Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

BMW 330d 231KM Time to say good bye Audi :-)

Prezentacja aut innych marek.
Awatar użytkownika
Jaszczur-gl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Jaszczur-gl » 22 sty 2011, 14:44

chanky pisze:
Jaszczur-gl pisze:
KucaQ pisze:To jest 330d E90 jak sie nie mylę. Kiedyś z gościem na parkingu w Niemczech gadałem że to jest 330-tka e90
tak to jest model e90.
sam o takiej myślę ale w wersji coupe a najlepiej cabrio bo ma hard topa
Moge tylko polecac! Spalanie jest super(5-7l policzone!!!), w porownaniu do 2.5 TDI (8-12l). A moc to juz w ogole ;-)
Co mi jedynie Brakuje to ryk silnika V6 z Pompa VEP :-)
wiesz aktualnie mam e60 535d i mam dylemat czy chce mniejsze auto. bo za 2 latka chyba X6 dosiąde
Moja Srebrna Ślicznotka. Chip V-tech
Moja Była :(
Usunieto pkt 29 regulaminu

robcio464
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: robcio464 » 30 sty 2011, 16:55

e90 super naprawdę jeszcze z tym silnikiem, ale strasznie mała jak dla mnie :( wiem, że zarówno i 5 jak i audi a6 w porównaniu do moje Superba jest poprostu ciasne. Nie wiem jak zrobili tego szkodnika ale jest naprawdę super wielki

Awatar użytkownika
chanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chanky » 01 lut 2011, 19:03

Na moje Warunki jest nawet za duzy ;-) Jezdze tylko z dziewczyna. Co jakis czas tylko do polski. A tak do Roboty na Autobanie 50km w jedna i sowrotem

[ Dodano: 2011-02-05, 23:12 ]
Update:

Chip z 231 na 277PS! z 520Nm na 620Nm!
Zmienilem Zolte Corona Angle Eyes na Biale. Tylko Kamera w Iphone do d.... jest nie widac tak ladnie :-)

To Do ->
Szukac za dobrymi Felgi M 18" albo 19", moze i jeszcze M-Pakiet, zalerzy ile bedzie kosztowalo :-)

Chce chce dac zrobic skore, tylko nie wiem na jaki kolor, i chce miec co indiwidualnego co pasuje do srodka mego, moze ktos z was ma pomysl.

Troche w dol musi pojsc.

I Kupic w koncu napis na 330d :-D, wszstkich co maja i ja wyprzedzam na Autobanie czuja sie pewnie szrasznie za mna jak nie dawaja rady ;-)

Wstwie tu na dniach PDF od danych z hamowni.
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
rafalekA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rafalekA6 » 20 lut 2011, 14:46

w porownaniu do A6 to w tych bMW serii 3 siedzi sie jak na taborecie...
Wiem bo szukałem zanim kupilem Awdi.
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej szaleniec?

Awatar użytkownika
Seweryn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Seweryn » 20 lut 2011, 15:34

Właśnie myślałem nad zakupem takiego auta... Sporo mniej pali (sporo gorszy dźwięk wydaje :| ), a osiągi podobne jak s6. Fajne autko, szkoda, że nie czarne <okok>
Vorsprung durch Technik.

Awatar użytkownika
chanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chanky » 20 lut 2011, 20:41

Seweryn pisze:Właśnie myślałem nad zakupem takiego auta... Sporo mniej pali (sporo gorszy dźwięk wydaje :| ), a osiągi podobne jak s6. Fajne autko, szkoda, że nie czarne <okok>
No na czarny polowalem, ale ten byl w lepszym stanie i tanjszy, i wszystko poprzez BMW robione.

Ostatnio jak bylem w PL przejechalem 293km z Bydgoszczy az do Granicy. Zatankowalem 13,67l Ropy.

surowy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: surowy » 20 lut 2011, 22:14

chanky, 300km zrobiłeś na 14 litrach? :O
To jak za darmo.

Awatar użytkownika
chanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chanky » 20 lut 2011, 22:28

surowy pisze:chanky, 300km zrobiłeś na 14 litrach? :O
To jak za darmo.
Tak z Bydgoszczy na ulicy Jana Matejki do Swiecka.
Dobra jechalem tylko 100-120 Km/h

Awatar użytkownika
Dodek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1992
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 ALF 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Dodek » 20 lut 2011, 22:46

fajna ale pod wzg wyposażenia -marnie, w e46 maja czesciej spotykane"lepsze wypasy" niz w tych nowszych

ale silnikowo widze rewelka -bdb osiągi a spalanie malutkie ciekawe jak radzi sobie wersja 335 d?
no i bmka lepiej sie prowadzi na zakretach <lol>
Łan tu sri TDI :mrgreen:

Awatar użytkownika
Masta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Kontakt:

Post autor: Masta » 21 lut 2011, 13:37

Auto spoko tylko środek już nie taki ładny jak w Audi C6, dla mnie za bardzo prosty.
Przed zakupem C6 miałem chrapkę na bmw 5, ale jak się wsiadło w bmw to człowiek se pomyślał, za co ja tu tyle płace :P ?? Chyba za ten znaczek na kierownicy :|
Przyszła zima, śnieg lód, i widok kręcącej kołami i wyjącej bmw był często widziany na parkingu :p mojej niuni nie trzeba było prosić :) bez zająknięcia ruszała. Następne auto jakie kupie też będzie miało napęd na wszystkie koła ;)
Jest - Volvo C70 II 2.5T

Awatar użytkownika
chanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chanky » 22 lut 2011, 22:26

Masta pisze:Auto spoko tylko środek już nie taki ładny jak w Audi C6, dla mnie za bardzo prosty.
Przed zakupem C6 miałem chrapkę na bmw 5, ale jak się wsiadło w bmw to człowiek se pomyślał, za co ja tu tyle płace :P ?? Chyba za ten znaczek na kierownicy :|
Przyszła zima, śnieg lód, i widok kręcącej kołami i wyjącej bmw był często widziany na parkingu :p mojej niuni nie trzeba było prosić :) bez zająknięcia ruszała. Następne auto jakie kupie też będzie miało napęd na wszystkie koła ;)
No nie wiem, proste to napewno nie jest. Wsiadz w Opla.....
Dobra najpiekniejsze moze nie jest. Ale Audi takie piekne nie jest. Zreszta dla mnie i tak obojetne. Bo dla mnie najwazniejszy aspekt jest silnik. I to w takim razie tylko BMW ma na dzien dzisiejszy najlepsze silniki 6cio Zylindrowe. R6 silnik od dolu jest bardziej agresywny, zbiera sie szybciej i pali mniej! Ja jechalem A4 2.7 TDI jak i 3.0 TDI na probe. Kazdy z nich w aspekcie spalania mnie zawiodl.... A jechalem kazdego przez okolo 100km. Tylko poza miastem i na Autobanie. Bo do miasta nie lubie jezdzic Autem, albo Taxowke albo na Motorze sam.

Co mi da tyle piekno, jak nie trzyma to co pisze na papierze ;-)

Awatar użytkownika
chanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chanky » 23 lut 2011, 16:50

ZelvaBOi pisze:chanky, tylko wez pod uwage, ze 3.0 TDI (Avant) wazy z kierowca i malym bagazem prawie 2 tony i przy predkosci 100-120 (jak tam napisales) taka masa u mnie spala przy plynnej jezdzie po autobahnie 6,5-6,7 litra - przy 140 kmh na autostradzie troche ponad 7 litrow. Wiec wynik jest calkiem niezly przy fakcie, ze auto o 1/3 wieksze i okolo pewnie 350 kg ciezsze. Jakby wsadzic V6 do Golfa to by pewnie palil tez 5 litrow i bujal sie do setki w 5 sekund.

Taka moja uwaga, a ze BMW mi sie podoba z wygladu to juz inna sprawa - w srodku gorzej, ale na zewnatrz mistrzostwo :). Sliczna - zycze milej eksploatacji.
ZelvaBOi, ja porownalem E90 z A4. Nie z A6.

Audi A4 B7 2.7 TDI = 1540kg
Audi A4 B7 3.0 TDI = 1610kg
BMW E90 330d = 1610 kg

Wez pod uwage oba silniki 3litry. Jakim cudem ma B7 3.0 TDI miec prawo o spokojnie 1,5-2,5 litra wiecej pociagnac, przy samiej jezdzie jak 330d? Tylko ze ladnie wyglada wewnacz? Wedlug mnie nie...

Awatar użytkownika
Masta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Masta » 23 lut 2011, 23:04

Jak tak porównujecie Bmw 5 i Audi A6.. tutaj jest test ;)
http://moto.pl/MotoPL/1,99235,3404177.html
Jakość materiałów w kabinie "piątki" odstaje od poziomu Mercedesa i Audi. Tworzywa niektórych elementów są kiepskie jak forma naszej kadry w meczu z Kolumbią - uchwyty na napoje wysuwane z deski rozdzielczej po stronie pasażera są zrobione z taniego plastiku i się chyboczą. Deska rozdzielcza nie urzeka funkcjonalnością, brakuje schowków i półek - w ogromnym środkowym podłokietniku zmieści się tylko telefon.
Czyli co do wnętrza, miałem racje.
A6 zaopatrzone w napęd na cztery koła zużywa około 0,8 litra paliwa więcej na 100 km niż konkurenci. Za to jeździ się nim znakomicie niezależnie od pogody. Więcej - im gorsze warunki, tym lepiej czujemy się za kierownicą Audi. To bardzo zwinny, lekko prowadzący się samochód; przewidywalny, neutralny, dostarczający wiele satysfakcji z jazdy
Najmniej kosztuje Audi: 204 489 zł. W tej kwocie mieści się napęd quattro
Najwięcej - aż 222,5 tys. zł - trzeba zapłacić za BMW. Wersja z napędem na cztery koła (530xd) kosztuje 229,3 tys. zł.

Masa/ładowność
Audi 1765/580 kg Bmw 1665/560 kg

Audi świetnie jeździ, jest ładne, obszerne i pierwszorzędnie wykończone; do tego najtańsze. Za gotowość do kompromisu ogłaszamy go zwycięzcą. :p
Srebrny medal przyznajemy BMW.

To tak z grubsza ;)

Edit:
Drugi test
http://www.auto-swiat.pl/1-audi-a6-kont ... h-rywali/1
Podsumowanie - Postęp małymi kroczkami, za to w wielu dyscyplinach. Nowe A6 zapewnia wyższy komfort, daje więcej radości z jazdy, sprawia wrażenie solidniejszego i bardziej nowoczesnego auta, a jest przy tym szybsze oraz oszczędniejsze od poprzednika. Ale czy to wystarczy, żeby zdystansować głównych konkurentów w tej klasie? Rywal z Bawarii - BMW serii 5 - jest po prostu bardzo dobrym samochodem, a i Mercedesowi też niczego nie brakuje.
:)
Ostatnio zmieniony 27 lut 2011, 14:27 przez Masta, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest - Volvo C70 II 2.5T

Awatar użytkownika
chanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chanky » 25 lut 2011, 17:02

ZelvaBOi pisze:
chanky pisze:Wez pod uwage oba silniki 3litry. Jakim cudem ma B7 3.0 TDI miec prawo o spokojnie 1,5-2,5 litra wiecej pociagnac, przy samiej jezdzie jak 330d? Tylko ze ladnie wyglada wewnacz? Wedlug mnie nie...
Jak znam Audi to pewnie to A4 jest z Tipem i Quattro (akurat w 3 litrach nie mozna miec oski) - wiec tu znika Ci dodatkowe 1,5 litra.
Bejce masz w manualu i z napedem na tyl.

[ Dodano: 2011-02-24, 21:47 ]
Masta, postawienie tych aut na zdjeciu pod Allianz arena to jakas zlosliwosc w kierunku BMW? :P hehe
Ja w 2.7 jechalem Maualem. i Spalilo mi 7,9l Diesla. A jechalem jak teraz. I mam 5,5-6,5l.
W 3.0 TDI Quattro i Tip'a mialem 8,5l. Jechalem 4 Samochodami wszystkie sama trasa, zawsze bylo pusto.

I to wszystko byly limuzyny. Dlatego dla mnie aspekt wazniejszy jest i bedzie zeby mniej palil, i miec dodatkowo jeszcze ztroche Fun. I w tej KAtegori wygral 3l R6. Ekonomiczny i jak dla mnie cichy, owszem Audi z silnikiem 2.7 jest baaardzo cichy! Ale jak juz wyzej napisalem Spalanie jest najwazniejsze dla mnie, (Dla mego Portwela, jade 50-60tkm rocznie) Jak i dla srodowiska :-)

Awatar użytkownika
Masta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Masta » 10 mar 2011, 23:37

Siedziałem ostatnio u znajomego w nowo zakupionej BMW 525i E61 rok 2006
Ma on w niej pełne wyposażenie jak na tamten rok. Jeździliśmy trochę (on za kierownicą)
Moje wrażenie jest takie. Bardziej cicho niż w mojej C6 ale pewnie przez to że ma komfort pakiet a ja mam sport pakiet, a w tym twardsze zawieszenie. Czy ogólnie beemki są cichsze w środku?
Silnika prawie nic nie słychać, niby to V6 ale nawet jak walnie mu po garach to chodzi jak odkurzacz.
W Audi słychać jak ładnie wkręca się silnik no i mruczenie wydechu :>
No i pierwsze wrażenie jak wsiadłem do jego auta too.. plastik plastik i jeszcze raz plastik, a szkoda :|
Wszystko z plastiku, masakra. Nie dość że plastik to jeszcze lipnej jakości. I do tego jeszcze niby aluminiowe wstawki, które też są z plastiku.
Deska rozdzielcza nudna, tak jak już wcześniej wspominałem, ale ten egzemplarz ratuje to że ma duży wyświetlacz. Bo też ma DVD
I niech mi nikt nie gada że wnętrze bmw a audi to tylko kwestia gustu. Tak tylko mówią Ci co tylko jeździli bmw.
A tak poza tym to beemki są bardzo ładne :)
Pozdrawiam
Jest - Volvo C70 II 2.5T

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne marki”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl