Wydaje mi się że w ASB 5HP19 lock-up jest tylko na 5-tym biegu, natomiast w 6HPxx na 5-tym i 6-tym -nie dam sobie za to nic uciąć -postaram się to zweryfikować
Zgodnie z obietnicą udało mi się ustalić że w skrzyni 5HP19 lock-up występuje na biegach: 3 - 5 <szok>
W zakresie skrzyni 6HP jedyną fachową literaturę z tabelą znalazłem dla skrzyni 6HP26 i tam lock-up jest możliwy na biegach 2-6

<szok> na tej podstawie domniemam, że skoro 5HP19 ma od 3-ego biegu i skoro 6HPxx jest nowszą generacją to prawdopodobnie w 6HP19A (jaką miacie z silnikiem 3.0 TDi) lock-up też powinien być na biegach 2-6
Panowie, skoro temat zbacza na temat olejów do Tip'a ZF to dodam tylko że w literaturze ZF (z dnia 01.10.2009 -w załączniku) są zamieszczone 2 listy opisujące producentów i marki olejów dopuszczonych przez ZF. O dziwo listy są podzielone na Klasę 11 A i Klasę 11 B. Oleje ZF są w Klasie 11 B. Tylko w zakresie skrzyni 5HP
18 ZF zaleca olej od producentów z Klasy B.
vonito, aby sprecyzować to ZF zaleca pierwszą wymianę w zakresie 80-120K (nie że dokładnie na 120K), co zależy od warunków użytkowania i stylu jazdy... Choć też nadmienia że ich ASB nie wymagają wymiany w normanlych warunkach użytkowania -ale tę bzdurę pomińmy i trzymajmy się tezy że lepiej olej wymieniać.
Kolego na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się nad marką oleju ale czy wybrać olej z o specyfikacji Lifeguard-6, czy Lifeguard-8

bo tutaj jest dylemat i różnica w cenie też daje do myślenia

Ja u siebie wymieniłem na olej marki FEBI wg. specyfikacji do mojej skrzyni i nie ma się co doktoryzować nad marką na opakowaniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.