[A6 C6] Tylna lampa nie świeci
-
- Forum Audi A6 / A7
faktycznie jeden z pinow jest lekko "osmolony" przy podstawie, pokombinuje bo irytuje mnie to nieziemsko. najfajniesze jest to ze zarowka od stopu wrecz eksplodowala w srodku Dzieki serdeczne
[ Dodano: 2011-06-26, 14:07 ]
ok, udalo sie a co sie miesa narzucałem to moje, generalnie pin i wtyczka ok, ale... najprawdopodobniej jest jakies przepiecie na kablach, wczesniej mialem blad ladowania, zbyt male wartosci. Przecialem kabel masy, poprowadzilem bezposrednio z akumulatora i sie udalo. Dziala i nie wywala bledow co cieszy.
[ Dodano: 2011-06-26, 14:07 ]
ok, udalo sie a co sie miesa narzucałem to moje, generalnie pin i wtyczka ok, ale... najprawdopodobniej jest jakies przepiecie na kablach, wczesniej mialem blad ladowania, zbyt male wartosci. Przecialem kabel masy, poprowadzilem bezposrednio z akumulatora i sie udalo. Dziala i nie wywala bledow co cieszy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Moje auto: A7 4G
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Panowie odświeżę temat! Mam problem z prawa tyla lampa. Komputer pokazuje blad żarówki w świetle stopu, kierunkowskazie i cofania. Lampa faktycznie nie dziala - do czasu wylączenia silnika. PO kilku minutach i ponownym starcie silnika lampy działają ok i po pewnym czasie znowu sie wylączają. Prawdopodobie problem ze stykami (masa?) jak opisany powyżej. Czy ktos z użytkowników forum kto miał podobny problem nie napisałby malego 'zrob to sam' - najlepiej ze zdjeciami Chodzi mi o procedure podciagniecia masy bezposrednio do lampy.
Powiem Ci, ze zanim zdecydowalem sie przeciac kable to zdejmowalem kilkukrotnie lampe, czyscilem styki, laczenia, gniazda. Dzialalo jakis czas i znow to samo. Moze faktycznie zanim koleaga zacznie ciac kable, przeczysci lampe a jak nie pomoze to kable ciach.MaTyS pisze:PrzestaĂą zastanawiać się nad druciarstwem. Zajmij się lampą i jej stykami.
Jakotagiego fotostory nie zrobilem ale moge powiedziec co i jak. Generalnie przecialem kabel masy (grubszy brazowy) przed zlaczka, pociagnalem mase bezposrednio z akumulatora, skrecilem i dziala do tej pory. Jeden problem jaki zauwazylem to ze lampa, ktora zostala podpieta na "krotko" swieci nieco mocniej niz druga. I dlatego jak sie zrobi nieco cieplej podlacze druga lampe. Mialo byc na chwile, prowizorycznie. A jak wiadomo prowizorki trzymaja najdluzej. Powodzenia
Witam ja to przerabialem dwa tygodnie temu wymienilem cale gniazdo lampy [160zl w ASO] 10min roboty i po problemie. Czyszczenie nie pomagalo pin od masy byl nadpalony.PozdrawiamDingo pisze:Panowie odświeżę temat! Mam problem z prawa tyla lampa. Komputer pokazuje blad żarówki w świetle stopu, kierunkowskazie i cofania. Lampa faktycznie nie dziala - do czasu wylączenia silnika. PO kilku minutach i ponownym starcie silnika lampy działają ok i po pewnym czasie znowu sie wylączają. Prawdopodobie problem ze stykami (masa?) jak opisany powyżej. Czy ktos z użytkowników forum kto miał podobny problem nie napisałby malego 'zrob to sam' - najlepiej ze zdjeciami Chodzi mi o procedure podciagniecia masy bezposrednio do lampy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Moje auto: A7 4G
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
U mnie wszystkie piny w lampie wygladaja w porzadku, natomiast we wtyczce styk masy wyglada na ciemniejszy niz pozostale.. Ceny w ASO tutaj to 67EU za mocowanie zarowek (caly bialy element z gniazdem) lub ok 100EU za wiazke.. nie bardzo wiem jak zabrac sie za wyczyszczenie styku we wtyczce (jakies sugestie??)... jak nie uda mi sie ogarnac tematu to po weekendzie chyba bede musial zamowic i wymienic cala wiazke ..darek1978 pisze:Witam ja to przerabialem dwa tygodnie temu wymienilem cale gniazdo lampy [160zl w ASO] 10min roboty i po problemie. Czyszczenie nie pomagalo pin od masy byl nadpalony.Pozdrawiam
U mnie na pierwszy rzut oka tez byly dobre ale jak sie dobrze przyjrzalem to pin byl delikatnie brazowy tam gdzie sie wtapia w plastik(ok.0,5mm) a wtyczke to pryslem preparatem do stykow no i dziala.Dingo pisze:U mnie wszystkie piny w lampie wygladaja w porzadku
wymien to jak nie pomoze to kombinuj z wiazka.Dingo pisze:(caly bialy element z gniazdem)
Mam ten sam problem - przepalony pin. W audi mowia mi ze trzeba i wiazke i bialy element. W UK koszt: £37 (lacznie) (z groszami) bez robocizny. Czy ktos wie czy kabel nalezy tez wymienic?
Btw. Ja im powiedzialem o jednym elemencie, oni mi wycenili dwa (razem z wiazkami £74). Czy to jakies proroctwo?
Btw. Ja im powiedzialem o jednym elemencie, oni mi wycenili dwa (razem z wiazkami £74). Czy to jakies proroctwo?
Nie sluchaj sie ich bo Ci pol samochodu wymienia,kup ten jeden element i uciekaj z ASO jak najdalej.Pozdrawiamdanielpr1 pisze:Mam ten sam problem - przepalony pin. W audi mowia mi ze trzeba i wiazke i bialy element. W UK koszt: £37 (lacznie) (z groszami) bez robocizny. Czy ktos wie czy kabel nalezy tez wymienic?