w C5 2.5 TDI 180KM AKE Tiptronic
temperatura wody lata sobie jak chce i nieraz dumnie pokazuje 90° po czym leci w dol albo lata od 0 do 90 :P
termostat nowy i silnik dogrzany nawet przy obecnych mrozach wiec pewnie czujnik temp i tu wlasnie problem do rozwiazania gdzie to cudo jest wcisniete
 ? (szukalem na forum obrazka albo przynajniej opisu gdzie to siedzi ale nie udalo mi sie znalezc)
? (szukalem na forum obrazka albo przynajniej opisu gdzie to siedzi ale nie udalo mi sie znalezc)problem 2
w C5 2.5 TDI 150KM AKN manual 6-biegow
wskazniki od oleju i temp leza

silnik zdrowy (175tys km nakulane i duzo nowych czesci: turbinka pompa paliwa i wody rozrzad przeplywomierz)
przy mniejszych mrozach palila bez swiec na max 3 obroty
bez swiec poniewaz nie daje pradu na nie
 kupilem nowe ale okazalo sie ze to nie problem spalonych swiec tylko gdzies dalej
 kupilem nowe ale okazalo sie ze to nie problem spalonych swiec tylko gdzies dalejdaje ja do elektryka bo jest kilka problemow elektrycznych z ktorymi sam juz sobie nie poradze :P
dam znac co i jak wyjdzie (umowiaony jestem na piatek) ale termostat zmienie i tak bo stala dosc dlugo a nie chce sie z tym babrac jak zaczne nia latac :P
co do termostatu jest troche babrania i gimnastyki ale da rade zmienic bez ingerencji w rozrzad

w AKE zmienialem z tata i poszlo w miare sprawnie

mam nadzieje ze w AKN tez tak pojdzie :P
prosze o pomoc z umiejscowieniem czujnika temperatury a co do 2 problemu moze ma ktos jakies pomysly czemu wskazniki leza na glebie