dzięki bardzobryku104 pisze:Znajdziesz go na podszybiu po zdjęciu osłony (tej plastikowej z zatrzaskami) stojąc po stronie kierowcy. Tam wychodzą z nagrzewnicy 2 przewody gumowe, na jednym jest ten zaworek.
[A6 C4 2.5TDI] Wymiana termostatu
Witam
Odgrzebuję temat ponieważ sam stoję przed wymianą termostatu - niestety zbyt długie rozgrzewanie auta. Pytanie moje dotyczy samego odpowietrzania jak to przeprowadzić prawidłowo by nie pozostawić zapowietrzonego układu ? Czy 2,5 TDI ciężko odpowietrzyć ? Warto samemu się bawić czy lepiej udać się gdzieś do fachowca ?
pozdrawiam
Odgrzebuję temat ponieważ sam stoję przed wymianą termostatu - niestety zbyt długie rozgrzewanie auta. Pytanie moje dotyczy samego odpowietrzania jak to przeprowadzić prawidłowo by nie pozostawić zapowietrzonego układu ? Czy 2,5 TDI ciężko odpowietrzyć ? Warto samemu się bawić czy lepiej udać się gdzieś do fachowca ?
pozdrawiam
tak to sie zgadza ten dolny pokazuje temperature na zegarach ale cos mi sie wydaje że mam uszkodzony termostat bo dzis rano uruchomiłem silnik powoli wąż górny zrobił sie ciepły ale i też dolny zaczął byc ciepły przy temperaturze 70 stopni wiec wydaje mi sie że termostat jest cały czas uchylony firmy maille lub nie zamyka sie do końca niech ktos mnie poprawi jak sie myle