w sumie tak bo nic nie napisałem
autko kupiłem z przebiegiem w okolicach 230tyś teraz ma 276tyś km na dzień dzisiejszy wymieniłem dwa kolektory ssące i felgi z oryginalnych 19stek na zimę 17cali 225/50i teraz na Wiosnę 18cali 245/40
jeszcze mi czasami jedna kontrolka męczy świec żarowych jak przejdę na (opatki F1) przyłączać i autko wejdzie na obroty to zaświeci się kontrolka i schodzi z obrotów , muszę zresetować i dalej ok jest, dziwne bo jak przełączam na sport i daję na obroty wielkie jedzie i nic się nie dzieje dopiero jak na (łopatki F1) ale to już dzwoniłem do ASO umówię się i sprawdzi mi elektryk, albo coś jest z ciśnieniem oleju albo coś z elektryką, albo z czujnikiem jakimś.
wersja jest samochodu S-Line chciałem na zimę włożyć 16calowe felgi to nie weszły ledwie 17calowe podeszły zawieszenie jak rozumiem też jest twardsze od zwykłej A6.
wyposażenie hmm
Bi-Xenony + tylne lampy LED
skrzynia biegów TIPTRONIC plus ÂŁopatki przy kierownicy
Tempomat
Adaptive Cruise Control (Distronic)
Pakiet LED na zewnatrz oraz wewnątrz
Fotele S-Line pół skóra
"Coming Home"
Podgrzewane fotele przednie
Halogeny przeciwmgielne
DOÂŻA NAWIGACJA MMI
Zestaw głośnomówiący BLUETOH
Alufelgi mam 17 225/50, 18 245/40, 19 245/35 cali

Czujnik deszczu
Czujnik zmierzchu
Parktronic tył, przód
Elektrycznie wysuwany hak
Elektrycznie chowane lusterka
Skórzana tapicerka ALCANTARA
czarna podsufitka S-Line
Climatronic
Domykanie automatyczne szyb
8x AIR Bag
Elektryczne szyby
Elektryczne lusterka (podgrzewane)
ABS
ASR
KOMPUTER POKÂŁADOWY kolorowy
Pakiet oświetleniowy
Centralny zamek z pilotem
AUTOALARM
Wspomaganie kierownicy
chyba standardowo wymieniłem, bo dużo można opisywać jakie bajery są jeszcze w samochodzie, ale to już kompem się ustawia wszystko, jak sprawdzenie ciśnienia w oponach, ustawienie mierzenia prędkości i tdd.
no to chyba tyle

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.