Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] problem z dmuchawą

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
arturo99
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] problem z dmuchawą

Post autor: arturo99 » 17 gru 2011, 11:56

Witam drodzy koledzy.Mój problem wygląda następująco.Podczas wyjazdu do pracy do Holandii na trasie zauważyłem zaparowane szyby w samochodzie.Klima przestała działać?Kilkukrotne jej włączenie i wyłączenie nie przyniosło żadnego skutku.Dalej nie dmuchała.Więc zacząłem się bawić rodzajami nawiewów na górę ,dół i środek.Włączyłem eco i dalej nic.Ustawiłem więc ręcznie siłę nawiewu i usłyszałem dziwny dzwięk.Wydobywał się on spod schowka pasażera.Dmuchawa pracowała jednak tak jakby była zatkana i nie mogła podać powietrza do środka.Włączyłem auto i zostawiłem ją w spokoju.Po jakimś czasie sama zaczęła pracować normalnie.W holandii podłączyłem laptopa i polski vag 4.9 i pokazały mi się błędy
1.Przeaznik dmuchawy J323- nie osiągnięta wartość adaptacji i
2.Dmuchawa ciepłego powietrza tył V47-brak sygnału.
Wykasowałem te błędy i przez chwilę było ok.Przedwczoraj wróciłem do kraju i nawiewu nie było przwie wogóle.Na 1400km działała może przez 300km.Co za tym idzie nie było też ogrzewania <nerwus> w samochodzie.W domu podłączyłem laptopa i dalej te same błędy.Za 2 tygodnie muszę wracać lecz wcześniej muszę naprawić tą usterkę.Proszę o pomoc.Czy to wina dmuchawy,panelu czy może przekaznika dmuchawy.Miał ktoś ten problem.Jakieś pomysły???Czekam z niecierpliwością.
Audi for ever !!!!!!

MASH
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MASH » 18 gru 2011, 10:53

Może ten wątek pomoże:
a6-c5-przekaznik-i-dmuchawy-vt27074.htm
Kolega mir17 podobny problem modelowo rozwiązał.

arturo99
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arturo99 » 21 gru 2011, 16:33

Witam ponownie.Dzisiaj odkręciłem osłonę pod kierownicą i niestety nie znalazłem u siebie danego przekaznika.Nad 387 mam puste miejsce,nie ma zadnego 385 <mysli> Z kolei nasuwa mi się do Was pytane.Czy przy ujemnej temperaturze wiatrak klimatyzacji(stojąc przodem do samochodu ten po lewej stronie)powinien się automatycznie załączyć???Kiedyś go już wymieniłem na zamiennik.Do tej pory działał prawidłowo.Czy może ma się włączyć dopiero po nagrzaniu silnika?I czy to on mógł by sprawiać te kłopoty o których pisałem wcześniej?
Audi for ever !!!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja