Porozmawiamy więcej na spocie,albo nie zadzwonie :lol:
[Spot rzeszow ] halo !
- Sylwek240
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Sylwek
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
ha ha ha ależ śmiesznekrisu pisze:Sylwek240 na mechanikowaniu znasz się lepiej niż nie jeden mechanik ,dokręć wszystko żeby nie holować auta na następnego sopta
po co mam oddawać komuś auto skoro mogę bądź jestem w stanie zrobić to samemu ? Nie na wszystkie decyduję się naprawy osobiste, lecz wykonuję to co jest w miarę proste. To nie jest żadne znastwo lecz nauka nawet i na własnych błędach. Spokojnie, km lecą a z autem wszystko jak należy.
Szuder, polecam Knecht'a, a co do oleju to cena dla klubowiczów czy "tylko i wyłącznie" dla krisu,
- Lipton
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Kontakt:
Sylwek240 pisze:po co mam oddawać komuś auto skoro mogę bądź jestem w stanie zrobić to samemu ? Nie na wszystkie decyduję się naprawy osobiste, lecz wykonuję to co jest w miarę proste. To nie jest żadne znastwo lecz nauka nawet i na własnych błędach. Spokojnie, km lecą a z autem wszystko jak należy.
nie wiem po jakiej jesteś szkole itd. :P ale uczenie się mechaniki na swojej a6
[ Dodano: 2011-02-06, 23:04 ]
Szuder pisze:Panowie, znalazłem coś takiego:
http://audipodkarpacie.pl/viewtopic.php?p=13#13
Co myślicie o tym?
to bd audi i passata ? dobrze wyczytałem tak na szybko :P
ja sądzę że mogą dopisać a6klub
[ Dodano: 2011-02-06, 23:14 ]
w sumie jak pamiętam mój 1 spot to było coś tam z tych sekt czy jakieś inne badziewie i nie mieliśmy zbyt dużo miejsca a teraz mają te psiury być :evil: więc też może się zdarzyć że parkingu braknie...Lipton pisze: ładnie się ustawić

- Sylwek240
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Sylwek
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
Lipton, wiesz co ? w takich sprawach jak wymiana termostatu bądź wymiana paska, powiedz mi czy jest sens ciągnąc auto ? ok nie mówię tu o mechanice, tj np rozrząd, pompa paliwowa czy też wtryski itp, to są proste sprawy więc w czym jest konieczność zaciągania auta do mechanika ? Jeżeli jest ktoś kompletnym laikiem to nawet wymiana postojówki sprawi mu problem, lecz rzeczy typu termostat czy też pasek alternatora to nie zaraz zaawansowana mechanika. Nie czarujmy się, ale takie rzeczy to śmiech. Skoro ktoś się boi, oczywiście niech oddaje auto i płaci za to co mógłby sam wykonać, prostego wykonać. Ok robię przy aucie to co jest proste do rozwiązania i naprawy jak dla mnie. Nie zabieram się za mechanikowanie czy też nie staram się uprawiać druciarstwa. Skoro czegoś nie jestem w stanie zrobić bądź może coś z mojej strony zagrażać silnikowi wtedy auto stawiam u mechanika.
-
Petroniusz566
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Patryk
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
osobiście polecam programy servisowe typu ELSA i ETKA.. Nawet jeśli ktoś sam nie naprawia to dobrze mieć świadomość procedur i instrukcji wykonywanych napraw..
oczywiście spocik zatwierdzony na 13.02.2011 (niedziela) o godz. 15. Namówiłem już naszą panią redaktor
oczywiście spocik zatwierdzony na 13.02.2011 (niedziela) o godz. 15. Namówiłem już naszą panią redaktor
ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie
- Lipton
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Kontakt:
Szuder, ale ten http://allegro.pl/liqui-moly-diesel-syn ... 57681.html do waszych aut powinien mieć specyfikację 506.01 a nie 505.00 przynajmniej tak książka pisze więc sam już nie wiem ponoć ten 505 jest mniej oczyszczony z metali ciężkich ale ile w tym prawdy po za tym teraz i tak prawie każdy olej jest dobrej jakości

-
Petroniusz566
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Patryk
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt: