Tak jak pisałem, zamieńcie się z kolegą na przepływki.zabek1987 pisze:panowie ale siłą rzeczy temat jest o przyspieszeniu a ja mam miedzy innymi ten problem,ma ktoś jakiś pomysł???
[A6 C5 2.8l] Przyspieszenie?
Odświeżam temat zamieniłem jakiś czas temu moje audi na c5 2.8 193km quattro manual 2000r
Mam pytanie o przyśpieszenie testowałem 2 razy jedynka i dwójka do oporu do 100km/h wychodzi mi za każdym razem 10 sekund to chyba ciut przy dużo. Co może być przyczyną od czego zacząć?
Drugie pytanie miałem wcześniej audi z 2003 roku 2,5tdi i mam kabelek łączył mi się bez problemu mogłem błędy zczytać a teraz w tym audi pisze mi, że nie może się połączyć
Mam pytanie o przyśpieszenie testowałem 2 razy jedynka i dwójka do oporu do 100km/h wychodzi mi za każdym razem 10 sekund to chyba ciut przy dużo. Co może być przyczyną od czego zacząć?
Drugie pytanie miałem wcześniej audi z 2003 roku 2,5tdi i mam kabelek łączył mi się bez problemu mogłem błędy zczytać a teraz w tym audi pisze mi, że nie może się połączyć
Pozdrawiam
Krzysiek
Krzysiek
- sleppy
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T BEL 265KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Prawdopodobnie instalacja gazowa podpięta jest pod linie diagnostyczną (tak jak u mnie)hekri pisze:Drugie pytanie miałem wcześniej audi z 2003 roku 2,5tdi i mam kabelek łączył mi się bez problemu mogłem błędy zczytać a teraz w tym audi pisze mi, że nie może się połączyć
i nie połączy się w ten sposób, ponieważ Twój kabel widzi to jako zwarcie.
Na czas podpinanie sie kablem do auta trzeba odpinać instalacje gazową.
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Dziwne rzeczy. Ostatnio jechałem traske Warszawa-Lublin ze stryjkiem na 2 samochody. Ja moim 1.8T 150KM, a on Vectrą C 2008r 1.9tdci 150kucy. Ja mam 210Nm, on ma jakieś 330Nm. Jak w Warszawie się tym kajtnąłem, to myślałem, że mnie w kosmos na orbitę wyprowadzi taki ciąg to generuje. SZOK. Ja w moim A6 nie czuję nic - aż myślałem, że może mam coś popsute, jakieś przedmuchy, lambdy, cokolwiek. No i że na trasie to go nie dojdę. Wyjechaliśmy i okazuje się, że normalna trasa bez redukcji - Vectra idzie lepiej. Zredukuję na 4, już idę lekko szybciej. Na 3 biegu Vectra nie ma nic do powiedzenia. Potem na ekspresówce depnęliśmy, to przy 140kmh go wyprzedziłem, a na ,,mecie" w postaci wiaduktu miałem na liczniku 210, Vectra 180. No i niech mi tu ktoś powie O CO CHODZI? Skąd poczucie kosmicznego przyspieszenia w tym dieselu? Z niutów? Ale co mu po tych niutach, jak idzie gorzej od mojego Audi?
-
radzik4245
- Forum Audi A6 / A7

u mnie 2.8 quattro 2000r. na jedynce do 70 , dwójka do 120-130, trójka do 170, czwórka nie wiem do ilu bo pojechałem do 220 i zabrakło drogi a było już powyżej 5 tyś obrotów, do 100-tki 8s. sprawdzałem parę razy, skrzynia automat tip i kilku mechaników powiedziało po przejażdżce że ma więcej niż 200 koni i nie wiem o co chodzi bo niby podzespoły oryginalne...ale jestem zadowolony:) Osiągi się poprawiły po wymianie oleju w skrzyni bo ani razu nie miał wymienianego i już był czarny jak smoła.
-
raftor
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Rafał
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
witam 8s do 100 to seria dla tego silnika , przyspieszenie moze byc słabsze przy dóżych kołach szerokich oponach , jesli nie bylo w Twoim silniku gazu nigdy to zapewne jest po prostu w dobrej kondycji i trzyma serie ja jak mierzyłem kiedys to miałem około 8,5s na kapciach 245 r18 ,
ja mam na 1 biegu około 60km/h 2 bieg około 120 dalej z głowy nie podam ale watpie zeby 3 dociagneła do 170 , musze sprawdzic i jutro zrobie EDIT :D
a i dodam ze mam silnik AHA 147Kw z USA czyli teoretycznie mocniejszy od europejskich o 7Km
masz jakis filmik ?
ja mam na 1 biegu około 60km/h 2 bieg około 120 dalej z głowy nie podam ale watpie zeby 3 dociagneła do 170 , musze sprawdzic i jutro zrobie EDIT :D
a i dodam ze mam silnik AHA 147Kw z USA czyli teoretycznie mocniejszy od europejskich o 7Km
masz jakis filmik ?