Zgdadzam sie ze BMW nie ma najpiekniejszego wnetrza. Mi sie osobiscie tez lepiej podoba w Audi. Chcialem kupic jak juz wyzej pisalem A4. Ale zawiodlo mnie przyspieszenie i do tego te wstretne spalanie!
A teraz jade szybciej, i pale mniej.
btw
Teraz po chipie pali mi to samo, 6-6,5l przy jeszcze cieszej nodze.
To jest Technika bardzo dobra na dzien disiejszy. Audi po prostu zrobil blad ze pawilo sie dalej z Pompwtryskami...... Zamiast sie skupic na CR.
BMW 330d 231KM Time to say good bye Audi :-)
- Masta
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
No ale ty masz diesla i tylko napęd na tył, no i manual kolego.chanky pisze:Teraz po chipie pali mi to samo, 6-6,5l przy jeszcze cieszej nodze.
Wczoraj i dzisiaj jeździłem trochę znajomego BMW
Jazda nim, która jest tak zachwalana przez posiadaczy BMW niczym mnie nie zaciekawiła
Wręcz przeciwnie. Porównując wspomaganie do mojej Audi to jak bym traktor prowadził. W Audi kierownica chodzi jak marzenie
Zawieszenie niby miękkie ale czuć nawet kamyczki na drodze, tak jak bym tyłkiem siedział na asfalcie, jak dla mnie jest to dziwne. W Audi niby mam zawieszenie twarde ale czegoś takiego nie czuć.
I współczuję tym co tak BMW zachwalają a nie mają żadnego pojęcia o Audi
To że mają dobre silniki to się z tym zgodzę, ale na tym zachwalanie się kończy.
Pozdrawiam i już nie męczę
Jest - Volvo C70 II 2.5T
- chanky
- Forum Audi A6 / A7

Od kiedy jest wazne czy naped tyl czy przod na temat spalania?!Masta pisze:No ale ty masz diesla i tylko napęd na tył, no i manual kolego.chanky pisze:Teraz po chipie pali mi to samo, 6-6,5l przy jeszcze cieszej nodze.
I jak juz wyzej pisalem A4 byl Manual!! Bo mnie automat nie kreci.
Prosze zdejmi okulary Audi..... Badz objektywny!Jazda nim, która jest tak zachwalana przez posiadaczy BMW niczym mnie nie zaciekawiła
Tez kiedys taki bylem. Audi lepsze itd ale prawda jest taka ze do kupy zawsze jakies dorbnostki sie psuja. Dobra ale to kazde auto ma prawo na to. To akurat nie powod dlaczego sie przesiadlem na co innego. Bylem zadowolony z C5 jak i z innych jakei mialem okazje jechac.
Przeginasz.... Moze nie jest taka jak w Audi. Ale tak az zle nie jest. Radzilbym sie przejechac Samochodem co posiada Aktiv Lenkung.Wręcz przeciwnie. Porównując wspomaganie do mojej Audi to jak bym traktor prowadził. W Audi kierownica chodzi jak marzenie![]()
Do dzis sie nie zmienilo, jest bardziej sporotwy BMW niz Audi, oczywiste jest to ze poczujesz sie w innym aucie calkiem innaczej..... Jak dla mnie kazde auto co ma 18" i wieksze sie jedzie jak szolg, wszystko poczuc idzie. I nie mow mi ze nie....Zawieszenie niby miękkie ale czuć nawet kamyczki na drodze, tak jak bym tyłkiem siedział na asfalcie, jak dla mnie jest to dziwne.
No Comment..........I współczuję tym co tak BMW zachwalają a nie mają żadnego pojęcia o Audi![]()
Gdzie co innego chwalilem ^^ ? Ja tylko mowie o spalaniu! i o Silniku.... Dla mnei to ma wazniejszy aspekt niz co kolwiek innego.To że mają dobre silniki to się z tym zgodzę, ale na tym zachwalanie się kończy.
Design Audi tez mi sie podoba bardziej niz BMW, ale dla mnie sa inne zeczy wazniejsze niz tylko aby ladnie wygladalo.
Pozdrawiam
Tomek
chanky pisze:Wez pod uwage oba silniki 3litry. Jakim cudem ma B7 3.0 TDI miec prawo o spokojnie 1,5-2,5 litra wiecej pociagnac, przy samiej jezdzie jak 330d? Tylko ze ladnie wyglada wewnacz? Wedlug mnie nie...
a to ciekawe.... pisales ze jezdziles 3.0tdi wiec widac jezdziles jedynym na swiecie 3.0tdi w przod napedziechanky pisze:Od kiedy jest wazne czy naped tyl czy przod na temat spalania?!Masta pisze:No ale ty masz diesla i tylko napęd na tył, no i manual kolego.chanky pisze:Teraz po chipie pali mi to samo, 6-6,5l przy jeszcze cieszej nodze.
Bylo: a4 b5 1.9tdi 140KM, TT 1.8T 180KM, S6 C5 4.2 340KM, S6 C6 5.2 435KM, A8 D3 4.2 334KM
Jest: Corvette C6 6.0 404KM viewtopic.php?t=61875
Jest: Corvette C6 6.0 404KM viewtopic.php?t=61875
- chanky
- Forum Audi A6 / A7

Sorry nie myslalem o 3.0 TDI tylko o 2.7. 3.0 Tdi po jezdzie probnej i tak odpadl wedle Automatu. W miescie jest dobrze miec, ale za malo w miescie przebywam.Nowak_zg pisze:chanky pisze:Wez pod uwage oba silniki 3litry. Jakim cudem ma B7 3.0 TDI miec prawo o spokojnie 1,5-2,5 litra wiecej pociagnac, przy samiej jezdzie jak 330d? Tylko ze ladnie wyglada wewnacz? Wedlug mnie nie...a to ciekawe.... pisales ze jezdziles 3.0tdi wiec widac jezdziles jedynym na swiecie 3.0tdi w przod napedziechanky pisze:Od kiedy jest wazne czy naped tyl czy przod na temat spalania?!Masta pisze: No ale ty masz diesla i tylko napęd na tył, no i manual kolego.
koledze chodzilo o roznice w 4x4 a rwd bo 3.0tdi wychodzi tylko w quattro
I tak wolalbym aby ten temat sie zakonczyl, bo nie mam checi sie klocic, co lepsze a co nie. Kazdy z zreszta swoje zdanie ma. Tylko trzeba byc szczerym jak jestl w rzeczywistosci.
PS: Jezdzilem takze 3.0TDI w napedzie na przod, w C5 AVant.
- chanky
- Forum Audi A6 / A7

A wlasnie ze nie.rubio pisze:hehe to to chyba jakiś składak robiony w garażu, albo prototypchanky pisze:PS: Jezdzilem takze 3.0TDI w napedzie na przod, w C5 AVant.
Tu fotki co do wymiany
A tu znajdziesz caly temat, co i jak bylo robione i ile kosztowalo.
Pozdrawiam
- pama
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
uuu kolego, przesadzasz:)))chanky
Ja w 2.7 jechalem Maualem. i Spalilo mi 7,9l Diesla. A jechalem jak teraz. I mam 5,5-6,5l.
W 3.0 TDI Quattro i Tip'a mialem 8,5l. Jechalem 4 Samochodami wszystkie sama trasa, zawsze bylo pusto.
tyle, to pali moje BPP z 4 osobami przy 160kmh
Co do reszty...
Niestety... wlasnie ze wzgledu na srodek kupilem C6
Co do Twojego BwM.. to ta wersje bardzo latwo poznac po wydechu (dla ulatwienia) 330d ma podwojne rury, 525d ma pojedyncza, owalna
Jedno mnie zawsze zastanawialo w tych silnikach... Czemu tylko jedna rure maja okopcona.. hahaha
PS. Sorry.. ale nie mozesz porownywac spalania Twojego C5 2.5 z silnikiem 330d (2006/07)
Szerokosci i daleszego zadowolenia