[ All ] ÂŻarniki D2S. Gdzie kupić orginały?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[ All ] ÂŻarniki D2S. Gdzie kupić orginały?
Witam.
Niedawno kupilem na naszym ulubionym portalu aukcyjnym dwa zarniki xenonowe GE 6000k, Uzywam ich juz okolo 4 miesiecy, ale w moim mniemaniu swieca jednak troche inaczej niz powinny. Wieczorem zrobie fotki jak swicea te zarniki. Przypuszczam ze nie sa to orginalne zarniki i dlatego chce zasiegnac waszej opini na ten temat. W ostatnim czasie coraz wiecej ludzi zaczyna sprzedawac jakies buble z Chin lub z Taiwanu.
Moze macie jakies pewniejsze zrodlo palnikow D2S.
Pozdrawiam...
Niedawno kupilem na naszym ulubionym portalu aukcyjnym dwa zarniki xenonowe GE 6000k, Uzywam ich juz okolo 4 miesiecy, ale w moim mniemaniu swieca jednak troche inaczej niz powinny. Wieczorem zrobie fotki jak swicea te zarniki. Przypuszczam ze nie sa to orginalne zarniki i dlatego chce zasiegnac waszej opini na ten temat. W ostatnim czasie coraz wiecej ludzi zaczyna sprzedawac jakies buble z Chin lub z Taiwanu.
Pozdrawiam...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
Re: ÂŻarniki D2S. Gdzie kupić orginały?
mialem do cyznienia z philipsami aukcyjnymi niby orginalami za okolo 160 pln (zolte pudelka)mateuszsta20 pisze:Witam.
Pozdrawiam...
nadruk wykonany w innej technologii, tworzywo tez znacznie mniej dokladnie obrobione po wtryskarce a swiecenie pozostawiam juz bez komentarza

--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
poszukaj tutaj o żarnikach
a6-c5-roznice-miedzy-zarnikami-xenonowy ... t29821.htm
a tutaj wkleiłem zdjęcia jak świeciły stare i nowe i też mam poświate. u góry
a6-c5-wymiana-zarnika-lampy-wyladowczej-vt6874.htm
a6-c5-roznice-miedzy-zarnikami-xenonowy ... t29821.htm
a tutaj wkleiłem zdjęcia jak świeciły stare i nowe i też mam poświate. u góry
a6-c5-wymiana-zarnika-lampy-wyladowczej-vt6874.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19287744 ja moge ci polecic tego uzytkownika
- dzwonilem i kupilem, odbieralem osobiscie i wg co poczytalem na necie to wygladaja i swieca na oryginaly
kupowalem phillips d2s te 4800k nie pamietam oznaczenia cos z plus kolega do merca tez tam kupil i zadowolony
zadzwon i sie zapytaj czy ma te 4300 lub 4800
pozdrawiam
- dzwonilem i kupilem, odbieralem osobiscie i wg co poczytalem na necie to wygladaja i swieca na oryginaly
kupowalem phillips d2s te 4800k nie pamietam oznaczenia cos z plus kolega do merca tez tam kupil i zadowolony

zadzwon i sie zapytaj czy ma te 4300 lub 4800
pozdrawiam
www.krzysztofpodolski.com Nie bądz obojetny przekaz 1% na szczytny cel 
126p-> GSI 8V E > GSI 16V F > A6Q 2.5TDi 179ps > A6Q 2.8 193ps > jest i ona S6 C5 ANK

126p-> GSI 8V E > GSI 16V F > A6Q 2.5TDi 179ps > A6Q 2.8 193ps > jest i ona S6 C5 ANK
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
tak sa:
philips d2s 85122 -4300k barwa
philips d2s 85122+ -4800k barwa
ja mam te drugie
philips d2s 85122 -4300k barwa
philips d2s 85122+ -4800k barwa
ja mam te drugie

www.krzysztofpodolski.com Nie bądz obojetny przekaz 1% na szczytny cel 

-
- Forum Audi A6 / A7
Też jestem na kupnie D2S bo mam już stare i słabo świecą.
Zastanawiam się czy ten facet sprzedaje oryginalne Philipsy czy podróby, może coś doradzicie?
http://allegro.pl/zarowki-zarowka-xenon ... 70080.html
Cena jest b. dobra czyli aż podejrzana..
Zastanawiam się czy ten facet sprzedaje oryginalne Philipsy czy podróby, może coś doradzicie?
http://allegro.pl/zarowki-zarowka-xenon ... 70080.html
Cena jest b. dobra czyli aż podejrzana..
krzysztofput pisze:sam sobie odpowiedziałes na 99% chinaCena jest b. dobra czyli aż podejrzana..
Tak tylko przeglądając inne aukcje na których każdy zarzeka się że sprzedaje oryginalne można natrafić na np. taką:
http://moto.allegro.pl/philips-d2s-xeno ... 86534.html
Tutaj cena już jest wyższa a jeśli facet sprzedaje to samo co tamten to po co przepłacać ?
Pisząc tego posta miałem nadzieję że może akurat przeczyta go ktoś kto kupił już na allegro Philipsy D2S po 87 zł i będzie mógł się wypowiedzieć.
Mam ochotę kupić jedną żarówkę tą za 87 zł drugą za 150 zł i porównać obie...
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna+LPG
Ja kupiłem te tańsze chyba 40zł szt. ale po założeniu tylko był błysk i gasło.. znalazłem je na allegro ale na szczęście kupiłem je w sklepie w ÂŁodzi.. pojechałem i oddałem. Później kupiłem drugie za 100zł sztuka i te działają ale czasem jak jest zimno to nie chcą się załączać dopiero za którymś razem..
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Koledzy żarniki wymienia się tak rzadko, że chyba można wydać 200 pln za żarnik żeby nie zaprzątać sobie głowy ich pochodzeniem i jakością 

Ostatnio zmieniony 12 cze 2011, 13:06 przez MaTyS, łącznie zmieniany 1 raz.
Drążę temat dalej (nudzi mi się w pracy to sobie dzwonię:) )
Salon skody w Krakowie to cena 422 zł brutto / sztuka więc odpada.
ASO AutoSpecial - 456 zł brutto / sztuka
ASO Bełtowski - 435 zł Philips / 300 zł Osram
Dzwoniłem do Philips Lighting Polska w Pabianicach i facet wymienił mi kilka firm w Krakowie które na pewno mają w dystrybucji oryginalne żarniki bo od nich kupują i tak:
- Intercars
- Fota
- Stachura - 291 zł brutto
- Motorol - Ul. Bociana 19 - Philips 231 zł brutto w detalu
Gość mówił ponadto że taki żarnik D2S w hurcie u nich kosztuje 160 zł netto więc brutto + marża u końcowego sprzedawcy powinien kosztować koło 250 zł
Philips kupił od kilku sprzedawców na allegro te tanie "Philipsy" i wysłali je do laboratorium w Niemczech - okazało się że wszystkie to podróby. Mają wytoczyć im sprawy sądownie.
Inna możliwość to dystrybucja z innych krajów a nie z Polskiego Philipsa stąd mogą pojawiać się w innych cenach na allegro.
Salon skody w Krakowie to cena 422 zł brutto / sztuka więc odpada.
ASO AutoSpecial - 456 zł brutto / sztuka
ASO Bełtowski - 435 zł Philips / 300 zł Osram
Dzwoniłem do Philips Lighting Polska w Pabianicach i facet wymienił mi kilka firm w Krakowie które na pewno mają w dystrybucji oryginalne żarniki bo od nich kupują i tak:
- Intercars
- Fota
- Stachura - 291 zł brutto
- Motorol - Ul. Bociana 19 - Philips 231 zł brutto w detalu
Gość mówił ponadto że taki żarnik D2S w hurcie u nich kosztuje 160 zł netto więc brutto + marża u końcowego sprzedawcy powinien kosztować koło 250 zł
Philips kupił od kilku sprzedawców na allegro te tanie "Philipsy" i wysłali je do laboratorium w Niemczech - okazało się że wszystkie to podróby. Mają wytoczyć im sprawy sądownie.
Inna możliwość to dystrybucja z innych krajów a nie z Polskiego Philipsa stąd mogą pojawiać się w innych cenach na allegro.