[ A6 C5+Lpg] Czasem zgaśnie
Na opakowaniu od płynu do czyszczenia przepustnic napisane jest, że "psiknąć preparatem na przepustnice jednocześnie zwiększając obroty" Takie coś daje da jakieś efekty i można takie coś zrobić? W mojej a6 jest trochę utrudniony dostęp do czyszczenia przepustnicy i zastanawiam się, czy psiknięcie tym środkiem w rurę za przepływomierzem może mi coś dać skoro w instrukcji tak piszą... Co o tym sądzicie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
przeczyścić to nie problem.. bierzesz nieco benzyny, szmatę i za chwilę będzie czysta.. Problemem jest ją wyjąć.. Z tyłu silnika należy zdjąć prowadnicę przepustnicy zdaje się jest tam jedna śruba inbusowa o ile dobrze pamiętam i potem odkręcasz samą przepustnicę odkręcając cztery śruby.. ale jest ogromny problem z dostaniem się do tych śrub.. 

ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Aktualizacja mała:
samochód na benzynie chodzi idealnie na gazie natomiast jak się nagrzeje tak porządnie np. po godzinnej jeździe po mieście dzieją się takie rzeczy:
przy wciskaniu sprzęgła na dłuższy czas obroty spadają do 300 -500 i wskakują po pewnej chwili dopiero na te 900-1000, czasem natomiast przy wciskaniu sprzęgła obroty zejdą do 0 i samochód gaśnie.
czasem ma problem z odpaleniem jak jest gorąco ale to dziwne jest trochę bo powinien odpalać na benzynie. Zrobiłem test, pojeździłem na benzynie przez dłuższą chwilę i bez problemu odpalił po zgaszeniu natomiast jak jeżdżę na gazie to ma problem z odpaleniem.
Kolejne zjawisko to to, że jak jest tak porządnie nagrzany to podczas przyspieszania szarpie i prawie nie ma mocy...
Co tutaj może być za diagnoza...?
Bardzo proszę o pomoc.
samochód na benzynie chodzi idealnie na gazie natomiast jak się nagrzeje tak porządnie np. po godzinnej jeździe po mieście dzieją się takie rzeczy:
przy wciskaniu sprzęgła na dłuższy czas obroty spadają do 300 -500 i wskakują po pewnej chwili dopiero na te 900-1000, czasem natomiast przy wciskaniu sprzęgła obroty zejdą do 0 i samochód gaśnie.
czasem ma problem z odpaleniem jak jest gorąco ale to dziwne jest trochę bo powinien odpalać na benzynie. Zrobiłem test, pojeździłem na benzynie przez dłuższą chwilę i bez problemu odpalił po zgaszeniu natomiast jak jeżdżę na gazie to ma problem z odpaleniem.
Kolejne zjawisko to to, że jak jest tak porządnie nagrzany to podczas przyspieszania szarpie i prawie nie ma mocy...
Co tutaj może być za diagnoza...?
Bardzo proszę o pomoc.