Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5 All] wytlumienie drzwi - instalacja audio

Warsztat
Awatar użytkownika
Coolibeer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Coolibeer » 02 kwie 2010, 07:28

rubio pisze:Coolibeer, powiem Ci tak że przerabiałem to wszystko jak widziałeś na moich fotkach i skończyło się tak że wszystko poszło w śmietnik :cry: jutro postaram się zamieścić foto co musiałem zrobić żeby to w końcu jakoś zagrało :-P Fakt jest taki że nasze A6 są ciężkim tematem do zrobienia dobrego audio...
Z ostatnim stwierdzeniem się zgadzam... Jak na razie u mnie udało mi się uzyskać to co chciałem. Myślę, że jak jeszcze obkleję wszystko matami, zagra jeszcze lepiej. Nie mówię już o wzmacniaczu, subie, nowych kablach, lepszych zwrotnicach <rotfl2>

Awatar użytkownika
Coolibeer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Coolibeer » 04 kwie 2010, 21:23

Napisz coś więcej o sposobie mocowania głośników.

Awatar użytkownika
GranuL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7T BEL 265KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: GranuL » 04 kwie 2010, 22:43

osobiście mi to się nie widzi chodzi mi o glosniki w drzwiach czemu nie do koloru jak już to wszystko to raz a dwa kurcze te maskownice i to tak wystaje. Jednymi słowy zastrzeżenia moje tylko dotyczą estetyki - ale to tylko moje zdanie i tak duży + za to co zrobiłeś i za chęci

The Rock

Post autor: The Rock » 06 kwie 2010, 22:07

Mówie wam chłopaki tak jak rubio ma zrobione naprawde efekt jest nawet wiecej niz zadowalający czysta barwa dzwięku brakuje tylko troche bassu ale naprawde zestaw hi-endowy i wykonanie 1 klasa :mrgreen:

bob budowniczy

Post autor: bob budowniczy » 17 kwie 2010, 14:48

Witam , ja u siebie we wcześniejszym aucie (c6) robiłem podobnie , ale napedzałem to w troche inny sposób. Mianowicie : Twwitery -osobny wzmak 4 x 50 W z ustawiana zwrotnicą , po przelocie podłaczony wzmak 4x100 który napedzał mid basy w drzwiach , ( zakres srednich cżestotliwości w zasadze ) , no i 1x 500 do suba w bagazniku . jedyna wadą tego sytemu było to , ze do drzwi trzeba było ciagnąć po 2 kable do mid basu i gwizdków sporo pracy , lecz efekt był super ponieważ mozna było sobie ustawic system tak jak sie lubi . Kazdy ze wzmakow miał zwrotnicę z reguklacją , a pozatym mozna było jeszcze poziom każdego toru ustawić. Może rozwiazanie dośc drogie i czasochłonne ale warte rezania ..

Awatar użytkownika
Koralgol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Koralgol » 23 cze 2010, 23:44

Zajebista robota chłopaki <ok>
Chyba sam również wygłusze dżwi i zobaczymy co dalej... :roll:

Awatar użytkownika
7agan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: 7agan » 22 sie 2010, 19:29

Moja furka przechodzi wlasnie modyfikacje instalacji wraz z lepszym wytlumieniem kabiny.
Roboty sporo a czasu malo ale jak skoncze to sie pochwale.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lukash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukash » 11 lip 2011, 12:24

a szablon na taki dystans to skąd można wyciągnąć ?? ewentualnie wymiary. ewentualnie gdzie można kupić ??

aha i jeszcze 1 sprawa. a jak to wygląda z tyłem ?? czy tam taki sam dystans idzie czy już coś innego ?? bo ja bym chciał zmienić głośniki na 165 mm no ewentualnie 135.
Robert Ferrari czeka

piotrke3
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrke3 » 29 paź 2011, 19:39

Dzisiaj ściągnąłem boczek z przednich drzwi w celu ich wygłuszenia i się załamałem :( . Jak czytałem cały temat i mam jedno zasadnicze pytanie czy po prostu okleić matami zew. blache i boczek czy mam się męczyć z sztukowaniem blach (te wąsy no porażka). a montuje w nich zestaw Infinity Kappa 65.9cs z czego tweetery narazie w seryjke z czasem zrobie w slupkach :), Poradźcie jak najszybciej i z efektem zrobić te drzwi bo normalnie załamka :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja