Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Tylna lampa nie świeci

Elektryka
czarcil
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: czarcil » 13 wrz 2017, 19:33

ciesze ze wsio ok chiny sie nie popisaly pozdrawiam
cezus

Awatar użytkownika
sudan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: RAFAL
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: sudan » 23 wrz 2017, 22:07

Maly informacyjny update.Wylacznik "made in china" jest identycznie podrobiony wzgledem oryginalu.
Mozna wiec do oryginalu przelozyc z chinskiego przednia czesc wraz z pokretlem.Sa na takich zatrzaskach.Wszystko pasuje P&P
Gdyby ktos chcial tanim kosztem miec wylacznik "polift" nie tracac na jakosci oryginalu,to polecam ten sposob.Btw tak samo mam zrobione z przyciskiem recznego,gora polift a cala elektronika zostala oryginalna.

Obrazek

piechuzg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piechuzg » 05 sty 2018, 10:03

Witam

Wiem że temat wałkowany od 2011 roku, ale opiszę co w mojej a6c6 z 2005 działo się z lampą stopu. Raz świecił stop, raz nie... wyskakiwał błąd myślałem, że to od wilgoci, pogody itp... rozebrałem lampę przeczyściłem styki itp itd... stop dalej nie świeci... zauważyłem, że plasticzek od czujników (dwa bolce w obudowie (czerwona zewnętrzna) jest lekko ułamany i styk wciśnięty. naprawiłem plasticzek, wzmocniłem i wyciągnąłem styki czujników. Styki były lekko zaśniedziałe więc je przetarłem. Rozwiązało to problem z nieświecącym się stopem.

Mam nadzieję że komuś te info się przyda (czas naprawy 30min )

wandzik83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2008
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: wandzik83 » 31 gru 2018, 09:53

witam.u mnie tylna lampa też przestała działac.przeczysciłem styki i wogóle wszystko ale efektów brak.Więc podłączyłem lampe na krótko pod akumulator tak,ze minus pod mase (środkowy pin z pięciu) a plus pod pierwszy i lampa świeci.czyli rozumiem ze lampa działa.ale jak ją podepne pod kostke to dalej nie działa.wiec żeby stwierdzic czy to minus czy plus robi cyrk podłączyłem mase z akumulatora bezposrednio pod lampe juz nawet za kostką i dalej nic.Z plusem to samo.Jakim cudem??jesli na krotko lampa swieci a po wpięciu w kostke nie??czy to mozliwe ze jak jest podpięte pod kostke to komputer blokuje??jedynie czego nie sprawdzilem to lampy podpiętej pod kostke i podłączenie plusa wraz z minusem bezposrednio pod lampe.miernikiem sprawdzilem napiecie dochodzące do kostki to bylo 3v ale to moze byc efekt tego,ze komputer widzi problem i daje niskie napięcie.błędy po wykasowaniu wyskakują od razu ponownie.

SparkoA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SparkoA6 » 02 lip 2019, 21:09

Witam podpinam sie do tematu może pomożecie. Ja mam problem z lodowymi paskami stopów w lampach. Ledy nie swieciły sie w lewej lampie natomiast w prawej było wszystko ok. Dzisiaj podmieniłem lewa lampe od kumpla z auta i jego swieci ale za to przestał mi świecic stop w prawej lampie. A najlepsze jest to że moja lampa u niego swieci normalnie. O co moze chodzic ze jak w lewej zaczeło swiecic to czemu zanikło w prawej.

sruba50
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: marek
Rocznik: 2009

Post autor: sruba50 » 27 wrz 2019, 09:12

heja , a co moze byc przyczyna ze w lampach w klapie swieca ale slabo po 2 z kazdej strony ledy -reszta swieci normalnie .wczesniej problem byl tylko z 1 ledem a teraz juz z 4 -ma -chodzi o postojowki

deyv_pl

Post autor: deyv_pl » 02 lis 2019, 17:51

Ja zauważyłem, że jak przełączę na :AUTO" to mi wyskakują po kolei żarówki: kierunek, stop i postojowe. Jak zaś przełączę ręcznie na mijania to już jest ok. Problem - pokrętełko... tylko jak się do niego zabrać?

sruba50
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: marek
Rocznik: 2009

Post autor: sruba50 » 30 lis 2019, 11:50

hej, u mnie nie dawno przestala dzialac cala lampa w klapie ,wsteczny i przeciwmg. dzialaja, wyjalem ja i okolo 30 min. suszylem farelka- zadzialala ,na drugi dzien ide do garazu a tu zonk -nie dziala , czy trzeba ja dluzej wygrzac aby wysuszyc ? mozliwe ze jest w niej wilgoc ?

Mario87
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mariusz
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0TDI CAGB 136KM

Re: [A6 C6] Tylna lampa nie świeci

Post autor: Mario87 » 20 lip 2024, 22:36

Szanowni, podpowie ktoś jakim napięciem sprawdzić ledy w lampie w pokrywie bagażnika w avancie?

O ile na stop instalacja podaje 12v, o tyle do pozycji dochodzi jakaś dziwna wartość ok 7v??

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja