Poczytałem troche na tym forum o instalacjach gazowych
Cel założenia tego wątku:
-dowiedzieć sie dokładnie jaka posiadam instalacje (czy daje rade)
-co warto wymienić
-jakie beda plusy wymiany
Wiec zacznę od wprowadzenia kilka m-c temu kupiłem a6 c5 , auto stało sie moja pasja i podchodzę do niego z pedantyczna precyzja

Dane spalania Trasa w obecnych warunkach 12l GAZU Miasto normalnie 15l GAZU przy ciśnięciu i mrozach dokładnie 19,5l gazu butle mam 80l :D:D co mnie bardzo cieszy bo mogę robić na niej ogromne przebiegi
jak czytam na forum spalanie jest w normie , jednakże lepszego kopa ma na benzynie bez 2 zdaĂą .
Chciałbym sie dowiedzieć jaka dokładnie mam instalacje tzn jak to mogę zweryfikować , wiem już ze mam te słabe wtryskiwacze valteki czerwone , czyli z tego co wyczytałem to raczej jakieś elektro zawory a nie pożądne wtryski
jesli chodzi o reduktor to jest Tomasetto ,wielozawór i inne pierdoły tez tej firmy przewody FAGOMIT
natomiast przełącznik i jednostka sterująca stag 300
Instalacja z 2009 roku
myśle ze reduktor chyba nie jest jakos zaawansowany no i wtryski podobnie
Co myślicie i co doradzicie gaz chodzi naprawde spoko nie ma znim problemu , i moje główne pytanie co sie zmieni jesli wymienie bebechy na lepsze

jesli możecie to piszcie czym sie zainteresować i z jakiego względu będzie to lepszy wybór od obecnych podzespołów:) jakie koszty co dokładnie trzeba wymienić , czy można takie zabiegi przeprowadzać w zaciszu domowym czy jednak autoryzowany punkt LPG
nawet nie oczekuje wylewnych odpowiedzi , moze byc link do jakiegos porządnego kompendium wiedzy o LPG