A6 C6 MMI Update opis aktualizacji - Fotorelacja ver.0.2
witam
Przeczytałem cały wątek i wszyscy piszą o jakiś wcześniejszych wersjach,.ja mam 5140 to blisko 5150
SW: C6-HU 51.4.0 0731
HW: C6-HU 6351D2.0
i mam mapę w navi z 2008r i u mnie jest te pseudo 3D i godz na wyświetlaczu MMI i wysokość,czy soft 5150 różni się dużo od mojego? Czy przy mojej wersji mogę wgrać tylko BT tzn CD2 ,nie umiem połączyć się moim Samsungiem Galaxy SII z samochodem,wystarczy tylko druga CD czy muszę wgrać wszystkie trzy CD abym mógł używać BT w aucie.
Mam też AMI i czyta mi normalnie mp3 z USB stick i mp3 w zmieniarce ,tylko te BT nie działa,
orientujecie się czy wystarczy tylko CD2 z BT czy muszę przejść CD1,czy wgranie tylko CD2 coś mi może namieszać?
pozdr
Przeczytałem cały wątek i wszyscy piszą o jakiś wcześniejszych wersjach,.ja mam 5140 to blisko 5150
SW: C6-HU 51.4.0 0731
HW: C6-HU 6351D2.0
i mam mapę w navi z 2008r i u mnie jest te pseudo 3D i godz na wyświetlaczu MMI i wysokość,czy soft 5150 różni się dużo od mojego? Czy przy mojej wersji mogę wgrać tylko BT tzn CD2 ,nie umiem połączyć się moim Samsungiem Galaxy SII z samochodem,wystarczy tylko druga CD czy muszę wgrać wszystkie trzy CD abym mógł używać BT w aucie.
Mam też AMI i czyta mi normalnie mp3 z USB stick i mp3 w zmieniarce ,tylko te BT nie działa,
orientujecie się czy wystarczy tylko CD2 z BT czy muszę przejść CD1,czy wgranie tylko CD2 coś mi może namieszać?
pozdr
witam
wgrałem tylko CD2 z aktualizacją BT i auto łączy się z Samsungiem Galaxy SII i mogę dzwonić o to mi najbardziej chodziło, wielkie dzięki za te aktualizacje,
reszta działa dobrze z moim oprogramowaniem - SW: C6-HU 51.4.0 0731 i nigdzie nie znalazłem co zmienia soft 5150 więc zostaje ze starym.
pozdrawiam i jeszcze raz dzięki nareszcie mogę dzwonić przez BT
wgrałem tylko CD2 z aktualizacją BT i auto łączy się z Samsungiem Galaxy SII i mogę dzwonić o to mi najbardziej chodziło, wielkie dzięki za te aktualizacje,
reszta działa dobrze z moim oprogramowaniem - SW: C6-HU 51.4.0 0731 i nigdzie nie znalazłem co zmienia soft 5150 więc zostaje ze starym.
pozdrawiam i jeszcze raz dzięki nareszcie mogę dzwonić przez BT
Witam, kilkanaście stron wcześniej opisywałem problem mojego znajomego z bluetooth- 2005 A6 C6, słuchawka w podłokietniku, soft 1140. I tu mam pytanie. Wiem, że jest to stary soft- bluetooth nie chce się połączyć z Nokia E52. Czy do aktualizacji z tego softu są te same płyty? Znalazłem taki oto link: KLIKNIJ . Czy te płyty nadadzą się do zrobienia upgrade-u? I czy można zaktualizować sam bluetooth (CD2) bo wiem, że jest jakiś % ryzyka przy aktualizacji całego softu jest (zwłaszcza, że to nie moje auto).
- UneeK
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Zawsze jest jakieś ryzyko, "złośliwość rzeczy martwych". Na CD3 jest soft 5570 i nie musisz go wrzucać. W zupełności wystarcza soft z CD1 (5150). Wyższy soft jest zalecany w przypadku posiadania AMI.jacek1986 pisze:Czyli jeśli nie wrzucę CD3 to jako takiego zagrożenie nie ma, że np. auto nie odpali?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A4 B8
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
telefon
witam
ale tutaj jest wszystko:
-a6-c6-audi-a4-b8-a5-mmi-2g-wgrywanie-s ... t45679.htm
nawigacja-fabryczna-mmi-high-vt48271.htm
ale tutaj jest wszystko:
-a6-c6-audi-a4-b8-a5-mmi-2g-wgrywanie-s ... t45679.htm
nawigacja-fabryczna-mmi-high-vt48271.htm
Witam
Zaznaczę, że przeczytałem cały temat od deski do deski ale wolę się jeszcze upewnić.
Mam spolszczoną wersję 5150, bez zielonego menu i Akumulatora.
Czy wg schematu ściągniętego z początku tematu ( cytuję poniżej) uruchomię VAG-iem zielone menu bez płyt z aktualizacją ?
Zaznaczę, że przeczytałem cały temat od deski do deski ale wolę się jeszcze upewnić.
Mam spolszczoną wersję 5150, bez zielonego menu i Akumulatora.
Czy wg schematu ściągniętego z początku tematu ( cytuję poniżej) uruchomię VAG-iem zielone menu bez płyt z aktualizacją ?
Aktywacja ukrytego menu w VAG-COM (zapożyczona instrukcja z innego miejsca forum)
Kod:
Select 07 - Control Head
Select Adaptation - `10
Select Channel 08
Select Read
Enter new value 1
Select Test
Select Save
Select Done, Go Back
Select Close the controller
W ukrytym menu trzeba wybrac zakładkę DIAG SETTINGS i tam wybrać zakładkę APK 0x01, 0x0B, 0x0C, następnie odszukać pozycję BORDCOMPUTER i ją odhaczyć.
I następnie wybrać ACCEPT CHANGES.
Podobnie trzeba zrobić z Battery level - zakładka DIAG SETTINGS, następnie CAR MENUS MASKE, odszukać BATTERY LEVEL i ją odchaczyć. I następnie wybrać ACCEPT CHANGES.
Nastepnie wyjść z ukrytego menu i zrobić reset MMI (SETUP + BIG KNOB + TOP RIGHT SOFT - razem).
Powinno pojawić się w normalnym menu.