[ A6 C5] Wibracje i drgania karoserii przy 120 km/h
-
tomekw24
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
ja moge dodac od siebie bo rowniez mam tem problem ze pasazerowie tylnej kanapy maja darmowy masaz wlasnie po zmianie opon na gorsze i nie bede pisal jakie bo kupilem najtansze i teraz bardzo zaluje . wydalem 100 funtow na tylne z montazem a teraz wydam po 100 ale na sztuke bo naprawde nie da sie tak jezdzic

-
szczerba2
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Ano widzisz kolego kupić coś tanio to tylko pozorne oszczędności za jakość towaru jak i usług trzeba więcej płacić.Woojo i don a wy już uborykaliście się z tymi drgawkami na 100%. Dajcie znać.tomekw24 pisze:ja moge dodac od siebie bo rowniez mam tem problem ze pasazerowie tylnej kanapy maja darmowy masaz wlasnie po zmianie opon na gorsze i nie bede pisal jakie bo kupilem najtansze i teraz bardzo zaluje . wydalem 100 funtow na tylne z montazem a teraz wydam po 100 ale na sztuke bo naprawde nie da sie tak jezdzic![]()
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
-
Club RS6
-
szczerba2
- Forum Audi A6 / A7

Ate pierścienie doszły , zamontowałes ? może poproś kokoś z okolic kto ma ori fele bez pierścieni ,i nie miał bic o pożyczke i zamontój do siebie na próbę .wojoo pisze:Ja niestety nieszczerba2 pisze:Woojo i don a wy już uborykaliście się z tymi drgawkami na 100%. Dajcie znać.
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
-
Club RS6
-
Club RS6
Ja już przez takie sprawdzanie wymieniłem całe przednie zawieszenie (wszystkie wahacze, tuleje, koncowki, laczniki itd) bo nikt nie był w stanie zdiagnozowac przyczyny pukania i trzeszczenia co pozniej sie okazało ze to wina amortyzatora (i wyrzucone kilka tys w błoto)szczerba2 pisze:Dlatego pisałem że trzeba wszystko po kolei sprawdzić żeby nie robić niepotrzebnych kosztów.
-
Club RS6
-
Club RS6
-
szczerba2
- Forum Audi A6 / A7

Ale czy ja pisałem o metodzie prób i błędów.Tez chciałbym mieć takich klientów ugodowych jak ty, którzy się zgadzają na takie eksperynenty-kosztowne i dochodowe...dla mnie to jest śmieszneTeraz będe stosował tekst ,,kup se pan nowe auto,,....śmiech.Szczerze współczuje.wojoo pisze:Ja już przez takie sprawdzanie wymieniłem całe przednie zawieszenie (wszystkie wahacze, tuleje, koncowki, laczniki itd) bo nikt nie był w stanie zdiagnozowac przyczyny pukania i trzeszczenia co pozniej sie okazało ze to wina amortyzatora (i wyrzucone kilka tys w błoto)szczerba2 pisze:Dlatego pisałem że trzeba wszystko po kolei sprawdzić żeby nie robić niepotrzebnych kosztów.
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
u mnie dalej wibruje.
Piszę co wyeliminowałem:
- opony zimowe przekładałem przód, tył, prawa, lewa, ponowne wyważenie
- felgi mam oryginalne więc zero pierścieni centryjących
- dziś wymieniłem wszystkie 3 poduszki tylniego dyfra to miałem poważne strzały podczas ruszania
.... ale wibracje przy 100-120 mam nadal.
Mechanik patrzył też na podporę i nie wygląda źle.
Co ciekawe (może to coś Wam podpowie) ale wibracje występują również na podnośniku przy około 100 km/h z kołami w powietrzu ....
Piszę co wyeliminowałem:
- opony zimowe przekładałem przód, tył, prawa, lewa, ponowne wyważenie
- felgi mam oryginalne więc zero pierścieni centryjących
- dziś wymieniłem wszystkie 3 poduszki tylniego dyfra to miałem poważne strzały podczas ruszania
.... ale wibracje przy 100-120 mam nadal.
Mechanik patrzył też na podporę i nie wygląda źle.
Co ciekawe (może to coś Wam podpowie) ale wibracje występują również na podnośniku przy około 100 km/h z kołami w powietrzu ....
-
Club RS6