A z czego wynikają te twoje opory ?ZelvaBOi pisze:Ale tak z gazem to ja bym chyba nie chcial - jakos mam opory.
[ A6C6 2.0 TFSI - czy to słuszny wybór]
Ja szukam 2.0TDI lub TFSI
Który się trafi szybciej. Prawdopodobieństwo wskazuje na TDI, jest ich zdecydowanie więcej.
Wczoraj miałem okazję przejechać się 2.0TDI z 2005 roku z 220 tys przebiegu.
I wcale nie uważam aby to był muł.
Jeździłem też 3.0 233KM
Przecież to oczywiste, że 3.0 pięknie się wkręca.
Ale 2.0 całkiem nieźle przyśpiesza i uważam że dla dla większości użytkowników te osiągi wystarczą.
Pozdrawiam
Darp
Który się trafi szybciej. Prawdopodobieństwo wskazuje na TDI, jest ich zdecydowanie więcej.
Wczoraj miałem okazję przejechać się 2.0TDI z 2005 roku z 220 tys przebiegu.
I wcale nie uważam aby to był muł.
Jeździłem też 3.0 233KM
Przecież to oczywiste, że 3.0 pięknie się wkręca.
Ale 2.0 całkiem nieźle przyśpiesza i uważam że dla dla większości użytkowników te osiągi wystarczą.
Pozdrawiam
Darp
Hej Darp!Jak chcesz to sprzedam Ci swojego 2.0 tdi bo juz go nie chce (awarie),
Sam przymierzam sie do 2.0 tfsi dub 3.0 tdi z 06 lub 07,szkoda tylko ze benzyniak 2.0 nie ma w quatro ale wszystko na to wskazuje,ze to bedzie moja ukochana benzynka :-D,czytam opinie o tym tfsi w samych superlatywach, poza tym rzekome naprawy powinny byc tansze (chyba) choc z drugiej strony...koledzy co myslicie z tym porownaniem?licze na- bezawaryjnosc-,i w miare oszczednosc (ale depnac czasem tez lubie!)
p.s chyba jednak go ode mnie nie kupisz bo to anglik :-?

p.s chyba jednak go ode mnie nie kupisz bo to anglik :-?
Odswieżam wątek.
Jak jest z wytrzymałością tego silnika na duże przebiegi? Zdaje sobie sprawę, że zależy to od eksploatacji.... ale słyszałem opinie, że około 250k i remont. Wydaje się mało.
Zamierzam kupić A6 2.0TFSI z 2008... przebiegi są w granicach 130-200k (niemcy).
Jak jest z wytrzymałością tego silnika na duże przebiegi? Zdaje sobie sprawę, że zależy to od eksploatacji.... ale słyszałem opinie, że około 250k i remont. Wydaje się mało.
Zamierzam kupić A6 2.0TFSI z 2008... przebiegi są w granicach 130-200k (niemcy).
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
ja dałem w ASO NOMA 2 po znajomości 2500brutto komplet:@vant pisze:Odświeżę temat. Koledzy a jaki jest koszt wymiany rozrządu w 2.0 TFI?
pompa wody
świece
pasek wielorowkowy
płyn
daleje nei pamiętam....
[ Dodano: 2012-06-26, 14:44 ]
mój 165tyś i jak kolega stinger pisze powyżej ...stinger pisze:Po roku napisze tyle
REWELACJA jak dla mnie
przebieg 160 tyś i zachowanie bez uwag
polecam
PS. nasze prawie jak bliźniaki

- elvis220280
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD