wiesz aktualnie mam e60 535d i mam dylemat czy chce mniejsze auto. bo za 2 latka chyba X6 dosiądechanky pisze:Moge tylko polecac! Spalanie jest super(5-7l policzone!!!), w porownaniu do 2.5 TDI (8-12l). A moc to juz w ogoleJaszczur-gl pisze:tak to jest model e90.KucaQ pisze:To jest 330d E90 jak sie nie mylę. Kiedyś z gościem na parkingu w Niemczech gadałem że to jest 330-tka e90
sam o takiej myślę ale w wersji coupe a najlepiej cabrio bo ma hard topa
Co mi jedynie Brakuje to ryk silnika V6 z Pompa VEP
BMW 330d 231KM Time to say good bye Audi :-)
- Jaszczur-gl
- Forum Audi A6 / A7

Moja Srebrna Ślicznotka. Chip V-tech
Moja Była
Usunieto pkt 29 regulaminu
Moja Była
Usunieto pkt 29 regulaminu
- chanky
- Forum Audi A6 / A7

Na moje Warunki jest nawet za duzy
Jezdze tylko z dziewczyna. Co jakis czas tylko do polski. A tak do Roboty na Autobanie 50km w jedna i sowrotem
[ Dodano: 2011-02-05, 23:12 ]
Update:
Chip z 231 na 277PS! z 520Nm na 620Nm!
Zmienilem Zolte Corona Angle Eyes na Biale. Tylko Kamera w Iphone do d.... jest nie widac tak ladnie
To Do ->
Szukac za dobrymi Felgi M 18" albo 19", moze i jeszcze M-Pakiet, zalerzy ile bedzie kosztowalo
Chce chce dac zrobic skore, tylko nie wiem na jaki kolor, i chce miec co indiwidualnego co pasuje do srodka mego, moze ktos z was ma pomysl.
Troche w dol musi pojsc.
I Kupic w koncu napis na 330d :-D, wszstkich co maja i ja wyprzedzam na Autobanie czuja sie pewnie szrasznie za mna jak nie dawaja rady
Wstwie tu na dniach PDF od danych z hamowni.
![Obrazek]()
[ Dodano: 2011-02-05, 23:12 ]
Update:
Chip z 231 na 277PS! z 520Nm na 620Nm!
Zmienilem Zolte Corona Angle Eyes na Biale. Tylko Kamera w Iphone do d.... jest nie widac tak ladnie
To Do ->
Szukac za dobrymi Felgi M 18" albo 19", moze i jeszcze M-Pakiet, zalerzy ile bedzie kosztowalo
Chce chce dac zrobic skore, tylko nie wiem na jaki kolor, i chce miec co indiwidualnego co pasuje do srodka mego, moze ktos z was ma pomysl.
Troche w dol musi pojsc.
I Kupic w koncu napis na 330d :-D, wszstkich co maja i ja wyprzedzam na Autobanie czuja sie pewnie szrasznie za mna jak nie dawaja rady
Wstwie tu na dniach PDF od danych z hamowni.

- chanky
- Forum Audi A6 / A7

No na czarny polowalem, ale ten byl w lepszym stanie i tanjszy, i wszystko poprzez BMW robione.Seweryn pisze:Właśnie myślałem nad zakupem takiego auta... Sporo mniej pali (sporo gorszy dźwięk wydaje), a osiągi podobne jak s6. Fajne autko, szkoda, że nie czarne
Ostatnio jak bylem w PL przejechalem 293km z Bydgoszczy az do Granicy. Zatankowalem 13,67l Ropy.
- Masta
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Auto spoko tylko środek już nie taki ładny jak w Audi C6, dla mnie za bardzo prosty.
Przed zakupem C6 miałem chrapkę na bmw 5, ale jak się wsiadło w bmw to człowiek se pomyślał, za co ja tu tyle płace :P
Chyba za ten znaczek na kierownicy
Przyszła zima, śnieg lód, i widok kręcącej kołami i wyjącej bmw był często widziany na parkingu
mojej niuni nie trzeba było prosić
bez zająknięcia ruszała. Następne auto jakie kupie też będzie miało napęd na wszystkie koła 
Przed zakupem C6 miałem chrapkę na bmw 5, ale jak się wsiadło w bmw to człowiek se pomyślał, za co ja tu tyle płace :P
Przyszła zima, śnieg lód, i widok kręcącej kołami i wyjącej bmw był często widziany na parkingu
Jest - Volvo C70 II 2.5T
- chanky
- Forum Audi A6 / A7

No nie wiem, proste to napewno nie jest. Wsiadz w Opla.....Masta pisze:Auto spoko tylko środek już nie taki ładny jak w Audi C6, dla mnie za bardzo prosty.
Przed zakupem C6 miałem chrapkę na bmw 5, ale jak się wsiadło w bmw to człowiek se pomyślał, za co ja tu tyle płace :PChyba za ten znaczek na kierownicy
![]()
Przyszła zima, śnieg lód, i widok kręcącej kołami i wyjącej bmw był często widziany na parkingumojej niuni nie trzeba było prosić
bez zająknięcia ruszała. Następne auto jakie kupie też będzie miało napęd na wszystkie koła
Dobra najpiekniejsze moze nie jest. Ale Audi takie piekne nie jest. Zreszta dla mnie i tak obojetne. Bo dla mnie najwazniejszy aspekt jest silnik. I to w takim razie tylko BMW ma na dzien dzisiejszy najlepsze silniki 6cio Zylindrowe. R6 silnik od dolu jest bardziej agresywny, zbiera sie szybciej i pali mniej! Ja jechalem A4 2.7 TDI jak i 3.0 TDI na probe. Kazdy z nich w aspekcie spalania mnie zawiodl.... A jechalem kazdego przez okolo 100km. Tylko poza miastem i na Autobanie. Bo do miasta nie lubie jezdzic Autem, albo Taxowke albo na Motorze sam.
Co mi da tyle piekno, jak nie trzyma to co pisze na papierze
- chanky
- Forum Audi A6 / A7

ZelvaBOi, ja porownalem E90 z A4. Nie z A6.ZelvaBOi pisze:chanky, tylko wez pod uwage, ze 3.0 TDI (Avant) wazy z kierowca i malym bagazem prawie 2 tony i przy predkosci 100-120 (jak tam napisales) taka masa u mnie spala przy plynnej jezdzie po autobahnie 6,5-6,7 litra - przy 140 kmh na autostradzie troche ponad 7 litrow. Wiec wynik jest calkiem niezly przy fakcie, ze auto o 1/3 wieksze i okolo pewnie 350 kg ciezsze. Jakby wsadzic V6 do Golfa to by pewnie palil tez 5 litrow i bujal sie do setki w 5 sekund.
Taka moja uwaga, a ze BMW mi sie podoba z wygladu to juz inna sprawa - w srodku gorzej, ale na zewnatrz mistrzostwo. Sliczna - zycze milej eksploatacji.
Audi A4 B7 2.7 TDI = 1540kg
Audi A4 B7 3.0 TDI = 1610kg
BMW E90 330d = 1610 kg
Wez pod uwage oba silniki 3litry. Jakim cudem ma B7 3.0 TDI miec prawo o spokojnie 1,5-2,5 litra wiecej pociagnac, przy samiej jezdzie jak 330d? Tylko ze ladnie wyglada wewnacz? Wedlug mnie nie...
- Masta
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
Jak tak porównujecie Bmw 5 i Audi A6.. tutaj jest test 
http://moto.pl/MotoPL/1,99235,3404177.html
Najwięcej - aż 222,5 tys. zł - trzeba zapłacić za BMW. Wersja z napędem na cztery koła (530xd) kosztuje 229,3 tys. zł.
Masa/ładowność
Audi 1765/580 kg Bmw 1665/560 kg
Audi świetnie jeździ, jest ładne, obszerne i pierwszorzędnie wykończone; do tego najtańsze. Za gotowość do kompromisu ogłaszamy go zwycięzcą.
Srebrny medal przyznajemy BMW.
To tak z grubsza
Edit:
Drugi test
http://www.auto-swiat.pl/1-audi-a6-kont ... h-rywali/1
Podsumowanie - Postęp małymi kroczkami, za to w wielu dyscyplinach. Nowe A6 zapewnia wyższy komfort, daje więcej radości z jazdy, sprawia wrażenie solidniejszego i bardziej nowoczesnego auta, a jest przy tym szybsze oraz oszczędniejsze od poprzednika. Ale czy to wystarczy, żeby zdystansować głównych konkurentów w tej klasie? Rywal z Bawarii - BMW serii 5 - jest po prostu bardzo dobrym samochodem, a i Mercedesowi też niczego nie brakuje.

http://moto.pl/MotoPL/1,99235,3404177.html
Czyli co do wnętrza, miałem racje.Jakość materiałów w kabinie "piątki" odstaje od poziomu Mercedesa i Audi. Tworzywa niektórych elementów są kiepskie jak forma naszej kadry w meczu z Kolumbią - uchwyty na napoje wysuwane z deski rozdzielczej po stronie pasażera są zrobione z taniego plastiku i się chyboczą. Deska rozdzielcza nie urzeka funkcjonalnością, brakuje schowków i półek - w ogromnym środkowym podłokietniku zmieści się tylko telefon.
Najmniej kosztuje Audi: 204 489 zł. W tej kwocie mieści się napęd quattroA6 zaopatrzone w napęd na cztery koła zużywa około 0,8 litra paliwa więcej na 100 km niż konkurenci. Za to jeździ się nim znakomicie niezależnie od pogody. Więcej - im gorsze warunki, tym lepiej czujemy się za kierownicą Audi. To bardzo zwinny, lekko prowadzący się samochód; przewidywalny, neutralny, dostarczający wiele satysfakcji z jazdy
Najwięcej - aż 222,5 tys. zł - trzeba zapłacić za BMW. Wersja z napędem na cztery koła (530xd) kosztuje 229,3 tys. zł.
Masa/ładowność
Audi 1765/580 kg Bmw 1665/560 kg
Audi świetnie jeździ, jest ładne, obszerne i pierwszorzędnie wykończone; do tego najtańsze. Za gotowość do kompromisu ogłaszamy go zwycięzcą.
Srebrny medal przyznajemy BMW.
To tak z grubsza
Edit:
Drugi test
http://www.auto-swiat.pl/1-audi-a6-kont ... h-rywali/1
Podsumowanie - Postęp małymi kroczkami, za to w wielu dyscyplinach. Nowe A6 zapewnia wyższy komfort, daje więcej radości z jazdy, sprawia wrażenie solidniejszego i bardziej nowoczesnego auta, a jest przy tym szybsze oraz oszczędniejsze od poprzednika. Ale czy to wystarczy, żeby zdystansować głównych konkurentów w tej klasie? Rywal z Bawarii - BMW serii 5 - jest po prostu bardzo dobrym samochodem, a i Mercedesowi też niczego nie brakuje.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2011, 14:27 przez Masta, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest - Volvo C70 II 2.5T
- chanky
- Forum Audi A6 / A7

Ja w 2.7 jechalem Maualem. i Spalilo mi 7,9l Diesla. A jechalem jak teraz. I mam 5,5-6,5l.ZelvaBOi pisze:Jak znam Audi to pewnie to A4 jest z Tipem i Quattro (akurat w 3 litrach nie mozna miec oski) - wiec tu znika Ci dodatkowe 1,5 litra.chanky pisze:Wez pod uwage oba silniki 3litry. Jakim cudem ma B7 3.0 TDI miec prawo o spokojnie 1,5-2,5 litra wiecej pociagnac, przy samiej jezdzie jak 330d? Tylko ze ladnie wyglada wewnacz? Wedlug mnie nie...
Bejce masz w manualu i z napedem na tyl.
[ Dodano: 2011-02-24, 21:47 ]
Masta, postawienie tych aut na zdjeciu pod Allianz arena to jakas zlosliwosc w kierunku BMW? :P hehe
W 3.0 TDI Quattro i Tip'a mialem 8,5l. Jechalem 4 Samochodami wszystkie sama trasa, zawsze bylo pusto.
I to wszystko byly limuzyny. Dlatego dla mnie aspekt wazniejszy jest i bedzie zeby mniej palil, i miec dodatkowo jeszcze ztroche Fun. I w tej KAtegori wygral 3l R6. Ekonomiczny i jak dla mnie cichy, owszem Audi z silnikiem 2.7 jest baaardzo cichy! Ale jak juz wyzej napisalem Spalanie jest najwazniejsze dla mnie, (Dla mego Portwela, jade 50-60tkm rocznie) Jak i dla srodowiska
- Masta
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
Siedziałem ostatnio u znajomego w nowo zakupionej BMW 525i E61 rok 2006
Ma on w niej pełne wyposażenie jak na tamten rok. Jeździliśmy trochę (on za kierownicą)
Moje wrażenie jest takie. Bardziej cicho niż w mojej C6 ale pewnie przez to że ma komfort pakiet a ja mam sport pakiet, a w tym twardsze zawieszenie. Czy ogólnie beemki są cichsze w środku?
Silnika prawie nic nie słychać, niby to V6 ale nawet jak walnie mu po garach to chodzi jak odkurzacz.
W Audi słychać jak ładnie wkręca się silnik no i mruczenie wydechu
No i pierwsze wrażenie jak wsiadłem do jego auta too.. plastik plastik i jeszcze raz plastik, a szkoda
Wszystko z plastiku, masakra. Nie dość że plastik to jeszcze lipnej jakości. I do tego jeszcze niby aluminiowe wstawki, które też są z plastiku.
Deska rozdzielcza nudna, tak jak już wcześniej wspominałem, ale ten egzemplarz ratuje to że ma duży wyświetlacz. Bo też ma DVD
I niech mi nikt nie gada że wnętrze bmw a audi to tylko kwestia gustu. Tak tylko mówią Ci co tylko jeździli bmw.
A tak poza tym to beemki są bardzo ładne
Pozdrawiam
Ma on w niej pełne wyposażenie jak na tamten rok. Jeździliśmy trochę (on za kierownicą)
Moje wrażenie jest takie. Bardziej cicho niż w mojej C6 ale pewnie przez to że ma komfort pakiet a ja mam sport pakiet, a w tym twardsze zawieszenie. Czy ogólnie beemki są cichsze w środku?
Silnika prawie nic nie słychać, niby to V6 ale nawet jak walnie mu po garach to chodzi jak odkurzacz.
W Audi słychać jak ładnie wkręca się silnik no i mruczenie wydechu
No i pierwsze wrażenie jak wsiadłem do jego auta too.. plastik plastik i jeszcze raz plastik, a szkoda
Wszystko z plastiku, masakra. Nie dość że plastik to jeszcze lipnej jakości. I do tego jeszcze niby aluminiowe wstawki, które też są z plastiku.
Deska rozdzielcza nudna, tak jak już wcześniej wspominałem, ale ten egzemplarz ratuje to że ma duży wyświetlacz. Bo też ma DVD
I niech mi nikt nie gada że wnętrze bmw a audi to tylko kwestia gustu. Tak tylko mówią Ci co tylko jeździli bmw.
A tak poza tym to beemki są bardzo ładne
Pozdrawiam
Jest - Volvo C70 II 2.5T