znajomy ma przerobione lampy w Golfie IV na bixenon i wszystko pomalowane na czarny mat
sadzik65439 pisze:kolego planuje cos takiego u siebie w aucieboluss pisze:Dziasiaj zabrałem się za przeróbkę lamp przedliftowych na Bi Xenon.
Zakupiłem:
Przetwornice Toyota Avensis
Soczewki Bi Xenon Audi A6 C5 Polifcie
1. Rozklejamy lampy. (Są rózne sposoby ja akurat użyłem opalarki i śrubokręta)
2. Wyjmujemy z rozebranej wcześniej lampy odbłyśnik wraz z soczewką.
3. Podmieniamy soczewkę zwykła na nową BI KSENON
Wiadomo że mocowania nie pasowały. Ale poradziłem sobie dzięki blaszkom wyciętym na maszynie wodne pewnej zaprzyjaźnionej firmy oraz kilku śrubek.
wszystko było by fajnie tylko inne było mocowanie. Ale trzy blaszki poszły w ruch i sie przymocowało.
mam polifta czy mocowania beda takie same?
czy ewentualnie te blaszki ktore Twoje zaprzyjazniona firma robila dla ciebie moznaby u Ciebie zamowic?
chvialbym miec juz gotowy zestaw do zamontowania bo denerwuja mnie moje czarne lampy z nie pomalowanym odlbysnikiem
pzdr
Napisałem wyraźnie skąd pochodzą soczewki, te z avensisa to niewypał taki sam jak wszystkie HELLA, dokładnie to samo dzieje się we wszystkich naszych Audi. W przypadku Koito to zdarzył im się niewypał - ot cięcie kosztów... Polecane są jeszcze STANLEY spotykane w hondach.mwx pisze:KOITO robi lampy do japoĂąskich aut.
Zrobiło m.in. soczewkowe lampki do Avensisa T25