Dzięki serdeczne za info. Dotąd nie miałem do czynienia z silnikami z turbo doładowanymi i dla tego zadaje trochę lakoniczne pytania, więc proszę o wyrozumiałość. Jadąc samochodem szczególnie przy gwałtownym dodaniu gazu jest trochę zmulony i szarpie ale potem dostaje przez chwilę ,,strzała", lecz po chwili objawy powracają

. Wiem że przez internet jest ciężko zdiagnozować samochód , lecz czasami niektóre symptomy się pokrywają. Czeka mnie trochę grzebania z osprzętem silnika, gdyż przygotowuje go do założenia gazu jak i również podkręcenia mocy.
[ Dodano: 2012-09-13, 16:34 ]
Zagór pisze:1.8T nie ma VTG.
Może chodzi ci o sterowanie zaworem WG, jeśli tak to trzeba wymienić N75, ale wcześniej upewnij się że wszystkie wężyki są szczelne i poprawnie podłączone, może to niestety też być problem z samą gruszką poruszającą WG.
Mam pytanko jak można sprawdzić gruszkę poruszającą WG?
[ Dodano: 2012-09-13, 21:32 ]
Noi już sobie sam odpowiedziałem na pow zapytania

i co sie okazało... oprócz kolektora wydechowego jest również pęknięta obudowa turbo-sprężarki co wynikło po dokładnej autopsji osprzętu silnika. Czyli kolektor już zamówiony a turbina do wymiany wraz z wężami. Teraz mam pytanko jaką wybrać turbinę i czy mógł by mi ktoś polecić godna zaufania firmę

Pozdrawiam.