Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Przeróbka na RS6

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Salah Ad-Din
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Salah Ad-Din » 09 lut 2011, 18:43

bez przesady :) a co auto masz za 30-40 tys czy za 70 - 100 ?? wiadomo że nie zrobią Ci tego za 50 zł. bo roboczo godzina więcej wychodzi za samego pracownika :)

ps. sprawdź w Opolu może być taniej 30 - 50 zł. i blisko Wrocka :)

camelllcamelll
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Ryszard
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: camelllcamelll » 09 lut 2011, 21:09

Witam
Salah Ad-Din pisze: bez przesady :) a co auto masz za 30-40 tys czy za 70 - 100 ?? wiadomo że nie zrobią Ci tego za 50 zł. bo roboczo godzina więcej wychodzi za samego pracownika :)

ps. sprawdź w Opolu może być taniej 30 - 50 zł. i blisko Wrocka :)
Nie ważne za ile jest auto, tu chodzi o sam fakt że we Wrocławiu są strasznie drodzy - Białystok - koszt około 140 zł, Lubin około 180 zł i w innych miastach podobnie - a zapłaci się ile będzie potrzeba .

Powiedz lepiej jak to będzie z regulacją grzania foteli i regulacją dmuchawy przy MMI BASIC PLUS :?: <piwo>

Pozdr

Awatar użytkownika
Rabel3
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2008
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic

Post autor: Rabel3 » 10 lut 2011, 00:40

[
quote="camelllcamelll"]Nie ważne za ile jest auto, tu chodzi o sam fakt że we Wrocławiu są strasznie drodzy - Białystok - koszt około 140 zł, Lubin około 180 zł i w innych miastach podobnie - a zapłaci się ile będzie potrzeba .
I jeszcze trzeba się umówić :-/ bo trwa to tak rzeczywiście długo jak bym nie wiem co :-o
Jestem też przed wymiana takiego panela i w Lubinie dokładnie kosztuje to 198zł taniej na DolnymSląsku nie ma :-( Trzeba się zpaytać jak rzeczywiscie w Opolu i szybciej nawet się jedzie A4 -RMF i jazda :lol:
Daj znac jakie koszty w Opolu jak będziesz dzwonił , tam zdje się jest LELEK??

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bexa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bexa » 10 lut 2011, 02:56

camelllcamelll pisze:Witam

Mam jeszcze takie pytanie, chodzi o regulację szybkości dmuchawy i regulację grzania foteli w nowym panelu klimy jak to będzie wyglądać :?: :?:

Dzwoniłem do Wrocławia do ASO i pytałem o zdjęcie CP - koszt 320 zł
/ tam mam najbliżej - trochę słono / .

Pozdr
za zdjecie CP 320 złoty to jakis obłed, przeciez ASO to ASO ja placilem 98zl ( aso audi sosnowiec )

co do jak bedzie wygladac grzanie foteli i szybkosc dmuchawy

tak

Obrazek
Obrazek

pokretlami ustawisz temperature/szybkosc dmuchawy, bedzie to pokazane zarowno na MMI jak wartosci i na tych maly czerwonych wyswietlaczach
Obrazek

camelllcamelll
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: camelllcamelll » 10 lut 2011, 04:50

Bexa pisze:camelllcamelll napisał/a:
Witam

Mam jeszcze takie pytanie, chodzi o regulację szybkości dmuchawy i regulację grzania foteli w nowym panelu klimy jak to będzie wyglądać :?: :?:

Dzwoniłem do Wrocławia do ASO i pytałem o zdjęcie CP - koszt 320 zł

Pozdr

za zdjecie CP 320 złoty to jakis obłed, przeciez ASO to ASO ja placilem 98zl ( aso audi sosnowiec )

co do jak bedzie wygladac grzanie foteli i szybkosc dmuchawy

tak
A na wyświetlaczu MMI BASIC PLUS / czerwony / regulacja będzie wyglądać podobnie :?: :?:

Pozdr <piwo>

Tomas

Post autor: Tomas » 10 lut 2011, 09:31

camelllcamelll pisze:Dzwoniłem do Wrocławia do ASO i pytałem o zdjęcie CP - koszt 320 zł
nie no z tym CP ocipieli :evil: pewnie nie ma w cenniku takiej uslugi i drą ile sie da za prosta czynnosc ktorą moze zrobic tylko ASO masakra

ja placilem 45 jurka Irlandia

camelllcamelll
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: camelllcamelll » 10 lut 2011, 11:33

Witam

Lellek Dealer Audi, Skoda, VW ASO Opole - 200 zł

Pozdr

cadamuro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: cadamuro » 13 lut 2011, 14:01

ZELVA to powiedz jak to ustrojstwo wyjąć nie robiąc szkód ( oczywiscie panel manualny -czarny )
tak bardzo laickim sposobem dla prostego człowieka :)
myśle ze wielu byłoby zadowolonych z tej proady
z góry dzieki za odp

Awatar użytkownika
Bexa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bexa » 13 lut 2011, 16:09

hej

u mnie dosc mocno musialem ciagnac ale no wychodzi nie lamie sie nic ( ale sily duzo wiecej niz mi sie kiedys wydawalo trzeba bylo uzyc)

wrzucielm filmik na yt <wstydzi> hehe

:/ nie iwem czy to cos pomoze zmieni
Obrazek

Awatar użytkownika
Rabel3
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rabel3 » 13 lut 2011, 16:45

ZelvaBOi pisze:Bexa, wlasnie po to zeby tak mocno nie szarpac to tam trzeba od gory (za przyciskami) cos wcisnac - zatrzaski jakies sa. Jak je wcisniesz to bez oporu wyskoczy.
ZelvaBoi Co masz na myśłi "od góry (zaprzyciskami)
No ja miałem okazję sie przekonać wczoraj w tym temacie, chciałem wyciagnąć wła
śnie czarny panel manual i ciagnąlem do siebie dość mocno nie szło wyjąć i pociągnąle za ta obudowę i zrobiłem sobie szkodę <wnerw> pękła obudowa na dole i próbowałem ciagnąć za to pokretło i tez cos tam poszło i dalej jestem w kropce, zdaje się że będę zmuszony skorzystać z ASO i zapłacić <wnerw> ale może jeszcze się uda :> Obrazek
Jedno czego nie unikniecie po wymianie - to juz na serio - beda bledy na stale w kompie. Niestety z braku czujnikow i silniczkow z nimi zwiazanych - w wersji klimy z tym panelem jest inna kontrola automatycznych nawiewow (stad miedzy innymi na tylnych slupkach dodatkowe kratki), ale poza tym smiga to zaje... kumpel ode mnie wzial taki panel jak mi zostal z 2G i cieszy kopare za kazdym razem jak auto odpala - co i mnie cieszy. Mozna pojechac po bandzie i przerobic tapicerke i kanaly nawiewow (rozwidlenie pod siedzeniami), do tego wymienic nagrzewnice i jakos bedzie prawie "Plus" ale czy to ma sens?
ZelvaBoi co do tych błedów, czy dobrze zrozumiałem , ze po wyminae panela tego cyfrowego będe błedy wyskakiwać ??

Awatar użytkownika
sir KENnY XVIII
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Szymon
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Silnik: 3.0 TFSI 300KM

Post autor: sir KENnY XVIII » 13 lut 2011, 17:51

co do CP to w ASO w Londynie ludzie ''za biurkiem'' na servisie wogole nie wiedzieli co ja do nich mowie a z elektrykiem nie chciano mi pozwolic porozmawiac. Jedynie zostawic auto na ogledziny za jedyne &#163;115 roboczogodziny i wtedy mi powiedza co moga zrobic i za ile - ch..e. Na cale szczescie poznalem wtedy mechanika ktory pracuje w warsztacie niezaleznym, ktory robi tylko audi i maja dostep do bazy w Inglostatt cena u nich &#163;60 + vat. Na marginesie jego manager tez nie mial pojecia o co chodzi WTF

Awatar użytkownika
sir KENnY XVIII
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Szymon
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Silnik: 3.0 TFSI 300KM

Post autor: sir KENnY XVIII » 13 lut 2011, 17:58

ZelvaBOi, to ze ja sie bawie powinno wystarczyc. Czeka mnie CP znowu przy wymianie swiatel przod na RS6 na cale szczescie juz wiem gdzie. Jak ktos ma problemy z CP w Londynie lub okolicach to sluze namiarami

Awatar użytkownika
Rabel3
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rabel3 » 13 lut 2011, 19:46

ZelvaBOi pisze:Rabel3, tam jest pasek z przyciskami nad panelem (ten na ktorym jest przycisk od awaryjnych) - zdejmuje sie zaslepki, wyciaga przyciski i od gory w jakims konkretnym miejscy zagietym pretem w ksztalcie litery L cos naciska - widzialem jak to kumpel robil, ale nie wnikalem bo mi nie bylo to potrzebne.

No to calkiem inaczej jak robilem i narobiłem sobie szkody <wnerw> , to tym bardziej teraz muszę wymienić <radocha> żeby nie szpeciło mi wnetrza

Co do bledow - dokladnie to mam na mysli. "Pelny" klimatronik ma jeszcze dodatkowe czujniki jakosci powietrza, dodatkowe nawiewy i inna nagrzewnice. Po wymianie panelu na stale zostana chyba 2 lub 3 bledy bo nie ma kontaktu z tymi czujnikami i silniczkami sterujacymi przeplywem. Na nic to nie wplywa ale zostaje syf przy skanowaniu kablem.
Juz sie wystrachałem ze beda błedy na FIsie tego bym nie zniósł <wnerw> ale w Vagu to nikomu nie wadzi :]

Dzieki za info :]

PS. apropos chłopaki o tym co tu piszemy to właśnie wczoraj założyłem nowy Post w tym temacie,"zdjęcie panelu klimatronik manual" w dziale wnetrz bo tu opisaujemy problem nie związany z autorem Postu, ktory w tytule jest o czym innym :] Przeróbka na RS6 Jak ktos bedzie szukał problemu w dziedzinie panelu klmatronica, w ten sposób nie znajdzie wątku a temat widze jest coraz bardziej interesujący, może przenieśmy dyskusje w tym moim nowym poscie ??? :]

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
Bexa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bexa » 28 lut 2011, 14:45

Pora na dalsze prace nad moim "customowym c6" ehhe

tak jak wczesniej wkleilalem pomysl na dyfuzor

0. komputerowy plan eehhe

Obrazek

no i tez tak sie stalo ( tylko pod uwage musialem wziasc niesymetryczny otwor pod hak :/ )

1. na pierwszy ogien trzeba bylo wykonac jakis wzor i dopasowac "żebra" papierowe wycinanki itd

Obrazek

2. pozniej wykonalem z plastiku prototyp by dopasowac i zobaczyc mniej wiecej jak to bedzie wygladac

Obrazek

3. pozniej musialem wymyles z czego maja powstac owe żebra, wybor ostatecznie padl na plexiglass ? zdjecie jeszcze daleko przed
szlifowaniem i obrobka pleksy

Obrazek

4. żebra zostaly dopasowane oszlifowane, przymocowane oraz wygladzone zostaly przestrzenie łaczenia sie żeber wraz ze zderzakiem

Obrazek

5. dzisiaj kolejne szlifowania by w koncu przygotowac caly element do malowania ( bedzie to czerń fortepianowa )
( zdjecie z bierzacego stanu pracy eheh)

Obrazek

konkluzje, przemyslenia, odpowiedzi na jeszcze ewentualne niezadane pytania hehe

Ktos by mogl powiedziec ze po cholere sie meczyc i kombinowac albo ze druciarnie robie albo ze krzywo itd

- z ocena czy druciarnia prosze poczekac az skoncze :P

- co do kupowania ori to proste ori RSowy dyfuzor 750 zl ktory jest 10 cm dluzszy i wogole nie bedzie pasowal w zaden sposob
do mojej "cywilnej" A6 trzeba by go pokroic i pewnie jakos polaczyc z bierzacym co jest takze bez sensu, wiec to moja odpowiedz na ori :)

- jest rowno, jest dobrze, wszysko wymierzone, zludzenie moze robic asymetryczny otwor na hak holowniczy ktory nie jest na srodku dyfuzora
Obrazek

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 28 lut 2011, 20:51

hmm to ja zamawiam takie do swojego :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja