kupa
dawno stwiedzilem ze wedlug mnie wina lezy po stronie oprogramowania zreszta w czasach sprzedazy do 2005 byly akcje na zmiane oprogramowania sterownika w audi
podoba mi sie pomysl leo juz dawno zdarzylem sprawdzic sam jakie sa zmiany i sa znaczne zmiany przede wszystkim praca egr i ten skok dawki wedlug termicznej mapy (flesha) jest bardzo ostry z tego moze to wynikac
logi pracy egr cieply
http://vaglog.rtnet.pl/remigiusz-borzys ... 07007.html
zimny
http://vaglog.rtnet.pl/remigiusz-borzys ... 07139.html
sklad zimny egr 36 %
sklad cieply egr 40%
ale mimo to nie wiadomo jak ecu dobiera dawke przyklad zimny od 220mg egr w tym momencie okolo 36%
cieply 180mg 40% ale czy ecu dodaje i ile dodaje czystego powietrza zamiast spalin jak jest silnik cieply to trzeba wyciagnac z mapy
chcialbym napisac sprostowanie dotyczace mojej spekaulacki na temat dawki paliwa ze niby zawsze byla za duza ok 4 mg otoz zawsze bylem pewiem i tak nakazuje prawo dotyczace logowania ze wszystkie odbiorniki powinny byc wylaczone a widac ze nie kazdy sie do tego stosuje wylaczajcie klime!!!!!jak logujecie
roznica jest taka z klima 5,3 mg bez klimy 4mg