[ All ] jakie to glosniki+ problem ze wzmacnaczem
-
- Forum Audi A6 / A7
[ All ] jakie to glosniki+ problem ze wzmacnaczem
Witam mam pytanie czy kos jest wstanie powiedzieć mi jakiej firmy sa te głośniki? Nie chce ruszać boczków a zżera mnie ciekawość co to może być może jest ktośw stanie ocenić kto to zrobił
Po drugie mam problem ze wzmacniacz rockford fosgate, Problem polega na tym ze zaczął się rozłączać. Wygląda to tak ze gra gra gaśnie zaraz znowu gra gaśnie i tak w kółko. Dioda pali sie na nim cały czas. Do tej pory było wszystko ok wczoraj sie zaczęło najpierw w ogóle nie chciał wstać a potem jak się włączył to zaczęło się przerywanie.Jak myślicie to przez temp czy braki prądu? Z tego co zauważyłem to chyba dzieje się tylko tak na zgaszonym silniku. Dodam ze na razie nie mam kondensatora ale wcześniej było ok. Czyż by zbyt duże spadki napięcia?
Po drugie mam problem ze wzmacniacz rockford fosgate, Problem polega na tym ze zaczął się rozłączać. Wygląda to tak ze gra gra gaśnie zaraz znowu gra gaśnie i tak w kółko. Dioda pali sie na nim cały czas. Do tej pory było wszystko ok wczoraj sie zaczęło najpierw w ogóle nie chciał wstać a potem jak się włączył to zaczęło się przerywanie.Jak myślicie to przez temp czy braki prądu? Z tego co zauważyłem to chyba dzieje się tylko tak na zgaszonym silniku. Dodam ze na razie nie mam kondensatora ale wcześniej było ok. Czyż by zbyt duże spadki napięcia?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A7 4G
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
Te głośniki to chyba 16 a siedzi to a a4 b6 a atm chyba ori 16 było nie? wydawało mi sie ze w ori miejscach siedzą no ale cóż A zapytałem tylko dlatego że było dość mocno rozbudowane audio w nim i myślałem ze jakieś porządne wsadzili głośniki tez no ale graja przyzwoicie tacie wystarczaNie mam pojęcia co to za szmelc jest ale sama "zabudowa" tych głośników to jest jakieś duże nieporozumienie.
Z tego co napisałeś to faktycznie może to być niedobór prądu. Ale dołożenie kondensatora nie rozwiąże tego problemu. Jaki przekrój kabli prądowych masz??
Hm dokładnie nie wiem ale sam rdzen kabla bez izolacji ma z 1cm grubości wiec raczej wystarczające, kable dobrane pod wzmacniacz
Od sprawdzenia zacząłem nic luźnego nie było a dodatkowo po dokręcałem wszystko aku jest praktycznie nowe bo w zimie kupione. Ale problem już ustał może faktycznie aku lekko upadło jak stal na słońcu(temp kolo 30stopni) a do tego robiłem sobie podświetlenie klamek wiec możliwe że brakło. Teraz pojeździłem i problem znikną ale dziwne jest to ze wskaźnik napięcie na desce 12v pokazywał. A jeszcze takie pyt w jakiej temp może pracować wzmacniacz? Bo myślałem tez ze zgłupiał od temp bo stal na słońcu a zabudowany w bagażniku sedana to tam duszno było no ale to zaszkodzić mu nie powinno chyba?przede wszystkim sprawdź połączenia przewodów, może coś słabo łączy. potem ako bo skoro tylko na zgaszonym silniku tak się dzieje to może też to
Ale na razie problem rozwiązany dziękuje panowie za pomoc
szmelc powiadasz... http://www.microprecision.de/kamilos_69 pisze:Nie mam pojęcia co to za szmelc jest
fachowiec,nie popisales sie
-
- Forum Audi A6 / A7
http://www.sklep.axel2.pl/index.php?pro ... rod_id=319 fakt łady mi szmelc:p
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A7 4G
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Nie znam znaczka i nigdy nie słyszałem nigdy ww. głośników w żadnej konfiguracji. Niefortunnie użyłem słowa "szmelc" i fajnie że są tacy którzy naprostowali moją niewiedzę i wskazali fajne linki do producenta a nawet linki do głośników za kilkadziesiąt złotych.
