Więc mam problem ze wspomaganiem, ogólnie kilka dni temu przestało działać mi wspomaganie, diagnoza
[ A6 C5] Wspomaganie, wywala płyn w zbiorniczku
[ A6 C5] Wspomaganie, wywala płyn w zbiorniczku
Witam
Więc mam problem ze wspomaganiem, ogólnie kilka dni temu przestało działać mi wspomaganie, diagnoza
- padła pompa. Wiec pompa kupiona nowa, zalany nowy płyn. Niestety mam problem, wspomaganie śmiga że można kręcić jednym palcem, pompa wyje jak głupia przy kręceniu kierownicą , płyn w zbiorniczku buzuje i prawie wywala jak odkręcę korek
mechanik stwierdził że coś nie tak z maglownicą ? Sądzicie że ma racje czy jednak to coś innego
POMOCY

Vivere Militare Est ![Obrazek]()

-
mariusz888
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Kolego masz jeszcze nie do konca uklad odpowietrzony dlatego CI pompa wyje i piane robi.
Na zakreconym korku zluzuj troche przewod powrotny oleju z maglownicy i uruchom silnik olej zacznie Ci wywalac pokrec tak troche po czym dokrec.
Potem mieszaj kierownica od lewej do prawej az do oporu przy koncach delikatnie dociskajac i przytrzymujac. Spowoduje to wypchniecie powietrza z maglownicy i pompy.
Kontroluj przy tym stan oleju w zbiorniku wyrównawczym, zeby ponownie nie zassalo powietrza.
Gdy juz pompa ucichnie dolej plyny do stanu zakrec korek.Kropka
Powodzenia jak cos pisz.
Na zakreconym korku zluzuj troche przewod powrotny oleju z maglownicy i uruchom silnik olej zacznie Ci wywalac pokrec tak troche po czym dokrec.
Potem mieszaj kierownica od lewej do prawej az do oporu przy koncach delikatnie dociskajac i przytrzymujac. Spowoduje to wypchniecie powietrza z maglownicy i pompy.
Kontroluj przy tym stan oleju w zbiorniku wyrównawczym, zeby ponownie nie zassalo powietrza.
Gdy juz pompa ucichnie dolej plyny do stanu zakrec korek.Kropka
Powodzenia jak cos pisz.
-
mariusz888
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
moim zdaniem to nie kwestia odpowietrzenia bo sprawny uklad sie zam odpowietrza w kilka sekund po zalaniu ukladu i sie nie pieni
powiem tylko ze to nie pierwszy przypadek na forum ze nowa pompa za okolo 300zl. tak wlasnie sie zachowuje.
ori nowa 1700 <szok>
powiem tylko ze to nie pierwszy przypadek na forum ze nowa pompa za okolo 300zl. tak wlasnie sie zachowuje.
ori nowa 1700 <szok>
allroad 3.0 ASB
allroad 2.5tdi AKE
a6 2.8Q ACK sedan
a3 8L ALH
allroad 2.5tdi AKE
a6 2.8Q ACK sedan
a3 8L ALH
-
mateuszsta20
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Mateusz