Kolego nie unoś sie... To jest forum i każdy może sie pomylić (zwłaszcza ,że lampy sa bardzooo podobne). Sam pewnie większości nie wiesz a wypowiadasz sie w takich blachych sprawach... Pozostawie to bez komentarza... :-?RomanS pisze:MISIEK_A6, Ty nie rozróżniasz jakie lampy były przed a jakie po liftingu i dlatego wypisujesz głupoty :!:MISIEK_A6 pisze:sadzik65439 napisał/a:
MISIEK_A6 napisał/a:
Hmmm powiem Ci ,że soczewki są większe ale lampy pasują idealnie... Lepiej świecą są takie nowsze :D:D
lampy pasuja idelanie?
cos mi tu nie pasuje przeciez kazdy wie ze lampy poliftowe roznia sie ksztaltem od tych przed lifetm wiec zeby je dopasowac musialbys zminiac maske(nie wiem jak bedzie z blotnikami i zderzakiem)
zreszta patrzac na fotke w twoim podpisie nadal widze ze masz lampy przedliftowe
zarzuc fotki tych poliftowych lamp u ciebie w autku
Tak tyle ,że to zdjęcie jest przed wypadkiem z sarenka... A po wypadeczku zaczepy
miałem połamane to kupiłem prawie nowe używane lampy Oginalne... Tyle ,że z większą soczewka i z osłonami na kierunkowskaz i innym ułozeniem postojówek itd... Poniżej zamieszczam zdjęcie.. ( Zauważyłem ,że lampy wygladaja tak samo jak po liftingu)
Mniemam, że wymieniłeś lampy z rocznika "do 99" takie z widoczną żarówką kierunku na lampy 99-01 o takim samym kształcie zewnetrznym z zakrytą żarówką kierunku, trochę wiekszą soczewką.
Ale to jest cały czas przedliftowo :!:
Lampy poliftowe za nic nie dadzą się wpasować do auta przedliftowego. Sory, że moze komus odbieram nadzieję ale osobiście też regenerowałem swoje, jak na razie efekt bdb (napylanie luster soczewkowych przy ksenonach).
[A6 C5] Przednie lampy - zamiennik ?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
A o co tu się kłócić :mrgreen: :?: To sa fakty :!:MISIEK_A6 pisze:Kolego nie unoś sie... To jest forum i każdy może sie pomylić (zwłaszcza ,że lampy sa bardzooo podobne). Sam pewnie większości nie wiesz a wypowiadasz sie w takich blachych sprawach... Pozostawie to bez komentarza...
Pisałeś kilkakrotnie bzdurne teksty popisując się niewiedza techniczną więc chciałem to ukrócić aby ktoś czasami nie wziął tego na serio i nie zakupił sobie lamp wg Twoich informacji.
Dla Ciebie lampy są "bardzooo" podobne a w rzeczywistości w 100 % się różnią, tzn. są niezamienne.
O poziom mojej wiedzy faktycznie nie musisz się martwić, jest wielokrotnie większa od Twojej, komentarze faktycznie zbyteczne :mrgreen:
Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Może i mozna, trzeba sprawdzić kompatybilność konstrukcji elementów obu lamp. Sęk jednak w tym, że to soczewki, a właściwie ich odbłyśniki (te małe, w których mocuje się żarówkę mijania) są powodem, że lampy przestają dobrze świecić. Mianowicie z biegiem czasu się wypalają i szarzeją. Tak więc stare soczewki to jednak nie to co stare winoQris pisze:A do zamiennika nie można wstawić starej soczewki od ori?

-
- Forum Audi A6 / A7
A moglbys podac namiary na takie firmy? Najlepiej w okolicy lodzi...szachu a6 pisze:sa firmy ktore czyszcza lampy albo zrob to sam...
viewtopic.php?t=1062&highlight=lampy
zaoszczedzisz na lampach:D hahahahaha
Ponieważ trochę się zajmuję szkłem to poniżej jak samemu przygotować i wyczyścić lampy:
Instrukcja na usuwanie smug ze szkła:
Bierzemy róż polerski i zalewamy wodą, potrząsamy , czekamy aż opadnie i zlewamy wodę, powtarzamy jeszcze 2 razy
Nakładamy na filc i polerujemy mechanicznie uważając aby za bardzo nie przeschło (należy zwilżać powierzchnię wodą) oraz nie przykleił się żaden pył mogący porysować szybę.
Oferowany tlenek ceru, "róż polerski" jest produktem wymieszanym z korkiem polerskim -czysty tlenek to biały proszek.
Proszek różowy to zawsze mieszanina.
Tlenek ceru w proszku do nabycia:
http://moto.allegro.pl/item490238568_tl ... nimum.html
To nam przekazali na szkoleniach. Miłych prób.
Instrukcja na usuwanie smug ze szkła:
Bierzemy róż polerski i zalewamy wodą, potrząsamy , czekamy aż opadnie i zlewamy wodę, powtarzamy jeszcze 2 razy
Nakładamy na filc i polerujemy mechanicznie uważając aby za bardzo nie przeschło (należy zwilżać powierzchnię wodą) oraz nie przykleił się żaden pył mogący porysować szybę.
Oferowany tlenek ceru, "róż polerski" jest produktem wymieszanym z korkiem polerskim -czysty tlenek to biały proszek.
Proszek różowy to zawsze mieszanina.
Tlenek ceru w proszku do nabycia:
http://moto.allegro.pl/item490238568_tl ... nimum.html
To nam przekazali na szkoleniach. Miłych prób.
viewtopic.php?t=5272birdman pisze:A moglbys podac namiary na takie firmy? Najlepiej w okolicy lodzi...
jedyny minus że daleko od łodzi, ale chwalony
ja kupiłem oryginalne lampy hella przed liftem i tez mam inne soczewki, kierunki przysłonione i w inny miejscu postojowe.RomanS pisze:MISIEK_A6, Ty nie rozróżniasz jakie lampy były przed a jakie po liftingu i dlatego wypisujesz głupoty :!:MISIEK_A6 pisze:sadzik65439 napisał/a:
MISIEK_A6 napisał/a:
Hmmm powiem Ci ,że soczewki są większe ale lampy pasują idealnie... Lepiej świecą są takie nowsze :D:D
lampy pasuja idelanie?
cos mi tu nie pasuje przeciez kazdy wie ze lampy poliftowe roznia sie ksztaltem od tych przed lifetm wiec zeby je dopasowac musialbys zminiac maske(nie wiem jak bedzie z blotnikami i zderzakiem)
zreszta patrzac na fotke w twoim podpisie nadal widze ze masz lampy przedliftowe
zarzuc fotki tych poliftowych lamp u ciebie w autku
Tak tyle ,że to zdjęcie jest przed wypadkiem z sarenka... A po wypadeczku zaczepy miałem połamane to kupiłem prawie nowe używane lampy Oginalne... Tyle ,że z większą soczewka i z osłonami na kierunkowskaz i innym ułozeniem postojówek itd... Poniżej zamieszczam zdjęcie.. ( Zauważyłem ,że lampy wygladaja tak samo jak po liftingu)
Mniemam, że wymieniłeś lampy z rocznika "do 99" takie z widoczną żarówką kierunku na lampy 99-01 o takim samym kształcie zewnetrznym z zakrytą żarówką kierunku, trochę wiekszą soczewką.
Ale to jest cały czas przedliftowo :!:
Lampy poliftowe za nic nie dadzą się wpasować do auta przedliftowego. Sory, że moze komus odbieram nadzieję ale osobiście też regenerowałem swoje, jak na razie efekt bdb (napylanie luster soczewkowych przy ksenonach).
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
boluss, no przecież napisałem, że przed liftem były 2 rodzaje lamp !
jedne montowane do 99 roku - mialy nieosłoniętą żarówkę kierunkowskazu, mniejszą soczewkę i wokół niej na takiej obwódce lustra coś co wygląda na kropki.
W latach 99-01 montowano natomiast lampy z osloną żarówki kierunku, wiekszą soczewką i bez tych kropek cyckowatych na lustrze wokól soczewki.
Obydwa rodzaje lamp są identyczne co do wymiarów i mocowań. Ale obydwa typy to lampy PRZEDLIFTOWE !
Poliftowe mają inny kształt !
Takie też rozróżnienia widnieją w ETCE i katalogu producenta czyli Helli.
Podaj prosze nry katalogowe Audi i Helli z Twoich lamp to sprawdzę które masz
jedne montowane do 99 roku - mialy nieosłoniętą żarówkę kierunkowskazu, mniejszą soczewkę i wokół niej na takiej obwódce lustra coś co wygląda na kropki.
W latach 99-01 montowano natomiast lampy z osloną żarówki kierunku, wiekszą soczewką i bez tych kropek cyckowatych na lustrze wokól soczewki.
Obydwa rodzaje lamp są identyczne co do wymiarów i mocowań. Ale obydwa typy to lampy PRZEDLIFTOWE !
Poliftowe mają inny kształt !
Takie też rozróżnienia widnieją w ETCE i katalogu producenta czyli Helli.
Podaj prosze nry katalogowe Audi i Helli z Twoich lamp to sprawdzę które masz
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
birdman, jak kupowałem A6 to szukałem auta z ksenonami bo miałem przykre doświadczenia z lampami w Passacie B5 3BG (po lifcie- soczewki). Ale spotkało mnie rozczarowanie, lampy w Audi świeciły dupowato. Okazało się, że mam wypalone lustra (te małe za soczewkami, do których mocuje się żarówkę). Po ich regeneracji wszystko świeci bardzo ładnie.
Jesli masz ori lampy to ja bym je wyczyścił i regenerował, a jak nie to kup ori Helli (jesli masz zwykłe).
Jak masz ksenony to nowe Helli trochę drogie są :evil:
Jesli masz ori lampy to ja bym je wyczyścił i regenerował, a jak nie to kup ori Helli (jesli masz zwykłe).
Jak masz ksenony to nowe Helli trochę drogie są :evil:
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7