dio pisze:bo lampa ma homologację na świecenie i świeci
Tak to mógłby napisać Kargul jadąc konnym wozem a nie kierowca A6
Lampa ma homologację na swiatła drogowe, które maja mieć parametry okreslone w Rozporzadzeniu nt warunków technicznych.
HIDy tez swiecą ale że przy okazji napierdalaja jadących z przeciwka, to OK

?
EagleOne pisze:a jak mi ktoś pisze o świadomości policji to najpierw niech sam zyska świadomość że nikt za to nie zabierze dowodu ani nie wypisze mandatu, chyba że jest taki paragraf, ale ja wiem że nie ma, jeśli ktoś zna proszę mi podać, a jak ktoś mi pisze że drogowe to nie dzienne to tak samo awaryjne to nie kierunkowskaz.
Tego to juz nawet nie ma sensu komentować

<szok>
Jasne, wiem, jestes chojrak ! Policja Ciebie nie rusza ! No chyba, że masz tam szwagra, który Ci po kryjomu będzie oddawał dowod rejestracyjny
Nie bede Ci przywoływał przepisów bo to Ty powinieneś sprawdzić jak chcesz coś zmieniać !
Doswiadczenie z forum wskazuje, że takie wskazywanie przepisów nic nie daje, bo ktoś tylko straci kupę czasu a ten kto chce robić druciarstwo i tak ma to w d....
Zaczyna sie czepianie slów, przecinków, interpretacja, itp...
W tym konkretnym przypadku sprawdźcie, czy macie na kloszu lampy oznaczenie RL. Jesli macie to macie pewnie fabryczne swiatła dzienne (w A6C5 raczej nie

). Jesli tam tych liter nie ma to nie trzeba wielkiego wysiłu umysłowego aby to stwierdzić
Oczywiscie mozna dyskutować sobie tak "dla sztuki", z zalożenia że nikt z forum A6 tego nie zrobi,

. To jako nastepny temat proponuję : " zdemontowałem układ hamulcowy i hamuję jak Fred Flinston, pieta przez otwór w podłodze, jest super!"