Ile można jeździc bezpiecznie na tym komunikacie? Ile Wam wytrzymały tarcze? Ja mam ORI i juz 80kkm... mój mechanik mówi, że nie ma sensu wymieniać bo jest w bardzo dobrym stanie. Pytanie na ile taka tarcza wystarcza...
[A6 C6] Jakie klocki hamulcowe?
-
0x4B25A
Na mnie dziś także trafiło... tuż pod Warszawą (powrót z urlopu) po mocniejszym i dłuższym hamowaniu... Brake pads!
Tak więc zamawiam także od tego pana...
Ile można jeździc bezpiecznie na tym komunikacie? Ile Wam wytrzymały tarcze? Ja mam ORI i juz 80kkm... mój mechanik mówi, że nie ma sensu wymieniać bo jest w bardzo dobrym stanie. Pytanie na ile taka tarcza wystarcza...
-
0x4B25A
-
0x4B25A
-
Aron
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Artur
- Rocznik: 1992
- Moje auto: 100 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Więcej, ja jeździłem 3 m-ce/2500km - wiadomo, wszystko zależy od stylu jazdy, a raczej hamowania.MaTyS pisze:Oczywiście wszystko zależy od stylu jazdy, ale od momentu zapalenia "lampki" masz ok 1000km do przejechania... .
30 grudnia wymieniłem, klocki też brałem od niego. Na kartoniku od klocków jest napisane, że są do A4, ale pasują idealnie, bo sugerujemy się przecież kodem z wlepki z auta! Jest też napisane Made in Spain. Po 3 m-cach jazdy z kontrolką, przy wymianie okazało się, że jedna część klocków (z czterech) miała już ok 1mm, pozostałe ok 7mm.
Tak więc generalnie jak urywa się kabelek od czujnika, czyli pojawia się komunikat o wymianie klocków, to najsłabszy z nich ma ok. 15% nowego
-
0x4B25A
Aron, rozumiem. Dziś np. nic się nie pojawiło na kompie... Wczoraj mocniej i dłużej zahamowałem i wyskoczył ten komunikat a dzisiaj cisza... Jesteś pewien, że to sie coś urywa czy poprostu zatopiona blaszka dotyka do tarczy?
Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 10:31 przez 0x4B25A, łącznie zmieniany 1 raz.
-
0x4B25A
-
0x4B25A
vonito, juz u kilku kolegów był taki czerwony... zawsze związany ze stanem płynu... choć komunikat o tym nie świadczy...
Panowie
Zamówione klocki od allegrowicza polecanego na forum:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Klocki przednie made in Spain a klocki tylne (TRW) made in France...
Panowie
Zamówione klocki od allegrowicza polecanego na forum:

Klocki przednie made in Spain a klocki tylne (TRW) made in France...
Ostatnio zmieniony 25 cze 2012, 16:34 przez 0x4B25A, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jonnyrobert
- Forum Audi A6 / A7