[A6 C6] Klocki hamulcowe - wymiana
- Dany1107
- Forum Audi A6 / A7
wymiana klockow
Chyba raczej nie bede ryzykowac.Szkoda narobic sobie dodatkowych problemow.Ale dzieki.
Dany1107.
- azad-der-boss
- Forum Audi A6 / A7
Mialem...totalny zlom!!! Nie polecam!!! Szkoda kasy!fenomenalny pisze:Ja tez mam ATE, choc nie wiem czy nie popelnilem bledu i do auta po CHIPE moglem kupic jakeis tarcze wentylowane np zimermann sport- ponoc tez dobre
[ Dodano: 2011-02-01, 19:30 ]
Mam pytanie jak wymienic klocki przod w 3.0 tdi?? Nie wiem jak sie zabrac za to... Jakie sruby odkrecic i co z tym pretem? :-P
Witam.Muszę wymienić klocki z przodu,zadzwoniłem do kilku sklepów i okazuje się że pomimo iż podałem im szczegółowe dane dotyczące mojego auta,do tego modelu stosowane jest cztery rodzaje klocków
?
Wychodzi na to że muszę zamówić wszystkie i dopiero po zdemontowaniu starych,okaże się które założyć.
Podejrzewam,że ten kto projektował to auto,albo był "na bani" albo złośliwie chciał utrudnić życie potencjalnym użytkownikom
Pozdrawiam.

Wychodzi na to że muszę zamówić wszystkie i dopiero po zdemontowaniu starych,okaże się które założyć.
Podejrzewam,że ten kto projektował to auto,albo był "na bani" albo złośliwie chciał utrudnić życie potencjalnym użytkownikom

Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
tomek414
Nie masz racji, to tylko brak wiedzy
https://a6klub.pl/a6-c6-jakie-klocki-hamulcowe-vt15777.htm?postdays=0&postorder=asc&highlight=klocki&start=135
Nie masz racji, to tylko brak wiedzy

https://a6klub.pl/a6-c6-jakie-klocki-hamulcowe-vt15777.htm?postdays=0&postorder=asc&highlight=klocki&start=135
Dzięki kolego.Faktycznie VIN okazał się pomocny w ustaleniu typu klocków do mojego autacamelllcamelll pisze:Klocki kupowałem przez internet na aledrogo, / oryginał - użytkownik > ktnO1 / podałem nr VIN i po sprawie.tomek414 pisze:Wychodzi na to że muszę zamówić wszystkie i dopiero po zdemontowaniu starych,okaże się które założyć.
Pozdr

Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Dzięki,pomogłeś ale nie wiem w jaki sposób dodaje się punkcikcamelllcamelll pisze:Witam
Jeżeli sam przód to bez VCDS, bardzo prosta robota.tomek414 pisze:czy przy zmianie klocków auto musi być podpięte do VAG?Jeśli tak,to wyklucza
Pozdr

Zabiorę się w takim razie samemu do tej wymiany,myślę że,napęd quatrro nie ma tu znaczenia.
Re: wymiana klockow
[ witam znalazłem coś takiego - może komuś pomoże[/youtube]Dany1107 pisze:Witam.Mam pytanko.Mianowicie,zbliza mi sie wymiana tylnych klockow a jak wiecie do tego potrzeba kompa i programik ktorego ja nie mam.I tu moje pyt.Czy jest ktos w UK kto ma VCDS'a i by mi pomogl.Oczywiscie zaplace.Czekam na odp.Jak co to mieszkam w THETFORD NORFOLK.Pozdro.
W piątek przy zdejmowaniu koła zauważyłem, ze tarcze z przodu mi się koĂączą, a nawet prawie już się skoĂączyły. TO już teraz wiem czym jest spowodowane słabe hamowanie. Na klockach bym jeszcze objeździł, ale jak już będę wymieniał to całość wraz z płynem hamulcowym. Pytanie do was co polecicie ? albo skąd ?
Dzwoniłem się pytać do 2 znajomych sklepów i mam takie propozycje:
TRW - 1000 zł za 2 tarcze i klocki komplet przód
ATE - około 1150 zł za 2 tarcze + klocki
Rothouse czy jak to się pisze ( w sklepie polecali ....) 850 zł tarcze + klocki
Możecie polecić jakieś inne lub sklep gdzie dobre ceny ?
Po drugie czy będzie potrzebny komp po włożeniu nowych żeby błędy nie wykazywał i czujnik działał poprawnie ?
W piątek przy zdejmowaniu koła zauważyłem, ze tarcze z przodu mi się koĂączą, a nawet prawie już się skoĂączyły. TO już teraz wiem czym jest spowodowane słabe hamowanie. Na klockach bym jeszcze objeździł, ale jak już będę wymieniał to całość wraz z płynem hamulcowym. Pytanie do was co polecicie ? albo skąd ?
Dzwoniłem się pytać do 2 znajomych sklepów i mam takie propozycje:
TRW - 1000 zł za 2 tarcze i klocki komplet przód
ATE - około 1150 zł za 2 tarcze + klocki
Rothouse czy jak to się pisze ( w sklepie polecali ....) 850 zł tarcze + klocki
Możecie polecić jakieś inne lub sklep gdzie dobre ceny ?
Po drugie czy będzie potrzebny komp po włożeniu nowych żeby błędy nie wykazywał i czujnik działał poprawnie ?