[A6 C6] Tylna lampa nie świeci
- sudan
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: RAFAL
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Maly informacyjny update.Wylacznik "made in china" jest identycznie podrobiony wzgledem oryginalu.
Mozna wiec do oryginalu przelozyc z chinskiego przednia czesc wraz z pokretlem.Sa na takich zatrzaskach.Wszystko pasuje P&P
Gdyby ktos chcial tanim kosztem miec wylacznik "polift" nie tracac na jakosci oryginalu,to polecam ten sposob.Btw tak samo mam zrobione z przyciskiem recznego,gora polift a cala elektronika zostala oryginalna.
![Obrazek]()
Mozna wiec do oryginalu przelozyc z chinskiego przednia czesc wraz z pokretlem.Sa na takich zatrzaskach.Wszystko pasuje P&P
Gdyby ktos chcial tanim kosztem miec wylacznik "polift" nie tracac na jakosci oryginalu,to polecam ten sposob.Btw tak samo mam zrobione z przyciskiem recznego,gora polift a cala elektronika zostala oryginalna.
Witam
Wiem że temat wałkowany od 2011 roku, ale opiszę co w mojej a6c6 z 2005 działo się z lampą stopu. Raz świecił stop, raz nie... wyskakiwał błąd myślałem, że to od wilgoci, pogody itp... rozebrałem lampę przeczyściłem styki itp itd... stop dalej nie świeci... zauważyłem, że plasticzek od czujników (dwa bolce w obudowie (czerwona zewnętrzna) jest lekko ułamany i styk wciśnięty. naprawiłem plasticzek, wzmocniłem i wyciągnąłem styki czujników. Styki były lekko zaśniedziałe więc je przetarłem. Rozwiązało to problem z nieświecącym się stopem.
Mam nadzieję że komuś te info się przyda (czas naprawy 30min )
Wiem że temat wałkowany od 2011 roku, ale opiszę co w mojej a6c6 z 2005 działo się z lampą stopu. Raz świecił stop, raz nie... wyskakiwał błąd myślałem, że to od wilgoci, pogody itp... rozebrałem lampę przeczyściłem styki itp itd... stop dalej nie świeci... zauważyłem, że plasticzek od czujników (dwa bolce w obudowie (czerwona zewnętrzna) jest lekko ułamany i styk wciśnięty. naprawiłem plasticzek, wzmocniłem i wyciągnąłem styki czujników. Styki były lekko zaśniedziałe więc je przetarłem. Rozwiązało to problem z nieświecącym się stopem.
Mam nadzieję że komuś te info się przyda (czas naprawy 30min )
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
witam.u mnie tylna lampa też przestała działac.przeczysciłem styki i wogóle wszystko ale efektów brak.Więc podłączyłem lampe na krótko pod akumulator tak,ze minus pod mase (środkowy pin z pięciu) a plus pod pierwszy i lampa świeci.czyli rozumiem ze lampa działa.ale jak ją podepne pod kostke to dalej nie działa.wiec żeby stwierdzic czy to minus czy plus robi cyrk podłączyłem mase z akumulatora bezposrednio pod lampe juz nawet za kostką i dalej nic.Z plusem to samo.Jakim cudem??jesli na krotko lampa swieci a po wpięciu w kostke nie??czy to mozliwe ze jak jest podpięte pod kostke to komputer blokuje??jedynie czego nie sprawdzilem to lampy podpiętej pod kostke i podłączenie plusa wraz z minusem bezposrednio pod lampe.miernikiem sprawdzilem napiecie dochodzące do kostki to bylo 3v ale to moze byc efekt tego,ze komputer widzi problem i daje niskie napięcie.błędy po wykasowaniu wyskakują od razu ponownie.
Witam podpinam sie do tematu może pomożecie. Ja mam problem z lodowymi paskami stopów w lampach. Ledy nie swieciły sie w lewej lampie natomiast w prawej było wszystko ok. Dzisiaj podmieniłem lewa lampe od kumpla z auta i jego swieci ale za to przestał mi świecic stop w prawej lampie. A najlepsze jest to że moja lampa u niego swieci normalnie. O co moze chodzic ze jak w lewej zaczeło swiecic to czemu zanikło w prawej.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAGB 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Re: [A6 C6] Tylna lampa nie świeci
Szanowni, podpowie ktoś jakim napięciem sprawdzić ledy w lampie w pokrywie bagażnika w avancie?
O ile na stop instalacja podaje 12v, o tyle do pozycji dochodzi jakaś dziwna wartość ok 7v??
O ile na stop instalacja podaje 12v, o tyle do pozycji dochodzi jakaś dziwna wartość ok 7v??