c24rny pisze:Jestem Slaby pisze:ok, dzieki bardzo za odp. posprawdzam i dam znac co i jak
[ Dodano: 2012-06-22, 12:00 ]
czy ktos moze podac numer części ktorej potrzebuje? czujnik poziomu oleju w misce, audi a6 2006 r c6 model, 2.0 tdi 140 km
Udało Ci się rozwiązać problem z tą kontrolką?
U mnie sytuacja wygląda tak, że zapala się konewka z MIN kiedy jest jakieś 3/4 na bagnecie. Po dolaniu setki lub dwóch problem znika. Nie wiem czy to kwestia czujnika czy po porostu te typy tak mają..
powiem wam tak - udało się. nie wiem co było przczyną - ale rzeczywiście mogłobyć mało oleju według Audi lub był po prostu zbyt rzadki
dolałem, pojeÂździłem trochę i pojechałem na wymianę. Po wymianie było wszystko ok i do tej pory już się nie zapaliła ani razu
może to nie zawsze czujnik, ale rzeczywiście jakieś problemy ze czytaniem poziomu przez niego. sprawdÂźcie sobie rano bagnetem olej jak zostawiacie go na noc (wtedy cały olej spływa do miski z silnika) na równym terenie
u mnie okazalo się ze rzeczywiscie moglo byc go mniej niż pół
a co do silnika BRE - mam jednostkę która (od nowości podobno) zrobiła 190 tysięcy (2006 rocznik - wydaje się być realne, ja miałem golfa z 2007 który zrobił 80) i do tej pory padł mi EGR i silnik wycieraczek tylnich

nic więcej nigdy w nim nie wymieniałem (chyba że dla siebie

)