Witam
Mam taki problem:
Podczas jazdy, turbina nie zawsze sie załącza.
Z tego co zauważylem, po wyjęciu wtyczki z zaworu egr(prawdopodobnie, oznaczone na zdjeciu), wszystko działa bez zarzutów.
O co tu może chodzić? Z gory dzieki za wszelka pomoc.
Koszt nie taki maly ja placilem 230£ ( serwisie +100£)sama czesc.radze tez przeciscic zawor za egr-em tez pewno plywa w oleju <szok> a co lepsze ten zaworek jest jeszcze drozszy,w serwisie, od egr-a <szok>aha n-18 to ten zaworek z boku egr-a pod czarnym plastikiem.
Witam
Wyjąłem zawór i wszystko sie wyjaśniło. Prawdopodobnie wszystko przez wyrobione 2 plastikowe ząbki na zębatce(na zdjęciu). Tak wogole to czy to napewno jest ten N18??
Tak mialem dokladnie to samo (w mnie tez te 2 plastikowe zebatki sie wyrobily) nr czesci to 408-275-002-001Z made in czech republic i wszystko jasne sprawdz tez ten nastepny zawor,ciekawe czy masz w nim olej? <szok>
Witam! Pozwólcie, że przyłączę się do tematu. Dzisiaj wyjąłem egr-a i okazuje się, że u mnie też wyrobiła się ta czarna zębatka. Około 1,5 cm. Autem nie szło normalnie jechać. Chciałbym ją wymienić ale nie bardzo wiem, jak zdjąć ją z walka, na którym osadzony jest grzybek. Pomoże ktoś?
po co wam ten EGR ja juz swój zaslepilem i teraz czekam do stycznia ,jade do rogala na program i wyłączy mi też EGR . narazie swieci mi sie kontrolka od silnika
I tak też zrobiłem. Kosztowało mnie to 480pln. Chciałem tylko dowiedzieć się czy jest w ogóle możliwe zdjęcie tej zębatki. Podświadomie wybiegam chyba w przyszłość A tak nawiasem mówiąc w serwisie chcieli ode mnie 1306 pln. Ponieważ mieszkam blisko granicy niemieckiej zapytałem we Frankfurcie nad Odrą w serwisie Audi. Tam zawołali 244 Euro. W sumie około 1080 złociszy. To daje obraz lichwiarstwa "Autoryzowanych" serwisów w Polsce.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!