Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] termostat + wskazniki 2x 2.5 TDI V6

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
airNest

[ A6 C5] termostat + wskazniki 2x 2.5 TDI V6

Post autor: airNest » 07 lut 2012, 10:09

problem 1
w C5 2.5 TDI 180KM AKE Tiptronic
temperatura wody lata sobie jak chce i nieraz dumnie pokazuje 90° po czym leci w dol albo lata od 0 do 90 :P
termostat nowy i silnik dogrzany nawet przy obecnych mrozach wiec pewnie czujnik temp i tu wlasnie problem do rozwiazania gdzie to cudo jest wcisniete ??? (szukalem na forum obrazka albo przynajniej opisu gdzie to siedzi ale nie udalo mi sie znalezc)

problem 2
w C5 2.5 TDI 150KM AKN manual 6-biegow
wskazniki od oleju i temp leza :(
silnik zdrowy (175tys km nakulane i duzo nowych czesci: turbinka pompa paliwa i wody rozrzad przeplywomierz)
przy mniejszych mrozach palila bez swiec na max 3 obroty
bez swiec poniewaz nie daje pradu na nie :( kupilem nowe ale okazalo sie ze to nie problem spalonych swiec tylko gdzies dalej
daje ja do elektryka bo jest kilka problemow elektrycznych z ktorymi sam juz sobie nie poradze :P
dam znac co i jak wyjdzie (umowiaony jestem na piatek) ale termostat zmienie i tak bo stala dosc dlugo a nie chce sie z tym babrac jak zaczne nia latac :P

co do termostatu jest troche babrania i gimnastyki ale da rade zmienic bez ingerencji w rozrzad :)
w AKE zmienialem z tata i poszlo w miare sprawnie :)
mam nadzieje ze w AKN tez tak pojdzie :P

prosze o pomoc z umiejscowieniem czujnika temperatury a co do 2 problemu moze ma ktos jakies pomysly czemu wskazniki leza na glebie

Awatar użytkownika
hemiV8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: hemiV8 » 08 lut 2012, 13:53

airNest pisze:wiec pewnie czujnik temp i tu wlasnie problem do rozwiazania gdzie to cudo jest wcisniete ? (szukalem na forum obrazka albo przynajniej opisu gdzie to siedzi ale nie udalo mi sie znalezc)
czujnik temperatury zaznaczony na zdjęciu :)

http://img489.imageshack.us/img489/8192/jjbs5.jpg

airNest

Post autor: airNest » 21 lut 2012, 13:15

problem 1 rozwiązany czujnik nowy i temperatury po rozgrzaniu ladnie sie trzymaja na 90stopni :)

hemiV8 dzieki za pomoc ;)

co do problemu 2
audiola odpalona na pol dnia i wskazniki sie ożywiły - juz pokazuja tak jak powinny :)
elektryk zajal sie prądem na swieczki i juz ok
zostal jeszcze tylko blad z pompy hamulcowej (wtyki nie łączyły i zostaly wymienione)
czyli elektryk + zdolnosc samoregeneracji ozdrowily autko i czas rejestrowac :)))

Awatar użytkownika
hemiV8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: hemiV8 » 21 lut 2012, 14:05

Fajnie, że się udało rozwiązać problem no to bezawaryjnego użytkowania furaka życzę. :)
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja