[warsztat] AZ serwis Gdańsk
Dokładnie.Przynajmniej jedna osoba stoi po mojej stronie.Swoją drogą auto oddałem do prawdziwych mechaników.Zobaczymy co wyjdzie z tego.Nie zdziwię się ja,mechanicy i parę osób z którymi na temat mojego samochodu rozmawiałem,że winnym całego zamieszania jest program,który został napisany przez "znawcę" ze środowiska AZ.
Czekaj,czekaj, bo zapedzasz sie i to bardzo.
Czyli tylko osoby nie mieszkajace w 3miascie moga wyrazac swoja opinie o ww warsztacie?
Czy moja opinia moze byc subiektywna?
Dokladnie tak samo jak Twoja.
Racja jest jak dupa i kazdy ma swoja.
A co to za prawdziwi mechanicy i skad taka pewnosc o ich fachowosci??
No zapomnialem,ze program moze miec wplyw na uszkodzony czujnik oleju.

Czyli tylko osoby nie mieszkajace w 3miascie moga wyrazac swoja opinie o ww warsztacie?
No zapomnialem,ze program moze miec wplyw na uszkodzony czujnik oleju.

Mowa nie jest tylko o czujniku oleju ,a o zmianach na gorsze po "naprawieniu" samochodu w AZ.Lepsi mechanicy to Ci ,których poleca wiele ludzi na forum i nie tylko.O ich fachowości świadczy wiele pochwał nie tylko w necie.Na pierwszy ogień pójdą wtryski do przebadania.Po nich zobaczymy dalej.
Jeśli chodzi o opinie to jasne jest,że wszyscy mogą ją wyrażać tylko dziwnym trafem wszyscy z Trójmiasta ich chwalą,a z dalszych części Polski już nie
Czyżby o swoich dbali lepiej?
Moja opinia jest jak najbardziej obiektywna.Stwierdziłem tylko fakty.Za opinie innych nie mogę się wypowiadać.
ÂŹle napisany program mógł spowodować szereg błędów ,które moje auto teraz doświadcza. Sprawdzenie wtrysków i innych rzeczy rozwieje moje wątpliwości.Nie mówię od razu,że program jest winny,ale takie są podejrzenia i nie tylko moje.Jeśli komukolwiek przeszkadzają moje wpisy to mogę przestać pisać.Jak już pisałem prędzej.Ja chcę pomóc innym, by się nie dali namówić dobrym słówkiem na "naprawę" swojego auta,które dla nie jednego z Nas było Naszym marzeniem,a teraz jest oczkiem w glowie.
Jeśli chodzi o opinie to jasne jest,że wszyscy mogą ją wyrażać tylko dziwnym trafem wszyscy z Trójmiasta ich chwalą,a z dalszych części Polski już nie

Czyżby o swoich dbali lepiej?
Moja opinia jest jak najbardziej obiektywna.Stwierdziłem tylko fakty.Za opinie innych nie mogę się wypowiadać.
ÂŹle napisany program mógł spowodować szereg błędów ,które moje auto teraz doświadcza. Sprawdzenie wtrysków i innych rzeczy rozwieje moje wątpliwości.Nie mówię od razu,że program jest winny,ale takie są podejrzenia i nie tylko moje.Jeśli komukolwiek przeszkadzają moje wpisy to mogę przestać pisać.Jak już pisałem prędzej.Ja chcę pomóc innym, by się nie dali namówić dobrym słówkiem na "naprawę" swojego auta,które dla nie jednego z Nas było Naszym marzeniem,a teraz jest oczkiem w glowie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ADI
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A7 4K
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TDI 218KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
saintdf -ja tez u nich robilem autko i co do mojej opini to widnieje w temacie tez mialem problem bo np.obudowa z pod silnika i plastiki do mocowania w nadkola nigdy nie wrocily na swoje miejsce i nie bylo jej wcale ale zauważyłem to po 2 tyg bo nie użytkowałem auta w zimę,zadzwoniłem i zaproponowali mi ze cos znajda wiec nie mam problemów i byli bardzo wyrozumiali mimo ze minelo dwa tygodnie...ale pisze tutaj w sprawie twojego czujnika,mialem taka sytuacje ze zmieniałem sam olej i filtr zero problemów z czujnikiem wyjazd do miasta i po ok 10km pali sie,dolewka oleju ,za kilka km pali sie znowu,rozebrałem autko zeby sprawdzic czy nic nie popiepszylem a tam czyściutko i suchutko,wziolem MLOTKA i delkatnie popukałem w niego obudowę i śruby do dzisiaj mam przejechane 5 tys km i zero problemu-to swiadczy ze te jeb..ne czujniki psuja sie bez jakich kol wiek powodów czy ingerencji mechaników,poprostu miales pecha i tyle ze zdążyło sie to po wyjeździe od AZ serwis,ja np. z ciemialem szyby tez mi dwie żarówki poszly jak odbieralem autko i z ryjem do nich ze cos porobili nie tak a oni bogu ducha winni ,wymieniłem i luz...wiec nie spinaj sie wymień gówno(czujnik) i ciesz sie autem pozdrawiam i szerokości życzę
mody:
BRD + soft = 191KM
Ledy przód
Ledy tył
Oświetlenie+podświetlanie LED
Ori 18-tki
Pompa od 1.9 TDI
BRD + soft = 191KM
Ledy przód
Ledy tył
Ori 18-tki
Pompa od 1.9 TDI
-
- Forum Audi A6 / A7
saintdf-podalem ci tylko przyklad czujnika ,co do reszty problemów to sie nie wypowiem bo ja robiłem u nich tez grube naprawy tak jak pisałem wcześniej i jestem zadowolony siedzę z autkiem za granica juz 9 miesiecy zero problemów,ale to jest moja opinia na temat mojego autka i nie neguje opini negatywnych bo i takowe musza byc,zreszta jak by mi sie dzialo tak z autem jak tobie to tez bym o tym napisał , kazdy ma prawo do własnej wypowiedzi.pozdrawiam
mody:
BRD + soft = 191KM
Ledy przód
Ledy tył
Ori 18-tki
Pompa od 1.9 TDI
BRD + soft = 191KM
Ledy przód
Ledy tył
Ori 18-tki
Pompa od 1.9 TDI
to nie jest dział polecam tylko odradzam. jeżeli jesteś zadowolony z usługi to pisz w innym dziale. jeżeli jestem zawiedziony profeską tego zakładu to piszę ją w dziale odradzam i tyle. rozumiem że można coś nie naprawić ale, że zwykłych plastików ktoś nie przykręci lub nie wie gdzie czy pogubi śrubki to dla mnie zwykłe niechlujstwo. i tylexorea pisze:Czekaj,czekaj, bo zapedzasz sie i to bardzo.
No zapomnialem,ze program moze miec wplyw na uszkodzony czujnik oleju.![]()
![]()
Mija już prawie dwa tygodnie,a obiecanej odpowiedzi od AZ jak nie ma tak nie ma.Chciałbym się również dowiedzieć w jaki sposób usuwają oni filtr DPF.Podejrzewam , że zainteresuje to wielu z Nas.
[ Dodano: 2012-11-10, 17:17 ]
Witam ponownie.Uważam,że na odpowiedź Piero czekaliśmy zbyt długo,więc postanowiłem napisać jak rzekomo wywalili mi filtr DPF. Firma AZ pięknie się chwali co to nie potrafią zrobić.Zacytuję ich stronę.
"Tym, co wyróżnia nas spośród innych serwisów samochodowych jest jakość. Samochody i motocykle to nasza pasja. O każdy pojazd naszego klienta dbamy jak o swój, wszystkie naprawy są wykonywane z dbałością o szczegóły, a to co robimy - robimy "jak dla siebie". Zostawiając u nas swoje auto masz pewność, że to co zleciłeś, zostanie wykonane, że filtry zostaną wymienione, że wlejemy olej o właściwej specyfikacji i w odpowiedniej ilości, że oprócz wymiany jakiegokolwiek płynu układ zostanie sprawdzony pod względem szczelności i odpowietrzony.
Zostawiając u nas swój często wymarzony, wypieszczony samochód, bez względu na to czy zrobimy w nim przegląd czy wymienimy silnik - każda usługa zostanie wykonana z dbałością o najdrobniejszy szczegół, zgodnie ze sztuką. Bo mechanika, to nasza pasja…"
Wracając do tematu.Wiedząc jak AZ u mnie "wywalił" filtr DPF zakładam ,że robią tak z każdym filtrem.Nie biorą za to małej kasy gdzie dodatkowo filtra nie oddają (kiedyś nawet nie wiedziałem,że taki filtr można sprzedać za ładne pieniądze).Filtr jest usuwany z naszego ECU za pomocą dziadowskiego programu,który ktoś bezczelnie to dziadostwo wpuścił do neta i tacy jak AZ biorą go sobie za darmo,a dzięki niemu trzepią niezłą kasę.Ten program to ECU safe.Nic nie byłoby w tym nic złego dopóki nie dowiedziałem się , że takim programem mój filtr został usunięty i jak on działa.Oprócz "niby" usunięcia filtra program ten powoduje,że masa błędów w naszym ECU (w moim przypadku ponad 30) nie jest zauważalna.Jednym słowem mając jakiś błąd ECU go nie pokaże.Każdy wie jak to się może skończyć.Większość z Nas wie,że Audi wypuszczało modele z/ i bez DPF`a.Prawdziwe usunięcie filtra polega na wgraniu/zaprogramowaniu naszego ECU tak jakby wyjechał z fabryki bez filtra.Głupie zapisy odnośnie zapełnienia filtra po jego wywaleniu(dzięki programowi ECU Safe) to znak,że trzeba szybko coś z tym zrobić.Jakby było mało to panowie z AZ zakodowali dostęp do mojego ECU i musieliśmy go wyciągnąć i podłączyć do kompa ,by cokolwiek zrobić.Samo wgranie serii czyli w moim przypadku 140 KM musiało owocować wyciągnięciem ECU z auta.Tylko tyle napiszę ,bo na więcej już nie mam ochoty.Nie chcę z nerwów zacząć używać wulgaryzmów ,bo mnie nosi.Mi ten post już nie pomoże,ale mam nadzieję ,że innym ,zanim pojadą do nich tak.Myślę ,że Ci co u nich filtr już wywalili też mój post pomoże.Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-11-10, 17:17 ]
Witam ponownie.Uważam,że na odpowiedź Piero czekaliśmy zbyt długo,więc postanowiłem napisać jak rzekomo wywalili mi filtr DPF. Firma AZ pięknie się chwali co to nie potrafią zrobić.Zacytuję ich stronę.
"Tym, co wyróżnia nas spośród innych serwisów samochodowych jest jakość. Samochody i motocykle to nasza pasja. O każdy pojazd naszego klienta dbamy jak o swój, wszystkie naprawy są wykonywane z dbałością o szczegóły, a to co robimy - robimy "jak dla siebie". Zostawiając u nas swoje auto masz pewność, że to co zleciłeś, zostanie wykonane, że filtry zostaną wymienione, że wlejemy olej o właściwej specyfikacji i w odpowiedniej ilości, że oprócz wymiany jakiegokolwiek płynu układ zostanie sprawdzony pod względem szczelności i odpowietrzony.
Zostawiając u nas swój często wymarzony, wypieszczony samochód, bez względu na to czy zrobimy w nim przegląd czy wymienimy silnik - każda usługa zostanie wykonana z dbałością o najdrobniejszy szczegół, zgodnie ze sztuką. Bo mechanika, to nasza pasja…"
Wracając do tematu.Wiedząc jak AZ u mnie "wywalił" filtr DPF zakładam ,że robią tak z każdym filtrem.Nie biorą za to małej kasy gdzie dodatkowo filtra nie oddają (kiedyś nawet nie wiedziałem,że taki filtr można sprzedać za ładne pieniądze).Filtr jest usuwany z naszego ECU za pomocą dziadowskiego programu,który ktoś bezczelnie to dziadostwo wpuścił do neta i tacy jak AZ biorą go sobie za darmo,a dzięki niemu trzepią niezłą kasę.Ten program to ECU safe.Nic nie byłoby w tym nic złego dopóki nie dowiedziałem się , że takim programem mój filtr został usunięty i jak on działa.Oprócz "niby" usunięcia filtra program ten powoduje,że masa błędów w naszym ECU (w moim przypadku ponad 30) nie jest zauważalna.Jednym słowem mając jakiś błąd ECU go nie pokaże.Każdy wie jak to się może skończyć.Większość z Nas wie,że Audi wypuszczało modele z/ i bez DPF`a.Prawdziwe usunięcie filtra polega na wgraniu/zaprogramowaniu naszego ECU tak jakby wyjechał z fabryki bez filtra.Głupie zapisy odnośnie zapełnienia filtra po jego wywaleniu(dzięki programowi ECU Safe) to znak,że trzeba szybko coś z tym zrobić.Jakby było mało to panowie z AZ zakodowali dostęp do mojego ECU i musieliśmy go wyciągnąć i podłączyć do kompa ,by cokolwiek zrobić.Samo wgranie serii czyli w moim przypadku 140 KM musiało owocować wyciągnięciem ECU z auta.Tylko tyle napiszę ,bo na więcej już nie mam ochoty.Nie chcę z nerwów zacząć używać wulgaryzmów ,bo mnie nosi.Mi ten post już nie pomoże,ale mam nadzieję ,że innym ,zanim pojadą do nich tak.Myślę ,że Ci co u nich filtr już wywalili też mój post pomoże.Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
nie to to jest masakra-na moje szczęście nie mam dpf-a oryginalnie-ale tez proponowano mi ta usługę,
kolego saintdf-nie poddawaj sie ja na twoim miejscu prosil bym o jakis zwrot kosztow,tym bardziej ze masz potwierdzenie z ECU ze było to spartolone i jeszcze w dodatku zablokowane żeby nikt nie mógł ingerować i zobaczyć jak spaprali robotę,szczere współczucia bo ja bym chyba oszalał ze tyle gotówki sie płaci a potem takie cyrki wychodzą... <szok>
kolego saintdf-nie poddawaj sie ja na twoim miejscu prosil bym o jakis zwrot kosztow,tym bardziej ze masz potwierdzenie z ECU ze było to spartolone i jeszcze w dodatku zablokowane żeby nikt nie mógł ingerować i zobaczyć jak spaprali robotę,szczere współczucia bo ja bym chyba oszalał ze tyle gotówki sie płaci a potem takie cyrki wychodzą... <szok>
mody:
BRD + soft = 191KM
Ledy przód
Ledy tył
Ori 18-tki
Pompa od 1.9 TDI
BRD + soft = 191KM
Ledy przód
Ledy tył
Ori 18-tki