Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[All]Przyciemnienie wszystkich szyb-trick podczas kontroli

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Limp_dick

[All]Przyciemnienie wszystkich szyb-trick podczas kontroli

Post autor: Limp_dick » 20 gru 2008, 13:58

Witam wszystkich zainteresowanych.
Ostatnio wertowałem różne fora dotyczące tematu przyciemnienia wszystkich szyb włączając przednie boczne. Oczywiście mam na myśli racjonalne ich przyciemnienie (jedną z jaśniejszych folii a nie pokrycie szyb "papą"). Czy dobrze myślę że jeśli zafoliuję sobie wszystkie szybki bez naklejek z homologacją a jako ze w kodach wyposażenia mam wymienione przyciemnione szyby
i nie jest jednoznacznie napisane czy folią czy nie. Tłumacząc : "Panie to takie wyjechało z salonu - bo w książce jest wbite ze tak". Na stwierdzenie niebieskiego że chyba nie to tłumacząc: "Przyciemnienie jest ochronnym filtrem UV bo mam czarną skórę w środku" przejdzie to ??? Czy muszę już żegnać się z dowodem? Dlaczego uważam ze przejść powinno? Proste kumpel też ma "niuńkę"C4 ma xenony seryjnie (wbite w kodach wyp.) ale spryskiwaczy do nich już nie(bo to była opcja za dopłatą kolejną).Podczas akcji jak niebiescy wyłapywali "oślepiaczy" na hid'ach jemu też się nie upiekło i łapnęli. Co najdziwniejsze wytłumaczył co i jak pokazał książkę (bo wozi ze sobą zawsze) kod wyp. dowód mu zostawili i tylko spisali dane że kontrola drogowa była. Więc czy ten trick z "prawie" legalnymi szybami przejdzie? Zaznaczam jeszcze raz ze chodzi o przyciemnienie jedną z najjaśniejszych folii tak dla dodania smaczku <mikołaj> .
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 gru 2008, 16:42 przez Limp_dick, łącznie zmieniany 1 raz.

mr.Pit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcel
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 FSI 210KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: mr.Pit » 20 gru 2008, 14:53

W wiekszości przypadków przejdzie bo to bardzo poważny bajer i dobrze brzmi :mrgreen: Większość gliniarzy nie skuma że to ściema :-P
Fiat 126 BIS, Fiat 125, Opel Omega 2.0
Opel Calibra 2.0
Audi C4 93r 2.6 ABC, Audi A6 99r 2.4 ARJ
Audi A6 Avant 03r 3.0 ASN

Limp_dick

Post autor: Limp_dick » 20 gru 2008, 16:14

Z premedytacją pisze o C4 ponieważ dopiero w C5 przyciemnianie było piecowe. Do rozwiązania jest jeszcze jedna kwestia. Mianowicie przecież prawo nie działa wstecz - prawda?. Więc jeśli wtedy było to legalne a u nas zmieniły się przepisy - to pecha mają. Wszystko "powiedzmy że seryjnie wyszło" i nie powinno mnie to interesować że coś się zmieniło.W tym roczniku takie szły i basta. Autko mam z 97r. i jak by nie patrzeć wbite mam przyciemnienie. Z tego co mi wiadomo to seryjnego piecowego przyciemnienia wtedy nie było - tylko folia (oczywiście za dopłatą w opcji).
I z tego tytułu to chyba nie mogą dowodu zabrać jeśli dobrze rozumuje.

PS Nie no bez przesady przednia czołowa zostaje czysta - sprostowanko drobne <mikołaj>

Bolszakoof

Post autor: Bolszakoof » 20 gru 2008, 16:32

u mnie w mieście chłopaki jeżdzą z przyciemniona szybą przednią i póki co policja sie nie doczepiła... Może mają jakiś układ - nie wiem.. Nawet ciekawie to wygląda :-)

Limp_dick

Post autor: Limp_dick » 20 gru 2008, 16:40

Z przyciemnioną przednią czołową w nocy jazda chyba wygląda tak:
halogeny + mijania + drogowe do tego jeszcze światło we wnętrzu co by im jaśniej było hahaha

mr.Pit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcel
Moje auto: S6 C5
Silnik: 2.8 FSI 210KM

Post autor: mr.Pit » 20 gru 2008, 18:05

censored pisze:Nie no Policjanci to nie jakies eunuchy , doskonale wiedza , ktore szyby sa zafoliowane , a które nie. Wiec temat z folia NA PEWNO nie przejdzie , tak jak mowilem mozliwe , ze z piecówką by przeszło , ale bez przesadnego przyciemnienia :)
Hehe co do tych eunuchów to nie wiem więc nie gadam :lol: ale jak miałem C4 to też przednie boczne miałem zaciemnione i bujałem się na wałku że auto już takie kupiłem od znajomego policjanta i już takie były a atest mam na papierze w domu bo skąd mogłem wiedzieć że to trzeba mieć przy sobie. Wiem że to trochę lipą podjerzdża ale 3 razy się mnie o to pytali i jakoś przeszło
Fiat 126 BIS, Fiat 125, Opel Omega 2.0
Opel Calibra 2.0
Audi C4 93r 2.6 ABC, Audi A6 99r 2.4 ARJ
Audi A6 Avant 03r 3.0 ASN

Awatar użytkownika
fenix185
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fenix185 » 12 sty 2009, 11:21

Panowie bylem ostatnio w servisie Mercedes-benz szczecin i czekalem tam na auto podeszlem wiec do goscia ze stacji kontroli pojazdow a ze miale duzo czasu czekajac na auto to uderzylem z nim w bajerke i pytalem sie wlasnie o przycielnione szyby przednie boczne powiedzial mi tak wiesz duzo osob pyta o to i mam tu naklejony wzornik foli ktora juz nie przejdzie przegladu folia byla chyba najmniej czarna jaka kiedykolwiek widzialem i powiedzial mi ze juz z taka folia niemam co sie pokazywac byla wrecz przezroczysta powiedzial mi ze auta maja juz orginalnie przyciemnione szyby lekko zielone czy niebieskie a kazde kolejne nawett lekkie przyciemnienie nie przechodzi przegladu wiec zostalo nam jedzic iwylacznie na farcie a co do xenonow to tez mowil ze kazdy xenon ma spryski i bez spryskow tez juz sa problemy a byl naprawde wpozadalu ten gosc wiec chyba nie wciskal by mi kitow
ZAPRASZAM WSZYSKICH Z WOJ.LUBUSKIEGO NA ZLOTY I SPOTY W GORZOWIE WLKP WIECEJ INFO. viewtopic.php?t=6718

Limp_dick

Post autor: Limp_dick » 14 sty 2009, 23:12

Ciekaw jestem jeszcze jak jest z folią antywłamaniową. Czy też może przez jakiegoś nadgorliwca polecieć za to dowód? Folia antywłamaniowa szybki na pewno nie rozjaśni a wręcz przeciwnie. Teoretycznie antywłamaniówka ma przecież atest na przednie boczne -wiem bo pytałem. Więc w razie problemów chyba tylko grodzki zostanie.

Awatar użytkownika
posti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2007
Moje auto: A4 B7
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Skrzynia: S-tronic

Post autor: posti » 15 sty 2009, 00:00

co do ciemnej szyby przedniej czołowej to jest jeden samochód który seryjnie wyjeżdza z przyciemnioną przednią czołową szybą :D:D:D jest to jeden z lexusów. nie pamietam dokładnie oznaczenia ale było swego czasu głosno o tym:) ma przyciemnione odrazu w fabryce wszytskei szybki :D
MOC JEST NAŁOGIEM, TURBO PODSTAWA, NITRO ZABAWĄ...

FAŁDZIK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: FWD
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: FAŁDZIK » 15 sty 2009, 07:46

censored, to typowy ukraiński tuning, widzę to na codzień
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL :)

FAŁDZIK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: FWD
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: FAŁDZIK » 15 sty 2009, 09:21

najwyraźniej, szybu czarne jak smoła, szczególnie w ładzie samarze :lol:
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL :)

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 23 sty 2009, 17:09

Pytanko takie... Chce przyciemnić szybki wkoncu... No i mam dylemacik :roll: Chciałbym przyciemnić wszystkie szyby bo tak ze tylko tylnie to mi sie bardzooo nie podoba... No i chciałbym by były wszystkie ładnie przyciemnione... Ile dać przyciemnienia by policja sie nie czepiała... Wiem ze z przodu musze mieć 70% przejrzystości... A orginalnie 15% przyciemniana jest :roll: jak zrobić by było w miare dobrze i pały sie nie czepiały <ok>

-Misiek-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: -Misiek- » 23 sty 2009, 17:22

MISIEK_A6, jeśli się nie mylę ja mam folię 30tkę jest tylko jedna jaśniejsza od niej, ale myślę, że przy tej najjaśniejszej efekt jest dosyć słaby ( dla mnie było szkoda pieniędzy) a moją możesz obejrzeć tutaj:

viewtopic.php?t=6940&postdays=0&postorder=asc&start=0

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 23 sty 2009, 18:47

censored, ja wiem ,że temat był przerabiany ale glownie chodzi mi o to czy kogoś sie czepiali kto ma na granicy prawa zrobione szyby... Powiedzmy przepuszczalność nie 70% a 60%... czy o te 10% sie czepiaja?

davidos82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: davidos82 » 24 sty 2009, 00:51

Dokładnie tak jest, że przepuszczalność musi być 70%, a szyba oryginalnie nigdy nie ma 100% przepuszczalności... Ja kiedyś, gdy jeszcze jeździłem golfem miałem kontrole i "misiaczki" przyczepiły się za szyby i grozili zabraniem dowodu... Na ich nieszczęście znałem przepis o przepuszczalności i poprosiłem o zmierzenie przepuszczalności i gliniarze trochę zaskoczeni puścili mnie bez gadania, ponieważ przeważnie patrole drogówki ( i to nie wszystkie) maja urządzenia do mierzenia przepuszczalności...

Kiedyś podczas kontroli, gdy misiek podchodził do samochodu otworzyłem szybko na max szybę i nawet się nie kapnął, ze bardzo ciemna była, ale to tylko jako ciekawostkę piszę ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja