sorki zapomniałem przy zmianie sond przepływomierz był wyczyszczony i sprawdzony, podobnie jak sondy przed katalizatorami.
są jakieś "proste" metody tzn. nie wymagające wizyty u mechanika sprawdzenia odmy i uszczelki kolektora ?
aha nie wiem czy to istotne ale auto żlopie duże ilości gazu- przy spokojnej jeździe na mieście ok 20l (kompletna instalacja BRC)
[ A6 C5+Lpg] Czasem zgaśnie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ÂŹle.. Czyszczenie przepływomierza jest dobre zazwyczaj na krótki czas.. Jeśli ktoś go czyścił to znaczy, że działał niesprawnie i trzeba założyć, że ta niesprawność się powtórzy.. Osobiście też wierzyłem kiedyś że uda mi się naprawić przepływkę jakimś magicznym środkiem w sprayu.. ale to bzdura.. Podłącz auto pod VAGa i sprawdź parametry pracy przepływomierza.. napewno są nieprawidłowe i przez to cały system stabilizacji dostaje w d..pę...danmal pisze:przepływomierz był wyczyszczony
ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Które korekty powinny się zmieniać Labda czy Voltage?arkadiuso pisze:korekty powinny wyglądać tak Obrazek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
W grupie 033 masz korekty krótkie (lambda) i one powinny się zmieniać podczas pracy silnika najlepiej około zera(-5+5). Wskazania volt pokazują jak pracują sondy, powinny również zmieniać swój stan między 0-1 jak sinusojda.
W grupie 032 masz korekty długie, one będą się zmieniały gdy przez dłuższy czas będą się utrzymywały dane korekty.
W grupie 032 masz korekty długie, one będą się zmieniały gdy przez dłuższy czas będą się utrzymywały dane korekty.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Skrzynia: S-tronic
Wtryski wymienione na Hana czarne 2000. Auto jeździ jak marzenie mam tylko pytanie bo wczoraj robiłem trasę 150 km na benzynie a w powrotnej drodze na LPG i spalanie na Fisie pokazało na PB - 8,7 a Fis na LPG pokazał 8,4l. Jazda naprawdę spokojna około 90km/h. Z tego co czytałem to niby jest za bogato tak?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG