Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

BMW 330d 231KM Time to say good bye Audi :-)

Prezentacja aut innych marek.
Awatar użytkownika
chanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chanky » 12 mar 2011, 23:26

Zgdadzam sie ze BMW nie ma najpiekniejszego wnetrza. Mi sie osobiscie tez lepiej podoba w Audi. Chcialem kupic jak juz wyzej pisalem A4. Ale zawiodlo mnie przyspieszenie i do tego te wstretne spalanie!

A teraz jade szybciej, i pale mniej.

btw

Teraz po chipie pali mi to samo, 6-6,5l przy jeszcze cieszej nodze.
To jest Technika bardzo dobra na dzien disiejszy. Audi po prostu zrobil blad ze pawilo sie dalej z Pompwtryskami...... Zamiast sie skupic na CR.

Awatar użytkownika
Masta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Masta » 14 mar 2011, 00:12

chanky pisze:Teraz po chipie pali mi to samo, 6-6,5l przy jeszcze cieszej nodze.
No ale ty masz diesla i tylko napęd na tył, no i manual kolego.

Wczoraj i dzisiaj jeździłem trochę znajomego BMW :)
Jazda nim, która jest tak zachwalana przez posiadaczy BMW niczym mnie nie zaciekawiła :|
Wręcz przeciwnie. Porównując wspomaganie do mojej Audi to jak bym traktor prowadził. W Audi kierownica chodzi jak marzenie :)
Zawieszenie niby miękkie ale czuć nawet kamyczki na drodze, tak jak bym tyłkiem siedział na asfalcie, jak dla mnie jest to dziwne. W Audi niby mam zawieszenie twarde ale czegoś takiego nie czuć.
I współczuję tym co tak BMW zachwalają a nie mają żadnego pojęcia o Audi :|
To że mają dobre silniki to się z tym zgodzę, ale na tym zachwalanie się kończy.

Pozdrawiam i już nie męczę ;)
Jest - Volvo C70 II 2.5T

Awatar użytkownika
chanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chanky » 24 mar 2011, 21:30

Masta pisze:
chanky pisze:Teraz po chipie pali mi to samo, 6-6,5l przy jeszcze cieszej nodze.
Od kiedy jest wazne czy naped tyl czy przod na temat spalania?!
I jak juz wyzej pisalem A4 byl Manual!! Bo mnie automat nie kreci.
Jazda nim, która jest tak zachwalana przez posiadaczy BMW niczym mnie nie zaciekawiła :|
Prosze zdejmi okulary Audi..... Badz objektywny!
Tez kiedys taki bylem. Audi lepsze itd ale prawda jest taka ze do kupy zawsze jakies dorbnostki sie psuja. Dobra ale to kazde auto ma prawo na to. To akurat nie powod dlaczego sie przesiadlem na co innego. Bylem zadowolony z C5 jak i z innych jakei mialem okazje jechac.
Wręcz przeciwnie. Porównując wspomaganie do mojej Audi to jak bym traktor prowadził. W Audi kierownica chodzi jak marzenie :)
Przeginasz.... Moze nie jest taka jak w Audi. Ale tak az zle nie jest. Radzilbym sie przejechac Samochodem co posiada Aktiv Lenkung.
Zawieszenie niby miękkie ale czuć nawet kamyczki na drodze, tak jak bym tyłkiem siedział na asfalcie, jak dla mnie jest to dziwne.
Do dzis sie nie zmienilo, jest bardziej sporotwy BMW niz Audi, oczywiste jest to ze poczujesz sie w innym aucie calkiem innaczej..... Jak dla mnie kazde auto co ma 18" i wieksze sie jedzie jak szolg, wszystko poczuc idzie. I nie mow mi ze nie....
I współczuję tym co tak BMW zachwalają a nie mają żadnego pojęcia o Audi :|
No Comment..........
To że mają dobre silniki to się z tym zgodzę, ale na tym zachwalanie się kończy.
Gdzie co innego chwalilem ^^ ? Ja tylko mowie o spalaniu! i o Silniku.... Dla mnei to ma wazniejszy aspekt niz co kolwiek innego.

Design Audi tez mi sie podoba bardziej niz BMW, ale dla mnie sa inne zeczy wazniejsze niz tylko aby ladnie wygladalo.

Pozdrawiam
Tomek

Awatar użytkownika
Nowak_zg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Nowak_zg » 24 mar 2011, 22:53

chanky pisze:Wez pod uwage oba silniki 3litry. Jakim cudem ma B7 3.0 TDI miec prawo o spokojnie 1,5-2,5 litra wiecej pociagnac, przy samiej jezdzie jak 330d? Tylko ze ladnie wyglada wewnacz? Wedlug mnie nie...
chanky pisze:
Masta pisze:
a to ciekawe.... pisales ze jezdziles 3.0tdi wiec widac jezdziles jedynym na swiecie 3.0tdi w przod napedzie <wysmiewacz> koledze chodzilo o roznice w 4x4 a rwd bo 3.0tdi wychodzi tylko w quattro
Bylo: a4 b5 1.9tdi 140KM, TT 1.8T 180KM, S6 C5 4.2 340KM, S6 C6 5.2 435KM, A8 D3 4.2 334KM
Jest: Corvette C6 6.0 404KM viewtopic.php?t=61875

Awatar użytkownika
chanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chanky » 25 mar 2011, 00:02

Nowak_zg pisze:
chanky pisze:Wez pod uwage oba silniki 3litry. Jakim cudem ma B7 3.0 TDI miec prawo o spokojnie 1,5-2,5 litra wiecej pociagnac, przy samiej jezdzie jak 330d? Tylko ze ladnie wyglada wewnacz? Wedlug mnie nie...
chanky pisze:
Masta pisze: No ale ty masz diesla i tylko napęd na tył, no i manual kolego.
a to ciekawe.... pisales ze jezdziles 3.0tdi wiec widac jezdziles jedynym na swiecie 3.0tdi w przod napedzie <wysmiewacz> koledze chodzilo o roznice w 4x4 a rwd bo 3.0tdi wychodzi tylko w quattro
Sorry nie myslalem o 3.0 TDI tylko o 2.7. 3.0 Tdi po jezdzie probnej i tak odpadl wedle Automatu. W miescie jest dobrze miec, ale za malo w miescie przebywam.

I tak wolalbym aby ten temat sie zakonczyl, bo nie mam checi sie klocic, co lepsze a co nie. Kazdy z zreszta swoje zdanie ma. Tylko trzeba byc szczerym jak jestl w rzeczywistosci.

PS: Jezdzilem takze 3.0TDI w napedzie na przod, w C5 AVant.

Awatar użytkownika
chanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chanky » 25 mar 2011, 19:03

rubio pisze:
chanky pisze:PS: Jezdzilem takze 3.0TDI w napedzie na przod, w C5 AVant.
hehe to to chyba jakiś składak robiony w garażu, albo prototyp :>
A wlasnie ze nie.
Tu fotki co do wymiany

A tu znajdziesz caly temat, co i jak bylo robione i ile kosztowalo.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Tomasz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: pama » 25 mar 2011, 19:28

chanky
Ja w 2.7 jechalem Maualem. i Spalilo mi 7,9l Diesla. A jechalem jak teraz. I mam 5,5-6,5l.
W 3.0 TDI Quattro i Tip'a mialem 8,5l. Jechalem 4 Samochodami wszystkie sama trasa, zawsze bylo pusto.
uuu kolego, przesadzasz:)))

tyle, to pali moje BPP z 4 osobami przy 160kmh <rotfl>

Co do reszty...?? Hmm.. R6 3L BwM wg baaardzo ladnie brzmi... Mnie sie podoba. Jezdzilem czesto 530d i jest rewelacja... ;)
Niestety... wlasnie ze wzgledu na srodek kupilem C6 <radocha>

Co do Twojego BwM.. to ta wersje bardzo latwo poznac po wydechu (dla ulatwienia) 330d ma podwojne rury, 525d ma pojedyncza, owalna :>
Jedno mnie zawsze zastanawialo w tych silnikach... Czemu tylko jedna rure maja okopcona.. hahaha <wysmiewacz>

PS. Sorry.. ale nie mozesz porownywac spalania Twojego C5 2.5 z silnikiem 330d (2006/07)

Szerokosci i daleszego zadowolenia :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne marki”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl