Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Przednie lampy - zamiennik ?

Nadwozie
Awatar użytkownika
heaton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Przednie lampy - zamiennik ?

Post autor: heaton » 25 paź 2008, 13:18

Witam ,

Mam zamiar zakupić zestaw H.I.D. , ale moje lampy nie sa pierwszej młodości (matowe , żółtawe, jedna ma połamane zaczepy) i tu moje pytanko czy jest jakaś dobra firma która robi zamienniki lamp ?? słyszałem coś kiedyś o DEPO ale nie znam żadnych opini na ich temat . Jak z przełożeniem silniczków do takich zamienników ??, czy to dość duży problem ??.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szachu a6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: szachu a6 » 25 paź 2008, 13:38

sa firmy ktore czyszcza lampy albo zrob to sam...
viewtopic.php?t=1062&highlight=lampy

zaoszczedzisz na lampach:D hahahahaha

Awatar użytkownika
heaton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: heaton » 25 paź 2008, 13:43

Widziałem ten post i tą metodę czyszczenia , ale dwa pytanka :
-Jak z środkiem lampy (odbłysniki , soczewka ) napewno też nie radzą sobie jak 10 lat temu , wiec samo wypolerowanie przodu nie zrobi cudu, chyba ??
- Jak sobie podsumuję papier, pasta scierna , pasta polerska , nakładka filcowa do polerowania , czas roboty i np. otwieranie lamp zeby wymieniać odbłyśniki , to chyba lepszym wyjściem jest wydać 450 zł za kpl. lamp ?? chyba że się mylę ??

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szachu a6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: szachu a6 » 25 paź 2008, 13:58

no jesli chodzi o srodek to musialbys ja rozebrac...to juz zalezy od ciebie, twoich funduszy i czasu wolnego...ja tylko taka mysl podrzucilem:D :roll:

[ Dodano: 2008-10-25, 13:59 ]
koszt wszytkiego,pasty.papieru i krazkow to jakies 50zl...

Awatar użytkownika
heaton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: heaton » 25 paź 2008, 15:26

Pomysł to jakiś jest , zastanawiałem sie nad nim ale chyba wole jednak kupić nowe lampy nawet dlatego iż jedna trzyma się u mnie na wkrętach i strasznie drga ....

A wracając do drugiej części tematu mianowicie:
- Jak z przełożeniem silniczków ??
- Jaka jakość świecenia takich zamienników , porównywalna , gorsza ....??
- Jakie były rożnice w lampach z modeli 97-99 i 99-01 ??

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
boluss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: boluss » 25 lis 2008, 17:39

Przełożyć silniczki jest bardzo prosto wystarczy przektręcić o 120 stopni i pociągnąć delikatnie.

Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: eneron » 25 lis 2008, 17:56

Nie wiem jak z lampami DEPO ale znajomy kupił do Passata B5 tanie nowe "zamienniki" i świecą gorzej niż stare, zżółknięte ori !! Gorzej w sensie, że światło jest rozproszone wszędzie tylko nie przed samochodem, żarówki ma H7, które świecą jak w maluchu tzn odblaski rozkładają światło "byle jak" ale nie jest to równomierne rozłożenie światła i są ciemne plamy przed autem, widać tak jakby paski jasnego światła o szer okolo 1 m a dalej ciemności egipskie. Generalnie fajnie wygląda nówka lampa w dzień ale jazda na tamtych zamiennikach nocą to nieporozumienie. ÂŚwieci wszędzie tylko nie przed samochodem no i oślepiają jadących z przeciwka :/

DEPO może będzie lepszym rozwiązaniem bo u kumpla to jakaś chyba chińszczyzna.
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 25 lis 2008, 19:45

Proponuje Ci kupić używane ale orginalne... Ja tak własnie sobie zmieniłem na Lampy po liftingu <ok>

Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2010
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: eneron » 25 lis 2008, 19:57

MISIEK_A6 pisze:Proponuje Ci kupić używane ale orginalne... Ja tak własnie sobie zmieniłem na Lampy po liftingu <ok>
Weszły Ci po lifcie :shock:

Ale maskę też musiałeś zmieniać :-> bo chyba te "prostokątne" lampy nie podejdą do maski ktora jest pod lampy "skośne" ?

Duża jest róznica w świeceniu lamp przed i po lifcie? Po lifcie są wieksze soczewki i żarówki już normalne tzn H7 więc powinno to jakoś lepiej oświetlać

A tak na marginesie, zderzak przedni przed i po lifcie chyba taki sam no oprócz tych kratek w dolnej częsci ?
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 25 lis 2008, 20:51

Hmmm powiem Ci ,że soczewki są większe ale lampy pasują idealnie... Lepiej świecą są takie nowsze :D:D

gość_

Post autor: gość_ » 26 lis 2008, 03:58

MISIEK_A6 pisze:Hmmm powiem Ci ,że soczewki są większe ale lampy pasują idealnie... Lepiej świecą są takie nowsze :D:D
lampy pasuja idelanie?
cos mi tu nie pasuje przeciez kazdy wie ze lampy poliftowe roznia sie ksztaltem od tych przed lifetm wiec zeby je dopasowac musialbys zminiac maske(nie wiem jak bedzie z blotnikami i zderzakiem)
zreszta patrzac na fotke w twoim podpisie nadal widze ze masz lampy przedliftowe
zarzuc fotki tych poliftowych lamp u ciebie w autku

Awatar użytkownika
heaton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: heaton » 26 lis 2008, 08:23

Witam,

Troche odświerzę temat :

Szukałem zamienników długo i namiętnie i nic lepszego od Depo nie znalazłem , ale fart chciał że kolega z pracy je zakupił przedemna i.... efekt powiem szczeże taki sobie ( brak takiego ładnego skupiania światła jak w przypadku org. Ktoś mi polecił punkt z sprzedażą reflektorów i ich regeneracją , zadzwoniłem i uslyszałem ze niech Pan nawet nie myśli o zamiennikach tylko regeneruje org lampy . Wiec tak też zrobiłem , wymontowałem lampki i zawiozłem w ciągu jednego dnia miałem lampki . Efekt zniewalający !!! Przednie kloszy zmienione na nowe Helli !!! Lampy wyczyszczone w środku , dorobione nowe zapczepy ( w jednej miałem ułamane ) Do tego była możliwośc wymiany odbłysków , ale po otwarciu lampy stwierdzili że są w dobrym stanie tylko że brudne . Lampy prezentują się i świecą jak nowe !!!! Cena 400zł !!! Ja jestem zadowolony na 100 % Naprawde Polecam .

P.S. wrzuce neidługo fotki , tylko niestety nie mam przed regeneracją :/

Pozdrawiam

gość_

Post autor: gość_ » 26 lis 2008, 10:36

skoro jestes tak zadowolony z uslug tej firmy to polec ich w dziale POLECAM/ODRADZAM moze kiedys przyda sie to kumis innemu

viewforum.php?f=40&sid=2c992779deedb2a0d986004cb7386843

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 26 lis 2008, 16:29

sadzik65439 pisze:
MISIEK_A6 pisze:Hmmm powiem Ci ,że soczewki są większe ale lampy pasują idealnie... Lepiej świecą są takie nowsze :D:D
lampy pasuja idelanie?
cos mi tu nie pasuje przeciez kazdy wie ze lampy poliftowe roznia sie ksztaltem od tych przed lifetm wiec zeby je dopasowac musialbys zminiac maske(nie wiem jak bedzie z blotnikami i zderzakiem)
zreszta patrzac na fotke w twoim podpisie nadal widze ze masz lampy przedliftowe
Tak tyle ,że to zdjęcie jest przed wypadkiem z sarenka... A po wypadeczku zaczepy miałem połamane to kupiłem prawie nowe używane lampy Oginalne... Tyle ,że z większą soczewka i z osłonami na kierunkowskaz i innym ułozeniem postojówek itd... Poniżej zamieszczam zdjęcie.. ( Zauważyłem ,że lampy wygladaja tak samo jak po liftingu)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: Motostacja pl » 26 lis 2008, 16:38

MISIEK_A6 pisze:sadzik65439 napisał/a:
MISIEK_A6 napisał/a:
Hmmm powiem Ci ,że soczewki są większe ale lampy pasują idealnie... Lepiej świecą są takie nowsze :D:D

lampy pasuja idelanie?

Tak tyle ,że to zdjęcie jest przed wypadkiem z sarenka... A po wypadeczku zaczepy miałem połamane to kupiłem prawie nowe używane lampy Oginalne... Tyle ,że z większą soczewka i z osłonami na kierunkowskaz i innym ułozeniem postojówek itd... Poniżej zamieszczam zdjęcie.. ( Zauważyłem ,że lampy wygladaja tak samo jak po liftingu)
MISIEK_A6, Ty nie rozróżniasz jakie lampy były przed a jakie po liftingu i dlatego wypisujesz głupoty :!:

Mniemam, że wymieniłeś lampy z rocznika "do 99" takie z widoczną żarówką kierunku na lampy 99-01 o takim samym kształcie zewnetrznym z zakrytą żarówką kierunku, trochę wiekszą soczewką.

Ale to jest cały czas przedliftowo :!:

Lampy poliftowe za nic nie dadzą się wpasować do auta przedliftowego. Sory, że moze komus odbieram nadzieję ale osobiście też regenerowałem swoje, jak na razie efekt bdb (napylanie luster soczewkowych przy ksenonach).
Części samochodowe online - Motostacja pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja