Witam, wczoraj puściłem się na trasie za 3.0 S-line po paru hamowaniach (180 -> 0) zauważyłem, że ledwo co działają mi hamulce i musiałem odpuścić, zrobiłem sobie postój ~20 min potem już wszystko ok...
moje pytanie czy ktoś już coś takiego miał?
co zrobić aby uniknąć takich rzeczy?
Myślę o włożeniu wierconych tarcz zimmermana ale nie wiem dokładnie jakie? i czy klocki TEXTAR (chyba tak to się pisze) mogą obstać czy też muszę wymienić? klocki niedawno wymienione. Wymiana hampli na inne odpada, nie chce tracić więcej $ niż 2k mam teraz inne wydatki... może jakiś dodatkowy system chłodzenia?
Pozdro
[ A6 C6] Zagotowane hamulce?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- krawcraf
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krawiec
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Skrzynia: Manual
Dokładnie tak jak kolega wyżej opisał. Niestety standard. Tarcze 327mm są za małe do tej masy. U mnie jest to samo. Chociaż problem był chyba nieco mniej uciążliwy na ori tarczach. Terazm mam TRW i wydaję mi się, że jakby szybciej się przegrzewają.
Co do wierconych i nacinanych to z tego co słyszałem wielkiej różnicy nie będzie, natomiast drastycznie zwiększy się hałas podczas hamowania.
Co do wierconych i nacinanych to z tego co słyszałem wielkiej różnicy nie będzie, natomiast drastycznie zwiększy się hałas podczas hamowania.
- krawcraf
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krawiec
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Skrzynia: Manual
Ja już mam zwrotnice i kompletne hamulce na przód od s-line. Ale wymienię dopiero po virusie i zmianie felg na 17". Do 16" się nie mieszczą...
[ Dodano: 2012-05-27, 20:30 ]
NeimaD, to nie są wcale nie są aż tak duże koszta, ja wprawdzie dostałem za free ale kolega kupował zwrotnice po 400pln z tarczami + zaciski (nie wiem ile). Kosztów tyłu niestety nie znam.

[ Dodano: 2012-05-27, 20:30 ]
NeimaD, to nie są wcale nie są aż tak duże koszta, ja wprawdzie dostałem za free ale kolega kupował zwrotnice po 400pln z tarczami + zaciski (nie wiem ile). Kosztów tyłu niestety nie znam.