Z ostatnim stwierdzeniem się zgadzam... Jak na razie u mnie udało mi się uzyskać to co chciałem. Myślę, że jak jeszcze obkleję wszystko matami, zagra jeszcze lepiej. Nie mówię już o wzmacniaczu, subie, nowych kablach, lepszych zwrotnicachrubio pisze:Coolibeer, powiem Ci tak że przerabiałem to wszystko jak widziałeś na moich fotkach i skończyło się tak że wszystko poszło w śmietnikjutro postaram się zamieścić foto co musiałem zrobić żeby to w końcu jakoś zagrało :-P Fakt jest taki że nasze A6 są ciężkim tematem do zrobienia dobrego audio...
[a6 c5 All] wytlumienie drzwi - instalacja audio
-
The Rock
-
bob budowniczy
Witam , ja u siebie we wcześniejszym aucie (c6) robiłem podobnie , ale napedzałem to w troche inny sposób. Mianowicie : Twwitery -osobny wzmak 4 x 50 W z ustawiana zwrotnicą , po przelocie podłaczony wzmak 4x100 który napedzał mid basy w drzwiach , ( zakres srednich cżestotliwości w zasadze ) , no i 1x 500 do suba w bagazniku . jedyna wadą tego sytemu było to , ze do drzwi trzeba było ciagnąć po 2 kable do mid basu i gwizdków sporo pracy , lecz efekt był super ponieważ mozna było sobie ustawic system tak jak sie lubi . Kazdy ze wzmakow miał zwrotnicę z reguklacją , a pozatym mozna było jeszcze poziom każdego toru ustawić. Może rozwiazanie dośc drogie i czasochłonne ale warte rezania ..
Dzisiaj ściągnąłem boczek z przednich drzwi w celu ich wygłuszenia i się załamałem
. Jak czytałem cały temat i mam jedno zasadnicze pytanie czy po prostu okleić matami zew. blache i boczek czy mam się męczyć z sztukowaniem blach (te wąsy no porażka). a montuje w nich zestaw Infinity Kappa 65.9cs z czego tweetery narazie w seryjke z czasem zrobie w slupkach
, Poradźcie jak najszybciej i z efektem zrobić te drzwi bo normalnie załamka