Ale.. czy chłopaki wyżej słyszeli owe głośniki na żywo bez wklejania linków z google??
Pomijam już fakt wykopu tematu z użyciem paru wyrazów z całości bez uwzględnienia meritum sprawy.
I nie jestem fachowcem a tym bardziej profesjonalistą. To było tylko moje hobby. Nie więcej i nie mniej. Na ile się znałem na tyle pomogę z doświadczenia które zdobyłem. Nic ponad to.
Ale.. czy chłopaki wyżej słyszeli owe głośniki na żywo bez wklejania linków z google??
Pomijam już fakt wykopu tematu z użyciem paru wyrazów z całości bez uwzględnienia meritum sprawy.
I nie jestem fachowcem a tym bardziej profesjonalistą. To było tylko moje hobby. Nie więcej i nie mniej. Na ile się znałem na tyle pomogę z doświadczenia które zdobyłem. Nic ponad to.
Spoko Kamilos glosnikow nie slyszalem ale chyba szmelc to to nie jest - tak mniemam
Jak wygląda zapchany DPF? Przeczytaj w tym temacie a6-c7-diesel/wypalanie-dpf-a-gaszenie-s ... 94209.html
problem ze wzmakiem dotyczy zbyt dużych strat prądu. wzmak dostaje go zbyt mało i się zabezpiecza.... na próbe daj sobie przewodem nawet głośnikowym jakimś około 2,5mm2 dodatkowy plus i minus i powinno być lepiej lub jeszcze inaczej.... włącz radio volume na 0 i włącz jakąś muzyke z mocnym basem (wtedy wzmak pobiera najwięcej prądu) i bierz głośniej na wyłączonym silniku. jak zacznie się wyłączać odpal samochód.... jeżeli problem przy tej samej głośności zniknie.... wniosek prosty.... spadki napięcia.... i zbyt mały przekrój przewodów zasilających.
P.S.
u mnie w C4 aku mam pod kanapą jeżeli u Ciebie też jest pod kanapą z tyłu to masz godzine pracy (w porywach) i inwestycje w okolicach 30-40zł na 2 metry kabla 10-20mm2 i problem z głowy. napisz jaki masz wzmacniacz pomoge z doborem grubości kabla
a tak w ogóle to masz bardzo dobrej jakości sprzęt w aucie piec rockforda to też wysokie półki kwestia jaki masz model ale do tych głośników to napewno nikt serii primee nie założył. a każda inna jest fajna. też mam RF-a tylko monoblok pod suba model T1000.1bd bardzo fajne wzmaki. Jeszcze co chodzi o wzmaki się nie przejechałem na tej firmie
P.S.
u mnie w C4 aku mam pod kanapą jeżeli u Ciebie też jest pod kanapą z tyłu to masz godzine pracy (w porywach) i inwestycje w okolicach 30-40zł na 2 metry kabla 10-20mm2 i problem z głowy. napisz jaki masz wzmacniacz pomoge z doborem grubości kabla
a tak w ogóle to masz bardzo dobrej jakości sprzęt w aucie piec rockforda to też wysokie półki kwestia jaki masz model ale do tych głośników to napewno nikt serii primee nie założył. a każda inna jest fajna. też mam RF-a tylko monoblok pod suba model T1000.1bd bardzo fajne wzmaki. Jeszcze co chodzi o wzmaki się nie przejechałem na tej firmie
-
- Forum Audi A6 / A7
Spoko Kamilos glosnikow nie slyszalem ale chyba szmelc to to nie jest - tak mniemam [/quote
Powiem ze graja bardzo dobrze dzwiekjest bardzo czysty i wyrazny, bas głeboki fakt nie roznosi samochodu ale jest czysty doś przyjemnie to graTen problem ustał sam, samochod stał na sloncu przy ponad 30stopniach i pewnie wydajność aku spadła teraz jest normalnieproblem ze wzmakiem dotyczy zbyt dużych strat prądu. wzmak dostaje go zbyt mało i się zabezpiecza.... na próbe daj sobie przewodem nawet głośnikowym jakimś około 2,5mm2 dodatkowy plus i minus i powinno być lepiej lub jeszcze inaczej.... włącz radio volume na 0 i włącz jakąś muzyke z mocnym basem (wtedy wzmak pobiera najwięcej prądu) i bierz głośniej na wyłączonym silniku. jak zacznie się wyłączać odpal samochód.... jeżeli problem przy tej samej głośności zniknie.... wniosek prosty.... spadki napięcia.... i zbyt mały przekrój przewodów zasilających.Tzn tak głosniki które wczesniej podałem nie siedzą u mnie tylko u taty w a4 i napędza je 4kanałowiec crunch. Moj RF napędza suba RF punch 12" a wzmak to punch 500a2a tak w ogóle to masz bardzo dobrej jakości sprzęt w aucie piec rockforda to też wysokie półki kwestia jaki masz model ale do tych głośników to napewno nikt serii primee nie założył. a każda inna jest fajna. też mam RF-a tylko monoblok pod suba model T1000.1bd bardzo fajne wzmaki. Jeszcze co chodzi o wzmaki się nie przejechałem na tej firmie
Tylko teraz mam inny problem prądu brakuje na całe audio na zgaszonym po czasie sie wyłacza i nie może wstac radio aby miga i tyle. Może za dużo gratów( stacja multimedialna alpine, procesor alpine,wzmak na głosniki akurat szmmelcowaty bo voicecraft ale głośniki na razie ori to wystarcza,wzmak na suba i sub a do tego zmieniarka mp3 alpine) bądź aku sie postarzało chociaż ma dopiero rok. Co mogło by zaradzić wyłączaniu? Wystarczy że odpalę samochód na 5s i znowu jakiś czas gra. W planach mam dołożenie kondensatora na wzmaki pomoże to coś?
ja mam RF T1000.1bd sub RF T1 15cali reszta oparta puki co na samym radiu Pioneer deh-8400mp gra aż aku padnie jak się włącza i wyłącza znaczy że zabezpieczenia niskonapięciowe sie włączają i aku już "siedzi" kondensator nie pomoże. kondensator zapobiega spadkom napięcia przy szybkim basie w przypadku gdzie aku jest pod tylną kanapa kondek jest zbędny. gruby przewód dobre aku i ładowanie i można działać. jaki masz przewód zasilający? a tego voicecraft-a wywal i podłącz koncówki z radia zagra lepiej jak na tym.... piecu o ile można go tak nazwać.
-
- Forum Audi A6 / A7
I własnie to jest dziwne bo aku nie siedzi bo ma cały czas 12v na zgaszonym wszystko inne działa bez problemu a na radio odłącza napięcie. Przewód jest dobierany pod wzmka sama żyła ma ponad 5mm grubości a jaka tonie wiem nie znam sie Ale to nie jest wina kabla bo wzmak sie nie wyłącza tylko samo radio. a ono prąd dostaje z ori kostki iso. Właśnie głośników pod radio podłączyć sie nie da;/ jest to alpine cva 1005r(wiem staroć) z puszka sterująca w bagarku jest w niej wzmak i kostka na głośniki tylko jej wykorzystać nie mogę bo mam przez ainet podłączony procesor dźwięku wiec wzmak jest nieaktywny. Wiec potrzebny był jakiś zewnętrzny piec żeby napędził głośniki a bałem sie podpiąć coś mocnego bo mam ori głośniki jak na razie a jak wiadomo takie coś mocy nie ma A j naarzie daje to rade bass na zero wysokie na max i gra to dobrze na tym piecu i bardzo głośno do końca pod głosić sie nie da bo ogłuchnąć możnaja mam RF T1000.1bd sub RF T1 15cali reszta oparta puki co na samym radiu Pioneer deh-8400mp gra aż aku padnie jak się włącza i wyłącza znaczy że zabezpieczenia niskonapięciowe sie włączają i aku już "siedzi" kondensator nie pomoże. kondensator zapobiega spadkom napięcia przy szybkim basie w przypadku gdzie aku jest pod tylną kanapa kondek jest zbędny. gruby przewód dobre aku i ładowanie i można działać. jaki masz przewód zasilający? a tego voicecraft-a wywal i podłącz koncówki z radia zagra lepiej jak na tym.... piecu o ile można go tak nazwać.