A z czego wynikają te twoje opory ?ZelvaBOi pisze:Ale tak z gazem to ja bym chyba nie chcial - jakos mam opory.
[ A6C6 2.0 TFSI - czy to słuszny wybór]
-
mart73301
Ja szukam 2.0TDI lub TFSI
Który się trafi szybciej. Prawdopodobieństwo wskazuje na TDI, jest ich zdecydowanie więcej.
Wczoraj miałem okazję przejechać się 2.0TDI z 2005 roku z 220 tys przebiegu.
I wcale nie uważam aby to był muł.
Jeździłem też 3.0 233KM
Przecież to oczywiste, że 3.0 pięknie się wkręca.
Ale 2.0 całkiem nieźle przyśpiesza i uważam że dla dla większości użytkowników te osiągi wystarczą.
Pozdrawiam
Darp
Który się trafi szybciej. Prawdopodobieństwo wskazuje na TDI, jest ich zdecydowanie więcej.
Wczoraj miałem okazję przejechać się 2.0TDI z 2005 roku z 220 tys przebiegu.
I wcale nie uważam aby to był muł.
Jeździłem też 3.0 233KM
Przecież to oczywiste, że 3.0 pięknie się wkręca.
Ale 2.0 całkiem nieźle przyśpiesza i uważam że dla dla większości użytkowników te osiągi wystarczą.
Pozdrawiam
Darp
-
Tomas
Hej Darp!Jak chcesz to sprzedam Ci swojego 2.0 tdi bo juz go nie chce (awarie),
Sam przymierzam sie do 2.0 tfsi dub 3.0 tdi z 06 lub 07,szkoda tylko ze benzyniak 2.0 nie ma w quatro ale wszystko na to wskazuje,ze to bedzie moja ukochana benzynka :-D,czytam opinie o tym tfsi w samych superlatywach, poza tym rzekome naprawy powinny byc tansze (chyba) choc z drugiej strony...koledzy co myslicie z tym porownaniem?licze na- bezawaryjnosc-,i w miare oszczednosc (ale depnac czasem tez lubie!)
p.s chyba jednak go ode mnie nie kupisz bo to anglik :-?
p.s chyba jednak go ode mnie nie kupisz bo to anglik :-?
Odswieżam wątek.
Jak jest z wytrzymałością tego silnika na duże przebiegi? Zdaje sobie sprawę, że zależy to od eksploatacji.... ale słyszałem opinie, że około 250k i remont. Wydaje się mało.
Zamierzam kupić A6 2.0TFSI z 2008... przebiegi są w granicach 130-200k (niemcy).
Jak jest z wytrzymałością tego silnika na duże przebiegi? Zdaje sobie sprawę, że zależy to od eksploatacji.... ale słyszałem opinie, że około 250k i remont. Wydaje się mało.
Zamierzam kupić A6 2.0TFSI z 2008... przebiegi są w granicach 130-200k (niemcy).
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
ja dałem w ASO NOMA 2 po znajomości 2500brutto komplet:@vant pisze:Odświeżę temat. Koledzy a jaki jest koszt wymiany rozrządu w 2.0 TFI?
pompa wody
świece
pasek wielorowkowy
płyn
daleje nei pamiętam....
[ Dodano: 2012-06-26, 14:44 ]
mój 165tyś i jak kolega stinger pisze powyżej ...stinger pisze:Po roku napisze tyle
REWELACJA jak dla mnie
przebieg 160 tyś i zachowanie bez uwag
polecam
PS. nasze prawie jak bliźniaki
- elvis220280
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD